Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi tarafından Hakkari'nin Kırıkdağ köyündeki Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi üyelerine uygulamalı girişimcilik eğitimi veriliyor.
Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İsmail Tunç ve DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turğay, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kırıkdağ köyündeki Hakkari Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi üyelerine verilen uygulamalı girişimcilik eğitimini yerinde ziyaret ettiler. Burada konuşan Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şişmşek, kadın girişimciliğinin gerek şehir gerekse ülke ekonomisi açısından önemine değindi. Şimşek, "Sizleri böyle mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. İnşallah kendi işinizin sahibi olursunuz. Biz sizden gelen arıcılık, meyvecilik gibi bütün talepleri değerlendireceğiz. 2018 yılının üretim açısından daha verimli bir yıl olmasını bekliyoruz. Bu yıl yine seracılıkla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Bu kışı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Önünüz açık olup, bize projelerinizle gelebilirsiniz her konuda yardımcı olmaya hazırız" dedi.
54 sınıfta uygulamalı girişimcilik eğitimi
Eğitimin finansmanını sağlayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turğay da, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulabilmesi için ajans olarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Turğay, "2017 yılı içerisinde Şemdinli ilçesi ve Derecik beldesinde 10, Yüksekova ilçesinde 20, Çukurca ilçesinde 5, Hakkari il merkezinde 17 ve Kırıkdağ ile Çanaklı köylerinde verilen eğitimler de dahil olmak üzere toplam 54 sınıfta uygulamalı girişimcilik eğitimi veriyoruz. Hakkari genelinde kadın girişimci, genç girişimci ve engelli girişimci olmak üzere toplam bin 620 kişi, DAKA desteğiyle sağlanan eğitimlere katılmıştır. Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan girişimci kadınları kutluyor ve başarıların devamını dilerim" dedi.
Eğitmen Alper Gürbüz ise, bu eğitim sayesinde işini kurmak, kendi işinin sahibi olmak isteyen girişimci adaylarının KOSGEB'e başvurarak 50 bin TL geri ödemesiz destek ile 100 bin TL geri ödemeli sabit yatırım desteğinden faydalanabileceklerini ifade etti.
"Herkesin değişik hayalleri var"
DAKA eğitimlerinin yöreye hayat verdiğini ve birçok kişinin iş kurması konusunda ön ayak olduğunu belirten Kırıkdağ köyü kadınları ise, uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını söylediler. Kadınlar, "Bu eğitim sayesinde inşallah kendi işimizi kurmuş olacağız. Kimisi kuaför dükkanı, kimisi ise fırın açmak istiyor. Herkesin değişik hayalleri var. Bize verilecek olan 50 bin TL hibe ile kendi işimizin patronu olacağız inşallah. Kuracağımız iş sayesinde hem kendi işimiz hem de istihdama katkımız olacak. Bu eğitimleri veren ilgili kurumlara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.
DAKA desteğiyle verilen girişimcilik eğitimlerinin 14-17 Aralık tarihleri arasında Kırıkdağ köyünde, 18-21 Aralık tarihlerinde Çanaklı köyünde, 22-29 Aralık tarihleri arasında ise Hakkari merkez ilçede gerçekleştirilecek olup, yılın son mesai günü sona ereceği belirtildi. - HAKKARİ
Son Dakika › Ekonomi › Daka Desteğiyle Kadınlar İş Hayatına Atılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?