Mobilya sektörünün öncü markalarından Çilek, mesleki eğitime destek vermek için Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu ile işbirliği yaparak, geleceğin profesyonellerinin sektörü kazandırılmasına yardımcı olacak. İşbirliği çerçevesinde Çilek, mesleki eğitim bursu, üretim tesislerinde uygulamalı ders, çalışma atölyesi ve staj gibi birçok imkan sağlayacak.
Sektörde yetişmiş çalışan ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçen Çilek, Uludağ Üniversitesi İnegöl MYO ile yaptığı işbirliği çerçevesinde öğrencilere burstan uygulamalı eğitime, atölye imkanından yaz döneminde staj fırsatına kadar birçok alanda katkıda bulunacak.
Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek tarafından imzalanan protokol kapsamında İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon programında vasıflı elemanlar yetiştirilmesi için 4 yıl boyunca 20 öğrenciye burs verilecek.
Bugüne kadar yaşadığı çevrenin ve toplumun bir parçası olduklarının bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, Uludağ Üniversitesi ile yaptıkları anlaşma sayesinde sektöre yetişmiş elemanlar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Yapılan anlaşmanın özel sektör ve akademi işbirliği adına tüm detaylar düşünülerek hazırlanmış kapsamlı bir anlaşma olduğunu belirten Muzaffer Çilek, "Umarım buradan mezun olan öğrenciler ileride bizim yerlerimizi alarak daha güzel işlere imza atarlar. Burada eğitim alan öğrencilere destek olmak bizim için hayattaki her türlü başarının üzerindedir" dedi.
İnegöl MYO'nun mabilya üretim atölyesinin bir fabrikadan farksız olduğunu ve çok beğendiğini kaydeden Muzaffer Çilek, bir-iki makine takviyesi ile burada fason üretim bile yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de, kurum olarak üniversite-sanayi işbirliğine verdikleri önemin altını çizerek, bu birlikteliğin her iki taraf için de verimli olmasını diledi. İnegöl MYO'nun Üniversite'nin ihtiyacı olan mobilyaları ürettiğini ve yıllık 5 milyon TL dolayında cirosu bulunduğuna işaret eden Rektör Dilek, oldukça geniş bir alanda uygulama yapılan bu atölyenin, Çilek'in de sihirli dokunuşuyla üretimini ikiye katlayabileceğini bildirdi.
Uludağ Üniversitesi'nin, bilgiyi sanayiye aktarıp ekonomik değere dönüştüren ve özel sektör mantığıyla çalışan Teknoloji Transfer Ofisi AŞ'yi hizmete açtığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Dilek, Çilek gibi mobilya sektörünün öncü bir kuruluşuyla önemli AR-GE projelerine imza atacaklarına inandığını kaydetti.
Gelişim için en değerli sermayesinin insan kaynağı olduğuna inanan ve bu alanda sürekli yatırım felsefesiyle hareket eden Çilek, İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon, Makine, Muhasebe ve Dış Ticaret Programlarında öğrenim gören öğrencilere belirlenen kontenjan dahilinde staj imkanı sağlayacak. Öğrencilere fabrikada eğitim fırsatı da sunacak olan Çilek, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin endüstriye dayalı uygulamalı "İşyeri Eğitimi I" ve "İşyeri Eğitimi II" derslerini belirlenen kontenjan dahilinde 33 bini kapalı olmak üzere toplam 212 bin metrekarelirk alanda AB standartlarında hizmet veren üretim tesislerinde yapabilmelerine imkan sağlayacak.
İnegöl MYO yerleşkesinde bulunan 1000 metrekarelik tek katlı kapalı alanın tadilatını da üstlenen Çilek, bu alanı uygulama atölyesi olarak Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerinin kullanımına sunacak. Çilek, ayrıca fabrikanın mevcut üretim modeli olan "yalın üretim" sisteminin bu yeni atölyede de uygulanması için makine parkı yerleşimi ve değer akış modelini uygulamaya yönelik teknik destek de verecek.
Uludağ Üniversitesi ise, Çilek'in kendilerine sunduğu bu desteğin karşılığı olarak AR-GE çalışmaları kapsamında plastik, metal ve alaşım malzemelerinin kimyasal ve fiziksel özelliklerinin belirlenmesinde ihtiyaç duyulan testler için Uludağ Üniversitesi'nin Görükle Kampusu'ndaki
test ve laboratuar imkanlarını mevcut imkanlar ve prosedürler çerçevesinde kullanıma sunacak. - BURSA
Son Dakika › Ekonomi › Çilek ile Üniversite İşbirliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?