Çarşı Esnafına 'Ahilik' Kültürü' ve 'Perakende Satış Tekniği' Eğitimi - Son Dakika
Ekonomi

Çarşı Esnafına 'Ahilik' Kültürü' ve 'Perakende Satış Tekniği' Eğitimi

Çarşı Esnafına \'Ahilik\' Kültürü\' ve \'Perakende Satış Tekniği\' Eğitimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Payitaht Çarşı Kurumsal Gelişim Programı kapsamında yeni eğitim dönemi başladı.

17.12.2017 13:11

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Payitaht Çarşı Kurumsal Gelişim Programı kapsamında yeni eğitim dönemi başladı. Çarşı esnafına, 'Perakende Satış Teknikleri' ile 'Ahilik Kültürü ve Tarihi Çarşılar' eğitimi verildi.

Payitaht Çarşı ile Akademi Projesi kapsamında çarşı esnafına yönelik düzenlenen 'Kurumsal Gelişim Programları' eğitimleri start aldı. Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programla akademisyenler, esnafın ticaret hayatına katkı sağlayan önemli bilgiler paylaştı. 'Perakende Sektörü Satış Eğitimi'nde Serdar Bilecen, katılımcılara müşteri ile iletişim, alternatif sunma, müşterinin önceliklerini tanımlama, satış stratejisi oluşturma gibi konularda önemli bilgiler verdi.

"Ahilik toplumun sigortasıdır"

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çelenk, geçmişten günümüze kadar ahiliğin gelişimi ve toplumdaki yeri hakkında deneyimini anlattı. Haya, edep, yiğitlik, mütevazilik, cömertlik gibi özelliklerin Ahiliğin değer verdiği önemli unsurlar olduğunu, hırs ve tamah gibi özeliklerin ise Ahilikten uzak olduğunu belirten Çelenk, "Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkarları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu'da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahilik aslında toplumun sigortasıdır. Ticaret hayatında dayanışmayı ve kenetlenmeyi güçlendiren bu sistem o kadar faydalıdır ki, zarar gören bir esnaf olduğunda, bütün esnaf teşkilatı seferber olur ve onun ihtiyacını giderirdi" dedi.

"Ahiliği ve tarihi çarşıları iyi anlamamız gerekir"

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım, BTSO ve yerel yönetimlerle birlikte çarşıda gerekli düzenin ve kalitenin sağlanması açısından çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Özyıldırım, "Bu sene eğitim döneminde yeni konular belirledik. Bunlardan birisi 'Tarihi Çarşılar ve Ahilik Kültürü'. Esnafımızın bu alanda daha fazla bilgi sahibi olmasını arzu ediyoruz. Asırlarca ahilerin uyguladığı disiplin, komşuluk ve davranışları günümüzde de yaşatmak için bu eğitimler büyük fırsat" dedi.

"Bu eğitimler benim için paha biçilemez"

Koza Han'da esnaflık yapan Mesut Ceylan ise Ahilik Kültürü eğitiminin kendisi için büyük önem taşıdığını ifade etti. Esnaf teşkilatının temelini oluşturan bu konunun toplumun her kesimi tarafından mutlaka özümsenmesi gerektiğini ifade eden Ceylan, şöyle devam etti: "Eğitimin yaşı yok. Özellikle esnafımız için 'Ahilik' konusu oldukça önemli. BTSO'nun Kurumsal Gelişim Programlarında bu eğitimin verildiğini duyunca bütün planımı iptal ettim ve eğitime katıldım. 'Ahi Kültürü' herkese iyi anlatılmalıdır. Eğitimlerden dolayı BTSO'ya teşekkür ediyorum"

Öte yandan eğitmen Adnan Erbaş, 22 Aralık Cuma günü 'Müşteri ile Etkili İletişim' konusunda Tayyare Kültür Merkezi'nde çarşı esnafıyla bir araya gelecek. Eğitim, saat 19.00'da gerçekleştirilecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çarşı Esnafına 'Ahilik' Kültürü' ve 'Perakende Satış Tekniği' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement