Bu Proje ile Kırsal Yaşam Kalitesi Artacak - Son Dakika
Ekonomi

Bu Proje ile Kırsal Yaşam Kalitesi Artacak

Bu Proje ile Kırsal Yaşam Kalitesi Artacak

Ordu'da kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesi için yürütülecek projeyle yaşam kalitesi yükselecek.

10.10.2016 18:18

Ordu'da kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesi için yürütülecek projeyle yaşam kalitesi yükselecek.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından finanse edilen "IPARD II" Programı kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılılık Bakanlığınca, LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi yaşama geçirilecek.

Proje, Ordu Valiliğinin öncülüğünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünün destekleriyle pilot il olan Ordu'da uygulanacak.

Proje doğrultusunda, kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesi ile kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olunacak. Ayrıca proje, yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak yeni gelir kaynakları yaratmayı, yaşam kalitesini iyileştirmeyi, kırsal toplulukların daha büyük topluluklarla entegrasyonunu kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Projenin Ordu'daki uygulaması için Perşembe, Çamaş ve Gürgentepe ilçelerinin ortaklığı, Kabadüz, Ulubey ve Mesudiye ilçelerinin ortaklığı ile iki ayrı yerel eylem grubu oluşturuldu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Valilik Toplantı Salonundaki bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, projenin 10 ilde uygulanacağını ve pilot il olarak Ordu'nun seçildiğini söyledi.

TKDK İl Koordinatörlüklerinin, önceden bazı bölgesel illerde olduğunu ancak şimdi biraz daha yaygınlaştığını belirten Balkanlıoğlu, "TKDK kaynağının çoğunu Avrupa Birliğinden sağlıyor. Kırsal bölgeleri dezavantajlı bölgeden çıkarıp, oradaki tarımsal kalkınmayı sağlayacak bir takım projeleri destekliyor." dedi.

Geçmişte yeterince proje üretilemediği için TKDK'nın sunduğu kaynaklardan istifade edilemediğine dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Geçmişte yeterince proje üretilemiyordu ancak şimdi bunlar aşıldı ve proje üreten insanların sayısı da arttı. TKDK projelerinden istifade ederek önce hangi konularda proje hazırlanabilir, proje nasıl olmalı, proje yapıldıktan sonra nasıl istifade ederiz konularında kendinizi geliştirmeniz gerekiyor." diye konuştu.

Yerel Kalkınma Uzmanı Ersin Erdoğan ise yaptığı sunumda projenin yürütüldüğü 10 pilot il içinde sadece Ordu'da yerel eylem gruplarının oluşturulduğunu anlatarak, grupların birer dernek kurarak, öncelik ve strateji belirleme çalışmalarına başlayacağını aktardı.

Erdoğan, yerel eylem grupları kapsamında TKDK'ya yapılacak proje başvurularının tamamına yakınının destekleneceğini vurgulayarak, yerel ihtiyaca göre önceliklerin ve stratejilerin belirlenmesi amacıyla eğitim çalışması yürütüleceğini kaydetti.

Toplantı, proje yürütücüleri ile yerel eylem grupları içinde yer alan ilçelerin yöneticilerinin karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, TKDK Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, yerel eylem grubunda yer alan ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları ile proje yürütücüleri de toplantıda yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bu Proje ile Kırsal Yaşam Kalitesi Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement