Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, birkaç köy hayvanında kuş gribi görülmesi yüzünden ihracatın duracağı korkusuyla uzun soluklu hedefler belirlemekte sıkıntı çektiklerini söyledi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen 19. Beypiliç Yetiştirici Semineri'nde konuşan Koca, Türkiye'de piliç eti sektörünün devamlı büyüdüğünü, 1995 yılında 313 bin ton olan üretimin geçen yıl bir milyon 791 bin tona ulaştığını anlattı.
IRAK HALEN EN BÜYÜK PAZAR
Koca, sektörün önünün açık olduğunu ifade ederek, yatırımların kısa bir sürede kazanç olarak döneceğini dile getirdi ve şunları söyledi: "Türkiye'nin kanatlı eti ihracatına baktığımızda 2000'li yılların başında on bin tonlar seviyesinde olan ihracatın, 2013 yılında 396 bin tona çıktığını görüyoruz. Son zamanlarda yaşanan olaylar, Irak'a ihracatın bir miktar azalmasına neden olsa da Irak, en büyük ihracat pazarımız olma konumunu sürdürüyor.
KUŞ GRİBİ RİSKİ VAR
Kuş gribinin yeni birkaç köy hayvanında görülmesi yüzünden ihracatımızın duracağı korkusuyla uzun soluklu hedefler belirlemede sıkıntı çekiyoruz. Bütün dünyada uygulanan bölgeleşme uygulamasına geçilmesini dört gözle bekliyoruz.
SEKTÖRE DESTEK ŞART
Öte yandan, ülkemizde yaşanan kuraklık sonucu hububat fiyatlarındaki aşırı fiyat artışları, dövizlerdeki yükselmeler maliyetimizin yükselmesine neden oldu. Bu konuda sektöre mutlaka destek verilmesi gerektiğine inanıyoruz."
Son Dakika › Ekonomi › Beyaz Et Sektörünü Kuş Gribi Korkusu Sardı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?