Kütahya'nın Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, su arızası maliyetinin, kredi maliyetinden daha fazla olduğunu dile getirdi.
Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Su hattında ve şehir içinde yılda ortalama 180 tane arıza yapmaktayız ve bu su arızalarının belediyemize maliyeti yıllık yaklaşık 300 TL'dir" dedi.
Başkan Erdoğan, ilçesinin içme suyu hattı Simav İlçesi Yeşil köy sınırları içersinde bulunan su kuyusundan ilçeye ulaştığını, İlçenin içme suyu hattı toplam 30 kilometrelik uzunlukta olduğu ve hattın ekonomik ömrünü tamamladığı bildirildi.
Başkan Cavit Erdoğan, "İlçemiz içme suyunun yaklaşık 30 kilometrelik Simav'ın Yeşil köyden geliyor. İçme suyu hattının ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı yılda ortalama 180 arıza meydana geliyor. Bu ana hatta ve şehir içi şebekede meydana gelen arızaların yıllık belediyemize maliyeti yaklaşık 300 bin liradır. Şunu net olarak ifade edeyim ki krediye ödeyeceğimiz yıl içindeki arıza ve patlakların maliyetini geçmeyecektir. Bu maliyetler bir şekilde karşılanabilir ama kaybedilen, boşa giden ve israf olan suyu tedariki mümkün değildir. Maddi maliyetin durdurulmasından ziyade su israfının önüne geçilmesi çok önemlidir. İlçemizin en büyük problemi olan şehir içme suyu şebeke hattının yenilenme startı verdik. Projenin inşaatı devam ediyor. Şu anda kuyudan itibaren 4 bin metre boru döşenerek hat üzerinde bulunan 50 tonluk deponun da inşaatı tamamlanmak üzeredir. İnşallah 2018 yılının sonuna kadar tamamlayarak evlerimize, işyerlerimize su bağlanacaktır. İçme suyu hattı projemizin tamamlanması ile su arızaları en aza indirilmiş olacak ve en önemlisi de tonlarca su israfı önlenmiş olacak. İlçemizin en büyük problemlerinden biri olan içme suyu hattı problemini çözdük. Sizler bizi, bizde işimizi takip ediyoruz " diye konuştu. (MB-EFE) - KÜTAHYA
Son Dakika › Ekonomi › Başkan Cavit Erdoğan: Su Arızası Maliyeti, Kredi Maliyetinden Daha Yüksek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?