Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bilişimin her türlü imkanını kullanalım ama arkasından gelişme çıksın, ürün çıksın. Ülke için katma değer oluşturacak bir sonuç çıksın. Bunlar olmayıp da arkasında huzursuzluk çıkarsa, sokak hareketleri çıkarsa, kin ve nefret duyguları yol alırsa, bu sosyal medya bizim istediğimiz sosyal medya değil" dedi.
Yıldırım, bilişim alanında faaliyet gösteren sistem entegratörü Netaş firmasının Genel Müdürlük ve Ar-Ge Merkezi açılışında sosyal medya kullanımı, sosyal medyanın sınırlandırılması tartışmaları ve teknoloji kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sosyal medya kullanımının globalleşen dünyada vazgeçilmez bir gereksinim olduğunu anlatan Yıldırım, sosyal medyanın kullanımında suç işleme tuzağına düşmemek için dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Yıldırım, "Bilişimin her türlü imkanını kullanalım ama arkasından gelişme çıksın, ürün çıksın. Ülke için katma değer oluşturacak bir sonuç çıksın. Bunlar olmayıp da arkasında huzursuzluk çıkarsa, sokak hareketleri çıkarsa, kin ve nefret duyguları yol alırsa, bu sosyal medya bizim istediğimiz sosyal medya değil. Konuşarak her şeyimizi halledebiliriz. Kavga edecek hiçbir konu yok. Demokratik bir ülkeyiz, hukuk devletiyiz. Sosyal medyanın bu kadar yoğun kullanıldığı bir ülkede demokrasisi gelişmemiş, özgürlükler kısıtlı diye bir görüntü verilmeye çalışılması ülkemize yapılan en büyük haksızlıktır" ifadelerini kullandı.
Bazı ülkelerin Türkiye'ye ilişkin olumsuz açıklamalarına ilişkin de Yıldırım, "Kendini gelişmiş diye niteleyen ülkelerin böyle yapması daha acıdır. Bunlar önce dönsün, silahlarını halkının üzerine doğrultan, seçimle gelen iktidarları silahla al aşağı eden ülkelere 'burada darbe yaptınız, demokrasiyi katlettiniz' diyebilsinler. Bunu diyemeyenler Türkiye'deki sokak olaylarından hareket ederek Türkiye'nin 'demokrasisinin geri gittiğini', Türkiye'nin 'tekrar içine kapandığını' söyleyecek ve Türkiye üzerinde bir kara propaganda oluşturacak oyunların içine girdiler. Bu oyunu gençlerle beraber bozacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan yıldırım, sosyal medyada hiçbir sınırlama bulunmadığını belirterek, "Hepimiz kanunları ezberleyemeyiz. Ama hukuk devletinde sorumlu vatandaş neyin suç olduğunu, neyin suç olmadığını bilmek mecburiyetindedir. Gerçek hayatta ne suçsa, sanal hayatta da o suçtur. Bu prensibi aklınızın bir köşesine koyarsanız istediğinizi de yazın, istediğiniz mesajı da gönderin, fotoğrafı da gönderin. Bu mesaj bana gelse ne hissederdim diye düşünün. Çünkü yazdığınız her şey, gönderdiğiniz her görüntü bir gün karşınıza çıkacak. Bilgisayar öyle yazılı arşivler gibi değil. " diye konuştu.
Bu yıl Türkiye'de havacılık sektörü büyümesinin Avrupa ve Amerika'nın çok daha ilerisinde olduğuna vurgu yapan Yıldırım, dünyanın eski büyük güçlerinin yerinde saydığını, Türkiye'nin de atılımlarına süratle devam ettiğini söyledi.
Bakan Yıldırım, Netaş firmasından ve yeni yatırımlarından da söz ederek, istihdama katkıları ve bilişimdeki öncü konumundan dolayı şirket yöneticilerine teşekkür etti.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ise, Türkiye'nin 2023 vizyonunda bilişim alanında çok önemli hedefleri olduğunu anımsatarak, Türkiye'den bu alanda çıkacak dünya markalarından birinin Netaş olacağına inandığını söyledi.
Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için katma değerli hizmetlerinin, Ar-Ge'nin ve inovasyonun önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Acarer, bu konuda Netaş'ın ve ilgili diğer firmalarının çabalarının çok önemli olduğunu kaydetti.
- "Netaş, 600'ün üzerindeki Ar-Ge mühendisiyle, Türkiye ve dünya için geleceğin bilişim teknolojilerini tasarlıyor"
Netaş Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Altay da şirketin büyümesinde etkin rol oynayan, farklı dikey sektörlerde ve kamuda hayata geçirdikleri projelerle, yeni Ar-Ge çalışmaları üzerine bir sunum yaptı.
Son 7 yılda yıllık ortalama yüzde 25 büyüme kaydettiklerini ifade eden Altay, "Bugün 300 milyon doların üzerinde bir büyüklüğe ulaştık. 10 yılda toplam 400 milyon dolarlık yazılım ihracatıyla ülke ekonomisine hatırı sayılır bir katma değer yaratırken, 2012 yılı sonunda Türkiye'nin en hızlı büyüyen bilişim şirketi olduk" dedi.
Netaş'ın alt yapı ve Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiğini vurgulayan Altay, "Bu başarının arkasında, bu yıl 40. yaşını gururla kutladığımız Ar-Ge'miz var. Ar-Ge'nin önemini çok uzun yıllar önce kavrayan ve bu alanda ciddi yatırım yapan Netaş bugün, başarıyla tamamladığı değişimin son halkası olan bu modern komplekste, 600'ün üzerindeki Ar-Ge mühendisiyle, Türkiye ve dünya için geleceğin bilişim teknolojilerini tasarlıyor" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › Bakan Yıldırım, Netaş Ar-Ge Merkezini Hizmete Açtı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?