38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Konferansa katılanlar- Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'nun konuşması- Peter Hartley'in kürsüye gelmesi- Hartley'in konuşması 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı- Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Kumbaroğlu: - "Tükiye, Kyoto Protokolünü imzalayan 186'ncı ülke olarak süreçte aktif rol oynayamadı"- "Enerji alanındaki yatırımlarını hızlandıran, Türk Akım ve TANAP sayesinde yeni enerji hub'ı olma yolunda ilerleyen Türkiye için Paris Sözleşmesi önemli bir fırsat" Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye'nin enerji alanında attığı adımlarla iklim değişikliğiyle mücadele konusunda önemli rol üstlenebileceğini belirtti.

25.05.2015 15:41

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Konferansa katılanlar- Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'nun konuşması- Peter Hartley'in kürsüye gelmesi- Hartley'in konuşması 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı- Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Kumbaroğlu: - "Tükiye, Kyoto Protokolünü imzalayan 186'ncı ülke olarak süreçte aktif rol oynayamadı"- "Enerji alanındaki yatırımlarını hızlandıran, Türk Akım ve TANAP sayesinde yeni enerji hub'ı olma yolunda ilerleyen Türkiye için Paris Sözleşmesi önemli bir fırsat" Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye'nin enerji alanında attığı adımlarla iklim değişikliğiyle mücadele konusunda önemli rol üstlenebileceğini belirtti. Enerji Ekonomisi Derneği'nin (EED) düzenlediği 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı, Antalya Gloria Golf Resort'ta başladı.Konferansın açılış konuşmasını yapan Kumbaroğlu, enerji alanındaki yatırımlarını hızlandıran, Türk Akımı ve TANAP sayesinde yeni enerji merkezi olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin, Paris Sözleşmesi ile bölgenin öncüsü olabileceğini söyledi. Kyoto Protokolü'nün sona ermesiyle imzalanacak Paris Sözleşmesi'nin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Kumbaroğlu, "Kyoto'da Türkiye ne yazık ki iklim değişikliğiyle mücadele konusunda çok geç kaldı. Protokolü imzalayan 186'ncı ülke olarak süreçte aktif rol oynayamadı. Enerji alanındaki yatırımlarını hızlandıran, Türk Akım ve TANAP sayesinde yeni enerji hub'ı olma yolunda ilerleyen Türkiye için Paris Sözleşmesi önemli bir fırsat. Sözleşmeyle ülkemiz küresel iklim değişikliği konusunda atacağı adımlarla bölgenin öncüsü, dünya iklimi konusunda da söz sahibi ülkelerden olabilir" diye konuştu.Kumbaroğlu, Türkiye'nin düşük karbon ekonomisine geçiş için hedefler belirlemesinin altını çizerken, Çin'in Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'da (GSYH) birim başına karbon salımını 2020'ye kadar yüzde 40 azaltmaya yönelik hedefleri bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin emisyon artışını frenleme konusunda belirleyeceği hedeflerle çevre ülkeler için de yol gösterici olabileceğine dikkati çekti.Konferans kapsamında, yenilenebilir enerjinin yanı sıra kömür ve nükleer gibi konuların da ele alınacağını vurgulayan Kumbaroğlu, konferansın aynı zamanda yıl sonunda Paris'te imzalanacak Küresel İklim Değişikliği Anlaşması'na da ışık tutacağını dile getirdi. Alanında uzman bilim insanları, siyasiler, enerji sektörüne yatırım yapan şirket temsilcileri ile 100'ü aşkın ülkeden 400'ün üzerinde davetlinin katıldığı konferansta, üç gün boyunca 63 paralel ve 11 ana oturum olmak üzere 74 oturum ve 2 çalıştay düzenlenecek.

38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement