Barilla, 10 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için makarna üretti.
Barilla, 10 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda geliştirilen glutensiz beslenmeyi tercih edenler için yeni ürününü tanıttı. Düzenlenen toplantıda, glutensiz beslenme ve diyetin gündelik hayatta uygulanmasının kolay olmadığını belirten Barilla Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Karababa, hem lezzet hem çeşit olarak kısıtlı bulunabilen glutensiz ürünlerin Çölyaklıların hayatlarını sürdürebilmeleri için olmazsa olmaz olduğunu söyledi.
Karababa, "Barilla glutensizin geliştirilmesi ve üretim aşamasında İtalyan Çölyak Derneği ile yakın bir çalışma gerçekleştirdik. Makarnanın üretimi için ürünün içerdiği maddeler, hammadde kontrolü, üretim süreçleri, fırınların yeterlilikleri, personel eğitimi, sağlık ve hijyen prosedürleri gibi tüm kriterler İtalyan Çölyak Derneği tarafından denetlendi. Ürünün Ar-Ge çalışmaları, neredeyse 10 yıl sürdü ve geçtiğimiz yıl itibari ile önce İtalya ve hemen ardından ABD'de satışa sunduğumuz 'Barilla Glutensiz', bugünden itibaren Türkiye'de dört çeşidi ile raflarda olacak" dedi.
Çölyaklıların halihazırda, mısır tadında ve makarnanın diri kıvamından uzak ürünler yediğini belirten Karababa, "Barilla Glutensiz, gluten hassasiyeti olanlarla birlikte glutensiz beslenmeyi tercih eden makarna severler için üretildi" dedi.
Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden ise Çölyakla ilgili kamuoyunda farkındalık yaratmak üzere yola çıktıkları bu projede Barilla Gıda ile yürümekten mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye'de tanısı konmuş 65 binin üzerinde Çölyaklı olduğunun altını çizen Özden şöyle konuştu; "Sağlık Bakanlığı verilerine göre, tanısı henüz konulmamış hastalarla birlikte bu sayı 750 bini buluyor. Çölyak tanısının ardından sağlıklı bir yaşam sürebilmenin tek şartı ömür boyu; gluten içeren buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllar bulunan gıdalardan uzak durmak.
Yeni ürününün ardından Barilla'nın Çölyakla Yaşam Derneği'ne ulaştığını kaydeden Özden, sözlerini şöyle tamamladı; "Çerçevesini birlikte belirlediğimiz bir süreçle, hem Çölyaklı yaşama yeni adım atmış ve glutensiz diyet uygulamak durumunda olan bireylere yönelik çalışmalarda hem de gönüllü sayısının ve kamuoyunda farkındalığın artırılmasına dönük çabalarda birlikte hareket edeceğiz. Konferanslar, eğitimler, workshoplar, 'Çölyaklı Yaşama Hoş Geldin' kiti gibi pek çok projede birlikte yol alacağız". - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › 10 Yıllık Ar-Ge ile Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Makarna Üretildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?