İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ile İngiltere Durham Üniversitesi işbirliğiyle İstanbul'da 1. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı düzenlenecek.
İZÜ açıklamasına göre, Konferans, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile İngiltere Durham Üniversitesi işbirliği ve Türkiye Katılım Bankalar Birliği (TKBB), İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve Borsa İstanbul (BİST) desteğiyle 21 Haziran Cumartesi günü İZÜ Halkalı Merkez Kampüsü'nde düzenlenecek.
13 üniversiteden akademisyenin katılacağı konferansa, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, TKBB Genel Sekreteri Osman Akyüz, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu, İngiltere Durham Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Merkezi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Asutay konuşmacı olarak katılacak.
İZÜ Rektörü Prof. Dr. Bulut, İslam Ekonomisi ve Finansı alanında yapılan araştırmalara katkı sağlamak amacıyla Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurduklarını belirtti.
17-21 Haziran'da İZÜ Halkalı Merkez Kampüsünde İslam Ekonomisi ve Finansı Yaz Okulu'nu düzenleyen merkezin, 21 Haziran'da da 1. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı ile uluslararası düzeyde alanında uzman akademisyenleri bir araya getireceğine dikkati çekti. Bulut, Katılım Bankacılığı ve Uluslararası Finans Yüksek Lisans programının yanına gelecek akademik yıl, bu alanda doktora programı planladıklarına da değindi.
İslami finansın istikrarlı büyümesinin gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade eden Bulut, şunları kaydetti:
"Ülkemiz siyasi istikrarını ekonomisine yansıtarak, önce bölgemizde sonra da küresel anlamda önemli bir ekonomik güç haline geldi. Bu gücü büyütmek için, İslami finansı ve bu alandaki büyüme potansiyelini iyi kavramamız gerekiyor. Son yıllarda yaşadığı büyük krizlerden ötürü alternatif ürün ve hizmetler arayan küresel ekonomik sistemde, İslami finans önemli bir çözüm fırsatı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu alandaki büyümeyi takip eden değil şekillendiren bizler olmalıyız. Adını, ülkemizde İslami finans ve katılım bankaları alanında çok önemli çalışmalar yapan rahmetli Sabahattin Zaim hocamızdan alan bir üniversite olarak, bu alanda uluslararası çalışmalar yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz."
Konferansın oturum başlıkları, İslam Ekonomisinin Kadim Kaynakları, Osmanlı'da İslam Ekonomisi Uygulamaları: Para Vakıfları, Günümüz İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulamaları ile İslam Ekonomisi ve Finansı Eğitimi olarak belirlendi. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › 1. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?