Sınavda Zamanı İyi Değerlendirmek Başarıyı Getirir - Son Dakika
Eğitim

Sınavda Zamanı İyi Değerlendirmek Başarıyı Getirir

Sınavda Zamanı İyi Değerlendirmek Başarıyı Getirir

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı Başkanı Fuat Başkan, YDS'nın anlama ve kelime bilgisi ölçtüğünü söyledi.

20.02.2015 11:26

Yabancı Dil Sınavı (YDS) özellikle akademik kariyer düşünenlerin korkulu rüyası. Her yıl binlerce aday iyi bir puan almak için YDS'de ter döküyor.

İki aydan az bir zamanın kaldığı YDS sınavı öncesi Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı Başkanı Fuat Başkan, rahat bir sınav geçirmenin püf noktalarını anlattı. Başkan, önceleri teknik bir sınav olan YDS'nin son yıllarda daha çok okuma/anlama ve kelime bilgisini ölçtüğüne dikkat çekti. Süre ve soru sayısı göz önüne alındığında sınavda hızlı okuma yeteneğinin ön plana çıktığına belirten Başkan, YDS'de anlama dayalı soruların ağırlıkta olduğunu hatırlattı.

Sınava Nasıl Hazırlanmalı?

YDS'nin dinleme, konuşma, yazma ve okuma becerilerini ölçen bir sınav olduğunun altını çizen SEU Öğretim Görevlisi Başkan, genel İngilizce öğrenme yönteminden farklı olarak bol okuma yapılması gerektiğini vurguladı:
"Metin okuma sayesinde kelime, zaman, edat, bağlaç, çeviri ve diğer bütün sorular için çalışılmış olur. Okuma yapılırken detaylı bir çeviriye gerek yoktur. Çünkü bu durumda bütün soruların yetişmeme ihtimali vardır. Geçmiş yıllarda sorulan sınavlardan seçme paragraflar ve cümleler, okuma için en iyi kaynaklardır. Yapılan denemelerin ve soru çözümlerinin tekrarı da çok önemlidir."

Bol Deneme Çözmek Avantaj Sağlar

Bol deneme çözülmesinin önemli bir avantaj sağladığını anlatan Başkan, denemelerin sınav formatında, süreyi dikkate alarak ve sabah saatlerinde çözülmesinde sayısız faydalar olduğunu kaydetti. Zaman ve bağlaç konularının önemine de değinen Başkan, sınavda zamanlar, edilgen yapılar ve bağlaçlar konusunun da çok önemli olduğunu belirtti. Başkan, edilgen yapılarla ilgili 40'ın üzerinde sorunun sorulduğunu hatırlattı.

Rahat bir sınav geçirmenin zamanı iyi kullanmaya bağlı olduğunu da dile getiren Başkan, şunları kaydetti:
"En iyi zaman yönetimi deneme çözmektir. İlk deneme de iyi bir okuma düzeyine sahip bir öğrenci bile bütün soruları yetiştiremeyebilir. Ama deneme çözdükçe, zamanı daha iyi kullanmayı öğrenir. Hangi soruya ne kadar zaman ayırmalı, iyi bilinmelidir. Zor sorulara fazla zaman ayırmamalı ve yapabilecekleri sorulara olması gerektiği kadar zaman ayırmalıdır. Bir öğrenci 80 soruyu çözmek için sınava girmez. İhtiyacı olan notu alması için çözmesi gereken soru sayısı en fazla 65'tır. Verilen süre bu sorulara göre paylaşılıp anlayarak çözülürse, başarı oranı daha yüksek olur"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Sınavda Zamanı İyi Değerlendirmek Başarıyı Getirir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement