169 Projeye Destek - Son Dakika
Ege

169 Projeye Destek

169 Projeye Destek

İzmir'in Ekonomik ve Sosyal Anlamda Kalkınmasına Olanak Sağlayan 169 Proje İçin 30 Milyon Tl'lik Kaynak Sağlandı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu Projelere İhtiyacımız Var" Dedi.

28.06.2009 01:43

İzmir’in ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmasına olanak sağlayan 169 proje için 30 milyon TL’lik kaynak sağlandı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bu projelere ihtiyacımız var” dedi.

İZMİR Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan (İZKA), Mali Destek Programından yararlanacak olan projeler belirlendi. Bölgesel kalkınmayı hedefleyen programa, KOBİ Mali Destek ve Sosyal Kalkınma Mali Destek kategorisinde toplam 675 proje başvurusu yapıldı. 25 Martta sona eren başuruların ardından başlatılan değerlendirmelerde 169 proje Maddi Destek almaya hak kazandı.

Bakan protesto edildi

Mali Destek Programının ilan edildiği toplantı Swissotel Grand Efes’te yapıldı. Toplantıya Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İZKA Yönetim Kurulu üyeleri, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve proje sahipleri katıldı. Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma ajanslarının bölgesel gelişim noktasında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Harekete geçilmeli

Bakan Yılmaz, “Bir toplumun kalkınması mali göstergelerle ölçülemez. Milli ve ortak bir hedef, toplumun tüm değerlerini kapsayan bir vizyon o ülkenin gelişime giden yoludur. Bu hedef için İZKA’nın desteklediği projelere ihtiyacımız var” diye konuştu. Yerel ve bölgesel kalkınma noktasında kalkınma ajanslarını sorumluluklar düştüğünün altını çizen Yılmaz “2023 yılında, Türkiye’yi, Avrupa’nın en gelişmiş 10 ülkesi arasına sokma hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için bölgesel ve yerel dinamikleri harekete geçirmeliyiz” dedi. İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can da “Mali Destek Programı’nın amacı işletmeler arasındaki rekabeti ve buna bağlı olarak da istihdamı sağlamaktır” diye konuştu.

HER NOKTADA EŞİT YAŞAM

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise Avrupa ülkelerinin, kalkınma konusunda yol aldıklarını, Türkiye’nin geride kaldığını ifade etti. Vali Kıraç “Çok çalışırsak aradaki farkı kısa zamanda kapatırız. İzmir, enerjisini vatandaşından alan ber şehirdir. Önceliğimiz, iş birliğini geliştirmek, birlikte çalışma kültürü oluşturmak ve İzmir’in her noktasında aynı yaşam kalitesine ulaşmayı sağlamaktır” ifadesini kullandı. İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Necip Kalkan ise gelişmiş ülkelere nazaran kalkınma ajansı kurulması konusunda geç kalınmışlığın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

Başarı öyküsü olur

EGE Genç İşadamları Derneği’nin (EGİAD)  iki projesi İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulundu. İZKA’nın 2009 yılı KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında açılan projeler çağrısına, “Hayat Okulu” ve “Çocuklarımızla Geleceğe Koşuyoruz” isimli iki projeyle katılan EGİAD, toplam 137 bin TL’lik mali desteğe hak kazandı. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, “EGİAD olarak sosyal kalkınmanın lokomotifi olarak gördüğümüz eğitimin iki ayrı alanında hazırladığımız projelerle, hem mesleki ve teknik eğitim hem de ilk öğretim çağındaki çocuklarımıza yönelik örnek bir model yaratmayı ve daha sonra da bunu yaygınlaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Proje Sorumlusu iki EGİAD üyesi Sena Zorlu ve İlker Sabuncu’nun başkanlığında, titiz bir ekip çalışması sonucu hazırlanan projelerin İzmir Kalkınma Ajansı tarafından yüksek puan alarak kabul edilmesinden çok büyük onur duyduklarını belirten Elmasoğlu: “Birer başarı öyküsü olacağına inandığımız her iki projenin daha büyük boyutlarda devam ettirilmesini planlıyoruz. EGİAD olarak çağdaş eğitimle ilgili her konu bizim için öncelik taşıyor” diye konuştu.

EİB’den iki yeni proje

İZMİR Kalkınma Ajansı tarafından açılan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na başvuruda bulunan Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) iki projesi de başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.  Ege İhracatçı Birlikleri’nin bugüne kadar yaptığı saha çalışmaları, arama konferansları ve ihtiyaç analizleri sonuçları değerlendirilerek proje önceliklerini belirlediklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “İhracat Akademi” projesi ile firmalara inovasyon, kalite, dış ticaret, kurumsallaşma ve iş yönetimi konularında eğitim programları hazırladıklarını söyledi. Türkmenoğlu, projenin 9 aylık süresince 1100 firma temsilcisine ücretsiz eğitim olanağı sağlayacaklarını belirtti. “İyi Tarım Yüksek Gelir” projesiyle ise özellikle gıda ve tarım ürünleri ihracatında yaşanan kalıntı sorununu çözmek için tarlaya kadar ineceklerini belirtti. Türkmenoğlu, bBu proje ile sürdürülebilir üretim için İyi Tarım Uygulamaları konusunda süreklilik sağlayacak bir eğitim yapısı kurmayı hedeflediklerini belirtti..

GETOB Başkanı güven tazeledi

? Ali GÜNDOĞAN, (DHA)

GÜNEY Ege Turistik ve Otelciler Birliği (GETOB) Kongresi, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak’ın katılımı ile Marmaris Pineta Delux Otel’de tek liste ile yapıldı. 370 üyenin 250 sinin oy kullandığı seçimlerde, turizmci İlhan Açıkgöz tekrar başkanlığa seçildi.İkinci kez GETOB Başkanı seçilen Açıkgöz, “Muğla Bölgesi turizmde başarı merdivenlerine birlik ve beraberlik içinde hızla tırmanmakta. Kongre sonrası belirlediğimiz kısa, orta ve uzun vadeli planlarla üç aylık turizm sezonunu önce sekiz, ardından da 12 aya çıkarmak için çalışmalarımız olacak. Böylelikle, turizm destinasyonlarını artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege 169 Projeye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement