Orhan Pamuk, hayatına ilişkin detayları Financial Times gazetesine anlattı. Pamuk; Dostoyevski, Borges, Tolstoy ve Mann gibi yazarların hayatını etkilediğini belirterek günlük yaşamının ayrıntılarını anlattı. Pamuk ayrıca, "İşkence ve yanlış anlamadan" korktuğunu söyledi.
Orhan Pamuk, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği röportajda, Dostoyevski, Borges, Tolstoy, Mann, Calvino ve Nabokov gibi yazarların hayatını etkilediğini belirterek yazar olmayı aslında planlamadığını 7-22 yaş arasında ailesinin kendisinin ressam olacağını düşündüğünü fakat birden bire ilk romanı olan Cevdet Bey ve Oğulları'nı yazmaya başladığını ifade etti.
Pamuk, günlük yazma rutinine ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi:
"E-postalarıma, internet ya da gazetelere saat 13.00'dan önce bakmıyorum. Saat 7.00'da uyanıyorum, meyve yiyorum çay ya da kahve içiyorum ve daha önceki günlerde yapabildiklerimi ya da yapamadıklarımı okuyorum. Sonra bir duş alıyorum ve 14.00'a kadar bir sonraki cümlem üzerinde çalışıyorum. Sonra e-postalarımı okuyorum ve buna benzer şeyler yapıyorum 15.00'dan 20.00'a kadar tekrar yazıyorum sonra sosyalleşiyorum."
Bir kitabı araştırırken yaptığı en tuhaf şeyin "Masumiyet Müzesi'ni açmak olduğunu belirten Pamuk, "Neden korkarsınız?" sorusuna ise "İşkence ve yanlış anlama" yanıtını verdi. - Ankara
Son Dakika › Dünya › Orhan Pamuk, Ft'ye Hayatını Anlattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?