Stuttgart yakınlarındaki Oberstenfeld beldesinde 2010 yılında inşaatına başlanan caminin açılış törenine Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Bilal Doğan, DİTİB Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa, Obestenfeld Belediye Başkanı Markus Kleemann, kilise temsilcileri, yerel yöneticiler ile çok sayıda Alman ve Türk vatandaş katıldı.
Caminin açılışından çok memnun olduklarını belirten Belediye Başkanı Markus Kleemann, Oberstenfeld şehrinde çeşitli millet ve dinlere mensup insanların bulunduğuna dikkati çekti. Kleemann, Oberstenfeld'te herkesin huzur ve barış içerisinde yaşadığını, Selimiye Camisi'nin de şehre farklılık kattığını ifade ederek, ibadethanelerin, insanların ve kültürlerin kaynaşmasına vesile olduğunu, bundan dolayı dernek yöneticilerine ve yapımına katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.
BİRİNCİ VE İKİNCİ NESLİN KATKILARI
Camilerin toplumsal dayanışma ve kaynaşma konusundaki önemine değinen Başkonsolos Ahmet Akıntı ise 20 yıl öncesine kadar Almanya'nın birçok kentinde cuma ve bayram namazlarının spor salonlarında, evlerin bodrumlarında kılındığını hatırlattı. Almanya'yı ikinci vatanı olarak gören Müslümanların artık modern camiler inşa ederek, huzur içinde ve sorunsuz bir şekilde ibadet ettiklerini belirten Akıntı, "Birinci ve ikinci neslin katkı ve çalışmalarına, Türk işadamlarının katkıları eklenmiş, azimli ve çalışkan insanlarımız sayesinde bu modern eserlere kavuştuk. Camilerde gençlere ve kadınlara yönelik faaliyetlerin yapılması çok önemlidir. Alman dostlarımızla bir araya gelip kendimizi, kültürümüz ve dinimizi onlara anlatmalıyız. Camilerimiz toplum merkezi ve tanıtım mekanı haline gelmelidir" dedi.
İSLAMİYET TERÖR İLE BAĞDAŞTIRILAMAZ
İslam'ın davet metodunun, yumuşaklık, güzel öğüt ve söz olduğunu belirten Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Bilal Doğan da şöyle konuştu: "İslamiyet, her türlü terör, zulüm ve ihaneti yasaklar, her türlü anarşiye, bozgunculuğa şiddetle karşı çıkar. İslam ile terör kelimesi yan yana gelemez. Herhangi bir Müslüman suç işleyince, suçlu İslamiyet değildir. İnsanların yaptığı hatalar İslam'a mal edilemez."
Dernek Başkanı Halim Kasımoğlu ise "2010 yılında yapımına başlanan bin 500 metrekare alan üzerine 750 metrekare kullanım alanı bulunan caminin, 300 metrekaresi ibadet alanına ayrılmış ve yaklaşık 450 kişinin aynı anda ibadet yapmasına imkan sağlanmıştır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi. Kasımoğlu, cami arazisinin ve tüm inşaat giderlerinin hayırseverler tarafından karşılandığını belirterek maliyetin 2 milyon euroyu aştığını söyledi. Oberstenfeld'te yaklaşık bin dolayında Müslüman yaşıyor.
Son Dakika › Dünya › Oberstenfeld'daki Selimiye Camisi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?