Gerçekliği doğrulanan videoda önce patlama sesi duyuluyor. Sonra da insanların çığlıklarla konser salonunu terk ettiği görülüyor.
Yalan olduğu kanıtlanan haberler ise İngiliz medyasına yansımaya devam ediyor. Örneğin Daily Mail gazetesinin ana sayfasına da yansıyan bu fotoğraftaki kravatlı genç iddia edildiği gibi konserde değildi.
Yalan haberin kaynağı, annesi olduğunu iddia eden bir hesabın attığı tweet... İşin aslı bu genç, "ReportOfTheWeek" ismiyle Youtube'da program yapan bir oyuncu.
Daily Express gazetesi ise yine yalan bir tweet'e dayanarak saldırının ardından Manchester'daki Oldham Hastanesi yakınlarında silahlı bir saldırganın görüldüğünü duyurdu. Aslında böyle bir saldırgan yoktu. Yalnız olduğu belirtilen terörist konser salonundaki saldırıda ölmüştü.
Ünlü şarkıcı Ariana Grande'yi yaralı halde gösteren fotoğraf da insanları yanıltmayı amaçlayarak yayılıyor. Zira bu fotoğraf aslında iki yıl önce bir film setinde çekilmişti.
Aynı şekilde, saldırı sonrası kaybolduğu belirtilen çocuklardan bazılarının fotoğrafları da gerçeği yansıtmıyor. Örneğin bu çocuk saldırı sırasında orada değildi. Fotoğrafı, Down Sendromlu çocuklar için hazırlanan bir katalogdan alınmış.
İşte konser salonundaki görgü tanıklarının ifadeleri (Bunların tamamı gerçekliği doğrulanmış ifadeler:
Yaşananları 'Savaş filmi sahnesine' benzeten görgü tanığı Andy Holey, patlamanın etkisiyle yere düştüğünü söyledi ve "Ayağa kalktığımda etrafa baktım, her yerde cansız bedenler vardı. 20-30 tane gördüm sanırım. Ölü olduklarını söyleyemem ama ölü gibiydiler" dedi.
Kızıyla konsere giden bir diğer görgü tanığı da, "Ariana, 'Güle güle Manchester! dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi. Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı" diye konuştu.
Annesiyle ilk kez bir konsere geldiğini söyleyen görgü tanıklarından Evie Brewster, "Ariana Grande son şarkısını tam bitirip sahneden inmişti ki büyük bir patlama sesi duyduk. Binlerce kişi çığlık çığlığa çıkışa koşmaya başladı. Polis ve ambulans sirenlerini duyuyorduk. Korkutucuydu" dedi.
Daily Mail'e konuşan 22 yaşındaki Majid Khan, "Bomba gibi büyük bir patlama oldu. Herkes paniğe kapıldı. Hepimiz arenadan çıkmaya çalışıyorduk" ifadesini kullandı.
(Kaynak: Hürriyet)
Son Dakika › Dünya › İngiltere'deki Patlamanın Ardından Sosyal Medyada Yalan Haberler Yayılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?