Meksika merkezli bağımsız araştırma kuruluşu "Kamu Güvenliği ve Ceza için Vatandaş Konseyi"nin verilerine göre, dünyada en fazla cinayetin işlendiği kent Latin Amerika'da yer alıyor.
EN TEHLİKELİ KENTLERİN ÇOĞU LATİN AMERİKA'DA
Şiddet olaylarının hızla arttığı kentte 100 bin nüfusa karşı 120 cinayet işleniyor. Araştırmaya göre, savaş bölgesi olmayan dünyanın en tehlikeli 50 kentinin büyük bir kısmı Latin Amerika'da yer alıyor.
ŞİDDET SALGINI BÖLGELER
Venezuela'nın başkenti Caracas'ta 100 bin nüfusa 120 cinayet denk geliyor. Söz konusu veriler BM Uyuşturucu ve Suç Dairesi'nin verileriyle de uyuşuyor. Dünya Sağlık Örgütü, 100 bin nüfusa karşı 10 cinayetin işlendiği yerleşim birimlerini "şiddet salgını" bölgeler olarak ilan ediyor.
İKİNCİ TEHLİKELİ ŞEHİR HONDURAS'TA
Meksika merkezli "Kamu Güvenliği ve Ceza için Vatandaş Konseyi"nin verilerine göre, dünyanın en tehlikeli ikinci kenti ise Honduras'ın San Pedro Sula şehri oldu. Listenin üçüncü sırasında ise, El Salvador'un başkenti San Salvador yer aldı. San Salvador'da 100 bin nüfusa 105 cinayet denk geliyor. El Salvador'da ülke genelinde 100 bin nüfusa ise 90 cinayet düşüyor. El Salvador bu rakamla dünyanın en tehlikeli ülkesi oldu. El Salvador'da geçtiğimiz ağustos ayında 911 cinayet işlendi. 2016'nın ilk günü ise 35 cinayet olayı yaşandı.
GENÇLERİ SUÇ ÖRGÜTLERİNE İTİYORLAR
Latin Amerika'da şiddet olaylarında uyuşturucu ticaretiyle uğraşan suç örgütlerinin büyük payı bulunuyor. Bu ülkelerdeki muhafazakar işadamlarının, gençleri suç örgütlerine doğru ittiği iddia ediliyor. 2008 ile 2010 yılları arasında dünyanın en tehlikeli kenti olarak kabul edilen Meksika şehri Ciudad Juarez bu yıl ilk 50 tehlikeli şehir listesine giremedi. ABD sınırında bulunan Ciudad Juarez uzun yıllar uyuşturucu kartellerinin hesaplaşma alanına dönüşmüştü. Yine 90'lı yıllarda dünyanın en tehlikeli kenti olarak görülen Medellin de bu yıl ilk 50 listesinde yer almadı.
Son Dakika › Dünya › Dünyanın En Tehlikeli Kenti Belli Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (12)