Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kuzey Kıbrıs'ta 2013'te başlayacak yeni ekonomik programda yüksek öğrenim sektörünün yerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Biz ve arkadaşlarımız, büyük bir heyet olarak çalışıyorlar. Kuzey Kıbrıs'ta uygulanacak ekonomik program, esas Kuzey Kıbrıs yönetiminin eseri olsun, orada da üniversite sektörü gerekli yeri bulsun istiyoruz" dedi.
Atalay'ın TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün de katılımıyla KKTC'deki üniversitelerin rektörleri ve YÖDAK Başkanı'yla yaptığı toplantı bir buçuk saat sürdü.
Atalay ve Dürüst, Golden Tulip Otel'de yer alan toplantının ardından basına açıklama yaptı.
DÜRÜST: "YÜKSEK ÖĞRENİMİ İNCE AYRINTILARIYLA ELE ALDIK"
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, önemli ve etkili bir toplantı yaptıklarını belirterek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a ve hükümetine teşekkür etti.
KKTC'nin kalkınması, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok daha iyi bir noktaya gelebilmesinin en önemli iki ayağı olan turizm ve eğitim konularında özel çalışmalar yapıldığını kaydeden Kemal Dürüst, bugünkü toplantıda yüksek öğrenimi tüm ince ayrıntılarına varıncaya kadar ele aldıklarını söyledi.
Bakan Dürüst, rektörlerin üniversitelerin özel ve genel sorunlarını ilettiğini ve konuları birlikte tartıştıklarını ifade ederek, toplantının çok yararlı geçtiğini belirtti.
ATALAY: "ÖNEMLİ VE HAYATİ BİR ALAN"
Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, Geçitköy Barajı temel atma töreni için geldiklerini, ama bu vesileyle diğer çalışmaları da yürüttüklerini ifade ederek, KKTC'de yüksek öğretimin ülke geleceği için çok önemli ve hayati bir alan olduğunu vurguladı.
Geçen yıl eğitim - öğretim yılı başlarken rektörlerle görüştüğünü, eğitim sektörünün daha iyi yürümesi, üniversitelerin daha rahat çalışması için neler yapılabileceğini ele aldıklarını anlatan Beşir Atalay, kendisinin de akademik hayattan gelen ve daha önce üniversite rektörlüğü yapmış biri olarak rektörlerin ve hocaların çalışma şartlarını daha kolay anlayabildiğini söyledi.
"YÖK'TEN BİLGİ ALDIM"
Atalay, KKTC'ye gelmeden önce dün Ankara'da YÖK'ten gelen yetkililerin KKTC üniversiteleriyle ilgili bilgilendirmeler yaptığını kaydederek, "Bugün de hocalarımızla aynı şekilde değerlendirmelerde bulunduk" dedi.
Hem Türkiye'den, hem üçüncü ülkelerden öğrenci çeken KKTC üniversitelerinin kimi sorunlarının KKTC'deki uygulamalarla, kimi sorunlarının ise Türkiye ve uluslararası alanla ilgili olduğunu dile getiren Beşir Atalay, tüm çalışmaların, tanıtımın, akreditasyon sistemlerinin iyi yürümesi; öğrenciler için cazip şartlar geliştirilmesi gerektiğini ve tüm bunları değerlendirdiklerini vurguladı. Atalay, sağlık ve üniversite çevreleriyle ilgili tespitler yaptıklarını, kendisinin ve KKTC hükümetinin
yapabileceklerini belirlediklerini, yakın irtibat içinde bunları takip edeceklerini söyledi.
YENİ PROGRAMDA YÜKSEK ÖĞRENİMİN YERİ
Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni ekonomik programla ilgili ise şöyle konuştu:
"Bir hassasiyet alanımız da, Kuzey Kıbrıs'ta uygulanan ekonomik programın üçüncü yılı tamamlanıyor. Yeni üçüncü yılın hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah 2013'te yeni program başlayacak. O programda yüksek öğrenim sektörünün yeri çok önemli. Üniversitelerimizin de programa katkısını rica ettim. Biz ve arkadaşlarımız büyük bir heyet olarak çalışıyorlar. Ama Kuzey Kıbrıs'ta uygulanacak ekonomik program, esas Kuzey Kıbrıs yönetiminin eseri olsun istiyoruz. Orada da üniversite sektörü gerekli yeri bulsun
istiyoruz. Her çalışmamızda biz üniversite sektörünü önemli görüyoruz. Bugünkü çalışma benim açımdan çok verimli oldu. Eminim hocalarımız ve Milli Eğitim Bakanımız açısından da öyle oldu."
Beşir Atalay, öğleden sonraki temel atma töreninden sonra turizm sektörünün temsilcileriyle de bir araya gelerek, bu sektörün sorunlarını konuşacaklarını söyledi. - LEFKOŞA
Son Dakika › Dünya › Başbakan Yardımcısı Atalay, Kıbrıs'ta Rektörlerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?