Türkiye'deki yeni büyükelçi atamaları, ABD medyasının da dikkatini çekti. Amerika'nın Sesi, " Dışişleri Bakanlığı'nda 2014 yılı başlangıcında nöbet değişimi için düğmeye basıldı ve Türkiye'nin en kritik diplomatik görevlerinden birisi olan Washington Büyükelçiliği için Namık Tan'ın yerine Serdar Kılıç'ın atanmasına karar verildi" derken "Türkiye ile ABD arasındaki son dönemde karşılıklı gerilimli açıklamalar yapılırken Tan'ın da Washington nezdinde sıkıntılı günler yaşadığının kaydedildiğini" belirtti.
Amerika'nın Sesi, Şubat 2010'da Washington'da görev yapmaya başlayan Namık Tan'ın yerine Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın atanmasına karar verildiğini anlatırken "Ancak bu atama Namık Tan'ın 3 yıllık görev süresinin ardından merkeze çekilecek olması nedeniyle dikkat çekti" diyor. Haberde şöyle devam ediliyor:
"Dışişleri Bakanlığı teamülleri uyarınca Washington Büyükelçiliği görevinin ardından büyükelçilerin genellikle Müsteşar veya Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilmesi gerekirken; Namık Tan için halen bu kadrolar dolu bulunuyor. Bu durumda Tan'ın merkezde nasıl görevlendirileceği de merak konusu oldu."
-"HÜKÜMET TARAFINDAN BAŞARILI GÖRÜLÜYORDU AMA"-
Türkiye'nin yeni Washington Büyükelçisi olacak Serdar Kılıç'ın ise Tokyo'daki büyükelçilik görevine Nisan 2012'de başladığına, dolayısıyla Japonya nezdinde elçilik görevinde henüz ikinci yılını tamamlamadan ABD'de Türkiye'yi temsil etmeye hazırlandığına işaret edilen haberde Serdar Kılıç'ın hem MGK Genel Sekreteri olarak hem de Beyrut Büyükelçisi olarak Başbakan Erdoğan'ın beğenisini kazandığı belirtiliyor. Haberde şöyle devam ediliyor:
"Washington'daki görevinden merkeze çağrılacak Namık Tan ise, 3 yıldır yürüttüğü büyükelçilik görevinde hükümet tarafından başarılı görülüyordu. Ancak Türkiye ile ABD arasındaki son dönemde karşılıklı gerilimli açıklamalar yapılırken Tan'ın da Washington nezdinde sıkıntılı günler yaşadığı kaydedildi."
Son Dakika › Dünya › Amerika'nın Sesi'nden Büyükelçi Atamaları Yorumu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?