Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, "Partimdekilerin çoğu "imtiyazlı ortaklık' kavramının öldüğünün bilincinde Avrupa Komisyonu'nun Enerji'den Sorumlu Üyesi Günther Oettinger'in geçtiğimiz günlerde AB'ye yaptığı "dizlerinin üzerinde sürünerek Ankara'ya gidecekler" yönündeki uyarısına Alman Federal Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz'den destek geldi. Polenz, Türkiye için önerilen "İmtiyazlı ortaklık" kavramının öldüğünü belirtirken bunun yerine Türkiye ile müzakerelerin gerçekten olumlu sonuçlanabileceği düşüncesiyle hareket edilmesini istedi.
Frankfurter Rundschau gazetesine göre, Almanya'da iktidardaki CDU'nun önde gelen isimlerinden Ruprecht Polenz, Türkiye'nin ekonomik bakımdan kalkınan bir ülke olduğunu ve Avrupa'yı Orta Doğu'ya bağlayan işleviyle güvenlik politikası açısından da ilginç olduğunu söylerken "Bölgede AB'nin çıkarlarının tersine hareket eden bir Türkiye, sorunlarımızın önemli ölçüde artmasına neden olur" uyarısında da bulundu.
ABHaber tarafından yansıtılan haberde "Polenz, bu yüzden partisinin Türkiye'ye ilişkin tutumunun değişeceğinden yola çıkıyor. CDU, şimdiye dek Türkiye'nin AB'ye alınmasını reddediyor ve bunun yerine "imtiyazlı ortaklık' öneriyordu" denildi.
Polenz ise şimdi, "Partimdekilerin çoğu "imtiyazlı ortaklık' kavramının öldüğünün bilincinde. Bu kavram Türkiye'de olumsuz karşılanıyor. Bunun yerine Türkiye ile müzakerelerin gerçekten olumlu sonuçlanabileceği düşüncesiyle hareket edilmesi gerekir" şeklinde konuştu.
"Bu, gerçekten ucu açık bir süreç" diyen Polenz, "Neyin eksik olduğuna vurgu yapmak yerine bağları güçlendirebilmek için neler yapılabileceğine bakmamız gerekir" ifadesini kullandı.
Gazete, Polenz'in ayrıca çifte vatandaşlık konusunda da daha ılımlı bir çizgi izlenmesini talep ettiğine de dikkat çekti. - Ankara
Son Dakika › Dünya › Alman Meclisinin Ağır Topu Polenz: İmtiyazlı Ortaklık Kavramı Öldü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?