İstanbul Boğazı'nda deri sırtlı deniz kaplumbağası görüntülendi. İklim değişikliği ve beslenme amaçlı olduğu düşünülen kaplumbağa, bilimsel bir kayıt olarak değerlendirildi.
BEİJİNG, 8 Haziran (Xinhua) -- Gezegenimizin yüzde 70'inden fazlasını kaplayan okyanuslar, insanlığın ve dünyadaki diğer tüm organizmaların beslenmesini sağlayan yaşam kaynağımızı oluşturuyor.
Muğla kıyılarında ilk defa görüldü Boyu 2 metreye, kilosu 600 kiloya çıkıyor Muğla'nın Göcek koylarında yat kaptanı tarafından Türkiye kıyılarında ilk defa görüntülenen deri sırtlı deniz kaplumbağası şaşkınlığa neden oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akdeniz'de bulunan ancak Türkiye'de henüz yuva kaydı olmayan, yaşayan en büyük kaplumbağalardan deri sırtlı deniz kaplumbağasının ilk kez Göcek sularında canlı görüntülendiğini bildirdi.
Dünyada 7 deniz kaplumbağası türünden biri ve en büyüğü olan deri sırtlı deniz kaplumbağası kaptan İlknur Asar ve gemici Buse İnceler tarafından Göcek koyları Sarsakla açıklarında yüzerken görüntülendi. Ekolojik Araştırmalar Derneği Başkanı Dr. Ali Fuat Canpolat, "Türkiye kıyılarındaki ilk defa canlı görüntüsü oldu. Harika, çok güzel ve heyecan verici bir durum" dedi.
Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) öğrenim gören 7 arkadaş, iki yıllık çalışmalarının sonucunda ürettikleri su altı drone prototipini Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te görücüye çıkardı.
Nesquik Kahvaltılık Gevrekler WWF-Türkiye ile birlikte yavru deniz kaplumbağalarını ve yunusları doğal ortamlarında koruyor!
Rapora göre Paris İklim Anlaşması'ndaki 2 derecelik hedef tutturulsa bile dünyamız bazı zengin doğal bölgelerinde tür çeşitliliğinin %25'ini kaybedecek.
'türkiye Kurbağa ve Sürüngenleri Gözlemciliği ve Fotoğrafçılığı Topluluğu', Türkiye'de yaşayan toplam 162 kurbağa ve sürüngen türünü görüntülediklerini açıkladı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.