Kandilli Rasathanesi, Marmara'daki tsunami riskine karşı yeni istasyonlarla izleme yapıyor.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevine, uluslararası alanda başarılara imza atan Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel getirildi. Prof. Dr. Haluk Özener'in görev süresinin sona ermesi dolayısıyla Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Nurcan Meral Özel atandı. Prof. Özel, akademik ve idari kariyeri boyunca birçok uluslararası proje yürüttü ve deprem araştırma altyapılarının Türkiye'deki gelişimi ve teknoloji transferi konularında çalıştı. Ayrıca, Japonya ve Türkiye arasında yer bilimleri alanında ortak çalışmaların platformlarının oluşturulmasında görev aldı ve birçok öğrenci yetiştirdi. Prof. Dr. Özel, aynı zamanda tsunami uyarı hizmeti veren KRDAE Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi'nin kurulmasına öncülük etti ve Birleşmiş Milletler Nükleer Silahların Yasaklanması organizasyonunda görev aldı. Görev süresi boyunca dünya izleme sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Japonya devlet nişanına layık görüldü.
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener ile bir araya gelerek İstanbul'un deprem ve tsunami risklerine karşı alınacak tedbirler ve kentsel dönüşüm konularını görüştü. Kurum, ziyaret sonrasında Özener ile birlikte basın açıklaması yaparak, deprem konusuna önem verdiklerini vurguladı.
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek deprem konusuna önem verdiklerini belirtti. Kurum, olası afetlere karşı alınacak tedbirler, kentsel dönüşüm ve afetlere yönelik kalıcı hazırlık konularını görüştü. Kandilli Rasathanesi ile iş birliği yapacaklarını ve deprem konusunda bilimsel çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti.
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ziyaretinde, "Rasathane ile artık iç içe, tüm verileri alan, tüm verileri anlık aktaran, bu verilere ilişkin tespitleri, tedbirleri alan...
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle, kampüs içerisine deprem kayıt ve izleme istasyonu kuruldu. İstasyon, Bolu ve çevresindeki depremleri izleyip kayıt altına alacak ve elde edilen veriler akademik çalışmalarda kullanılacak.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü çatısı altındaki sismoloji laboratuvarında, bölgede kurulu 4 istasyondan gelen deprem kayıtları 7 gün 24 saat izleniyor. KTÜ tarafından 2006'da, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Rize'nin Pazar, Giresun'un Espiye ilçesi ile Bayburt ve KTÜ yerleşke alanında toplam 4 deprem kayıt istasyonu kuruldu.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerinin toplumda travmaya neden olduğunu ve bu sebeple insanların depreme güvenli gördükleri şehirlere doğru hareketlendiğini belirterek, "Şehri terk etmektense...
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminden sonra tetiklenebilecek deniz altı heyelanından dolayı tsunami beklediklerini söyledi.
Prof. Dr. Özener: Erken uyarı sinyali demek tek başına bir çözen değilMikail BIYIKLI - Ömer HASAR /İSTANBUL,(DHA) - 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.
5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Aslı Garagon ile Doç. Dr. Fatih Bulut'un 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerine yönelik uluslararası iş birliğiyle yaptığı araştırma, dünyanın en saygın bilim dergisi Science'ta yayınlandı. Araştırma, depremlerin meydana geliş ve etkileşim süreçlerini en ince ayrıntısına kadar anlamaya yönelik önemli bulgular ortaya koydu. Depremlerin başlangıç noktasının Ölüdeniz ve Doğu Anadolu faylarının kesiştiği bölge olduğu belirlendi. Ayrıca, komşu fay parçalarının birbirlerini tetikleyerek büyük facialara yol açabileceği tespit edildi.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, son günlerdeki deprem tartışmalarını değerlendirdi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, ''İstanbul'da deprem sonrası kaos ortamı oluşacak'' diyen ve bu sebepten dolayı megakentten taşınacağını ifade eden Prof. Dr. Celal Şengör'e yanıt verdi. Özener, ''Deprem olmaz denilen Konya'da bile deprem oluyor. Onun için bulunduğunuz yeri terk etmek değil, bulunduğunuz yeri depreme hazır hale getirmek lazım'' dedi.
Melikgazi Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi işbirliği ile gerçekleştirilen deprem seminerlerinin ikincisi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Doğan Kalafat ile gerçekleştirildi. Seminerde, deprem ve afetlerle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı ve şehirlerin acilen depreme dayanıklı olarak rehabilite edilmesi gerektiği vurgulandı.
Prof. Dr. Haluk Özener: "Önümüzdeki 500 yıl için en güvenli yer Kahramanmaraş'tır" Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener: "Kayseri deprem sıralamasında mütevazi yerlerde" Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.
Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Haluk Özener, Japon bilim insanlarıyla birlikte Marmara Denizi'nin dibine yerleştirdikleri sismometrelerle ölçümler yaptıklarını söyleyerek uyarılarda bulundu. Marmara'nın deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Özener, "Her an 7 üzeri deprem olabilir. Ne zaman olur? Kimse bilmiyor. Bizim yer bilimleri camiası olarak yapacağımız çalışmalar orta ve uzun vadeli." ifadelerini kullandı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı. Özener, "Bunların büyüklüklerinin 5,6 civarı olması gayet doğal olduğu sonucunu işaret etmiştik. Bu deprem de onlardan bir tanesi. Böyle depremler olacaktır. Bu depremleri maalesef yaşayacağız" dedi.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.
Kahramanmaraş merkezli iki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği felaketin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Bir televizyon programına katılan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, "Yapabileceğimiz yalnızca istatiksel çalışmalardır. Bu da işte 2030'a kadar yüzde 64 olasılık, 2050'ye kadar yüzde 75 olasılık, 2090'a kadar ise yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacaktır" diye konuştu.
İBB, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 2020 yılında hazırladığı rapora göre; İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılmış bina sayısı 818 bin 339 olarak belirlenirken, bu yapıların 264 bini 1980 öncesinde inşa edilmiş durumda. 2000 ve öncesi binaların en çok olduğu ilçelerin başını 39 bin 786 ile Fatih çekiyor. Fatih'i 35 bin 353 adetle Üsküdar, 34 bin 618 adetle de Bağcılar takip ediyor.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Jeofizik Yüksek Mühendisi Elif Çiftçi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu 10 ildeki can kayıpları ve ağır yıkımla ilgili olarak, "Maalesef ki hazırlıklarımız tam olmadığı için çok ağır kayıplar verdik" dedi. Depremlerin ardından yapılacakların önemine vurgu yapan Çiftçi, şu an acil müdahale kısmının yapıldığını belirterek, "Ama bizim bu aşamadan sonra dikkat etmemiz gereken, özellikle bu geçici barınma alanlarında bulunan kadın ve çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması, onlara psikolojik olarak da stres azaltmayla ilgili görüşmelerin artık başlaması gerekiyor" dedi.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede şu ana kadar yapılan çalışmalarda 7.8 metreye varan kaymalar gözlemlendiğini açıkladı.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından bölgede tsunami riskine karşı, Şu an itibariyle merkezimizde bin 200 tane artçı sarsıntı çözümü yapıldı.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş depreminin, Marmara Bölgesi'nde olabilecek olası bir depremi tetiklemesinin teorik olarak mümkün olmadığını söyledi.
KANDİLLİ Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Şu anda kadar 100 tane artçı deprem meydana geldi.
Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, depremin ardından tsunami uyarısı verdiklerini duyurdu.
KANDİLLİ Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Artçı depremlerin uzun süre boyunca devam etmesi beklenebilir.
AFAD'dan alınan son dakika bilgilerine göre Çorum Bayat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Marmara Denizi'nde 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
İzmir depremine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, olası bir depremde tsunaminin etkisini daha da artıracağına dikkat çekerek "Bir sonrakinde 60 cm'lik dalgaların olabileceği öngörülmekte" ifadelerini kullandı.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İzmir depremine ilişkin, "1 buçuk saatte 21 tane deprem kaydettik. Depremler artmakta, artçıların da 1 hafta 15 gün kadar sürmesi bekleniyor" dedi.
Isparta'da 2.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Elazığ'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından 4,5 ve 2,9 büyükleri arasında değişen 8 sarsıntı daha meydana geldi.
Marmara Denizi'nde 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Kandilli Rasathesi'nin verilerine göre, Girit Adası açıklarında 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 24.2 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Özener Türkiye'de yaklaşık 6,5 yılda bir 7'den büyük deprem meydana geliyorKANDİLLİ Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Haluk Özener, Türkiye'de günde ortalama 3 ile 3.9 büyüklüğünde bir depremin olduğunu belirterek, 10 günde bir 4 ile 4.0, 50 günde bir 5 ile 5.
KANDİLLİ Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Haluk Özener, Türkiye'de günde ortalama 3 ile 3.9 büyüklüğünde bir depremin olduğunu belirterek, "10 günde bir 4 ile 4.0, 50 günde bir 5 ile 5.9, 1,5 yılda bir ise 6 ile 6.9, yaklaşık 6.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara Denizi'nde şu anda olabilecek bir depremin minimum 7,2 büyüklüğünde olacağını belirterek, "O deprem şu anda olabilir, belki 5-20 yıl bekleyebilir." dedi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Türkiye'de ortalama günde 3 ile 3,9 büyüklüğünde bir depremin olduğunu belirterek, "10 günde bir 4 ile 4.0, 50 günde bir 5 ile 5.9, 1,5 yılda bir ise 6 ile 6,9, yaklaşık 6.
Denizli'de 3.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem yerin 7.0 kilometre derinliğinde meydana geldi.
İstanbul'da meydana gelen 5.8'lik deprem Bilecik'te de hissedildi.
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde akşam saatlerinde 3,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bir vatandaş paniğe kapıldığını ifade ederek, "Ne yapacağımı bilmediğim için sokağa çıktım." ifadelerini kullandı.
Bursa'da sabah saatlerinde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Adana'nın Ceyhan ilçesinde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Hatay'da 4.1 büyüklüğünde depremHATAY - Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Türkyie genelinde depreme yönelik alınan tedbirlerin yeterli olmadığını, tsunami için eylem planı yapılması gerektiğini söyledi.
Adana'nın Yumurtalık ilçesinde 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Van'da merkez üssü İran sınırına yakın Saray ilçesinde 4,9 şiddetinde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremde can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.
Enstitü'nün 150. Kuruluş yıldönümü; "Rasathane-i Amire 'den Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ne" başlıklı program çerçevesinde yıla yayılan etkinliklerle kutlanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halk oylamasıyla seçim arasındaki 2,5 yıllık dönemin Türkiye'nin normal gündemiyle geçmesi halinde herhangi bir sıkıntıya yol açmayacağına inanıyorduk.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, enerjinin birikmesiyle depremin büyüklüğünün doğru orantılı olacağını söylerken, depremin zamanının billinemeyeceğine dikkat çekti.
Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, "7 üstü İstanbul depremi her an olabilir" dedi ve tsunami uyarısında bulundu.
Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHAJeofizik uzmanı Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün üzerinde çalıştığı olası Marmara Depremi için 8 saniye öncesinden uyarı verecek sistemi almak için sadece iki firmanın başvurduğunu öğrendiğini söyledi.
JEOFİZİK uzmanı Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün üzerinde çalıştığı olası Marmara Depremi için 8 saniye öncesinden uyarı verecek sistemi almak için sadece iki firmanın başvurduğunu öğrendiğini söyledi.
İzmir Körfezi'nde sabah saatlerinde 17 dakika arayla 4,8 ve 3,9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydan geldi. Depremler çevre illerden de hissedildi.
Eskişehir’de sabah saatlerinde iki farklı deprem meydana geldi.
ABD Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre; Irak'ın Süleymaniye şehrinin güneyinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Irak'ın Süleymaniye şehrinin güneyinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Halepçe ve Erbil'de de hissedildi. NRT TV stüdyosunda ise deprem anı, canlı yayına yansıdı.
MUĞLA'nın Ula İlçesi'nde perşembe günü meydana gelen Richter ölçeğine göre, 5.1 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle dağlık alanda bulunan 25 hanelik Arıcılar Mahallesi sakinleri, kurulan çadırlarda ve yakılan ateş başında sabahladı.
Ege Denizi Gökova Körfezi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem oldu.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, " Marmara için yapılan hesaplamalarda da şu anda 7'nin üzerinde, 7.2 gibi bir deprem şu anda olsa sürpriz olmaz. Depremlerin ne zaman olacağını bilmiyoruz" dedi.
Kadıköy Belediyesi vatandaşları olası afetlere karşı bilgilendirdi Afet bilgilendirme toplantısına yoğun ilgiİSTANBUL - Kadıköy Belediyesinin 17 Ağustos depreminin yıldönümünü bir gün kala düzenlediği afet bilgilendirme toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kadıköy Belediyesi, Kozyatağı Mahallesi'nde yapımı süren ve yıl sonunda faaliyete geçecek "Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkın"nın tanıtımı amacıyla "Kadıköy Afet Hazırlıkları Bilgi Paylaşımı Etkinliği" gerçekleştirdi.
Kadıköy Belediyesinin 17 Ağustos depreminin yıl dönümünü bir gün kala düzenlediği afet bilgilendirme toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Ege Denizi'ndeki deprem ile ilgili Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde basın açıklaması yapıldı.
Ege'deki 6.3'lük depremin ardından açıklama yapan Kandilli Rasathanesi, Bodrum'da deniz suyunun 10 cm yükselerek küçük tsunami dalgaları meydana getirdiğini söyledi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü arasında imzalanan protokol kapsamında "ABCD Temel Afet Bilinci Eğitici Sertifikası" almaya hak kazanan Tekirdağ...
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü, Kalkınma Bakanlığı desteği ile kurulan Teleiletişim ve Enformatik Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bir araştırma kampüsüne dönüşüyor.
Erzincan'da deprem anı kameralara yansıdıERZİNCAN - Erzincan da bugün meydana gelen 4.1 şiddetinde ki deprem de paniğe kapılan vatandaşların kaçış anları güvenlik kameralarına yansıdı.
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde depremERZİNCAN - Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Erzincan Işıkpınar merkezli 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
ERZİNCAN'da bugün Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem paniğe neden oldu.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Erzincan Işıkpınar merkezli 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Erzincan'da Richter ölçeğine göre 4,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem paniğe neden oldu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.