Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Mardin/Dara Antik Kenti'nde düzenlenen 'Mardin MTB Cup XCO C2' yarışlarında toplamda 6 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Yarışmada sporcular, çeşitli kategorilerde ödüller aldı.
Dara Antik Kenti'nde düzenlenen uluslararası dağ bisikleti yarışması büyük ilgi gördü.
Dara Antik Kenti'nde düzenlenen MTB Cup'ta 120 sporcu zorlu parkurda mücadele etti.
Açık hava müzesi konumundaki medeniyetler şehri Mardin, Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerle doldu. Tarihi ve tescilli yapılarıyla ilgi gören kent, turistlerin tercihi oldu. Kentteki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, tarihi mekanlarda uzun kuyruklar oluştu. Turist yoğunluğu hem turizm sektörünü hem de esnafı mutlu etti. Mardin'in turizmde önemli bir ivme yakaladığı belirtilirken, Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kenti ve diğer tarihi mekanlar yoğun ilgi gördü.
Mardin'in merkez Artuklu ilçesindeki Dara Antik Kenti'nde devam eden arkeolojik kazılarda, içerisinde dükkan ve atölyelerin olduğu tarihi bir çarşı keşfedildi. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Oğuz Mahallesi'nde, 38 yıl önce başlatılan kazılar bu yıl da sürüyor. Kazı çalışmalarında nekropol, kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi kalıntıları ortaya çıkarılırken, bölgede 10 binden fazla eser bulundu. Mardin Müzesi başkanlığında sürdürülen kazılarda 10'dan fazla dükkan ve atölye açığa çıkarıldı.
Bahar havalarına rağmen Güneydoğu'nun 'Efes'i Dara Antik Kenti boş kaldı Güneydoğu'nun "Efes"i olarak görülen Mardin'deki Dara Antik Kenti, bahar havalarının etkili olmasına rağmen turistlerden yeterince ilgi görmedi.
Mardin bölgesinden gelen habere göre - Mardin'de bisikletçiler, Dara Antik Kenti'nde pedal çevirdi Mardin'de "Dara Antik Kenti MTB CUP XCO Dağ Bisikleti Şampiyonası"nın ikinci etabında sporcular, Efes Antik Kenti'ne benzerliği nedeniyle Mezopotamya'nın Efes'i olarak da anılan Dara Antik Kenti'nde pedal çevirdi.
Mardin haber... Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde kentin tarihi güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 1'inci Mardin Dara Antik Kenti MTB CUP XCO Dağ Bisikleti Şampiyonası'nın ilk etabı, 30 şehirden 138 sporcunun katılımıyla 5 kategoride yapıldı.
Mardin'in tarihi ve turistik alanları arasında yer alan Dara Antik Kenti'nde, kentte yaşamış uygarlıkları konu edinen kıyafetlerle "Taşla Dokunmuş, Sevgiyle Yoğrulmuş Mardin" defilesi gerçekleştirildi.
Mardin haber... Mardin Valiliği himayelerinde Ulusal MTB Cup Dağ Bisikleti yarışları Mardin'in tarihi sokaklarında gerçekleştirilecek.
Mardin gelişmesine göre Mardin'de Ulusal MTB Cup Dağ Bisikleti yarışları gerçekleştirilecek.
5 yaşında arkeologlardan Dara Antik Kentini öğrendi, 7 yıldır ziyaretçilere rehberlik yapıyor 12 yaşındaki Mardinli Neslihan, 7 yıldır Dara Antik Kentini anlatıyor Mardinli 12 yaşındaki Neslihan Kaya, 5 yaşından beri Dara Antik Kentinde çalışma yürüten arkeologlardan öğrendiklerini 7...
Dara Zindanlarına hayran kalan ziyaretçiler, içindeki pisliğe tepki gösterdi Mardin'de ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Dara Antik Kenti ve halk arasında "zindan" olarak bilinen sarnıçlar, ziyaretçiler tarafından beğenilirken, kirli olmasına tepki gösterildi.
Dara Antik Kenti, ziyaretçilerini hayran bırakıyor Dara Antik Kentini gören turistler şaşkınlıklarını gizleyemedi Medeniyetler şehri Mardin'de tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla dikkati çeken Dara Antik Kenti, sıcak havalara rağmen yerli turisttin rotası oldu.
Ahbap gönüllüleri ile vatandaşların sit alanında çöp toplaması Ahbap Mardin Şehir Başkanı Gülay Dabakoğlu ile röportaj Ahbap gönüllülerinden Dara Antik Kenti'nde çevre temizliği MARDİN - Ahbap gönüllüleri, Mardin'de "Kirletme temizle" etkinliği kapsamında Dara Antik Kenti'nde çevre temizliği yaptı.
Mardin'de artan hava sıcaklıkları nedeniyle Dara Antik Kentine gelen ziyaretçi sayısında 3'te 2 oranında düşüş yaşandı.
Mardin'de tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla dikkati çeken Dara Antik Kenti'nde 6. yüzyıla ait zeytin işliğine rastlandı.
MARDİN'deki Dara Antik Kenti'nde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan yeni buluntular, tarihi mekanın önemli zeytin üretim ve ticaret merkezi olduğunu ortaya koydu.
MARDİN'de kazı çalışmalarının devam ettiği Dara'da elde edilen yeni bulgular, Roma İmparatoru 1'inci Anastasios'un antik kente itina gösterdiği ve inşaat yapımında çalıştırılmak üzere ciddi paralar ödeyerek Suriye'den özel taş ustaları getirttiği ortaya çıktı.
Mardin'de tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla dikkati çeken Dara Antik Kenti'nde 1400 yıllık kilden yapılmış dini amaçlarla kullanılan iki kulplu yuvarlak kap olan ampulla bulundu.
MARDİN'deki Dara Antik Kenti'nde üstünde Aziz Menas'ın figürü olan 1400 yıllık ampulla (Roma'da camdan veya pişmiş topraktan yapılan şişe) bulundu.
MARDİN'deki Dara Antik Kenti'nde yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları sırasında yeni höyük bulundu.
KAZI ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği Mardin'deki Dara Antik Kenti'ni 1 yıl içinde yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
Son dakika haberi... Mardin'de Dara Antik Kenti Örenyeri çevre düzenlemesi ve restorasyonu açılış töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Dara Antik Kenti'ni turizmde cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
DOĞU Roma İmparatorluğu'nun Güneydoğu'daki son kalesi olan Mardin Dara Antik Kenti, sponsor bekliyor.
MARDİN'de, 18 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde surlarla çevrili Dara Antik Kenti'nde günde yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırlanıyor.
Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, "Kültür Varlıklarımız (Dara Antik Kenti)" konulu anma pulu ve ilkgün zarfını, 20 Nisan 2021 tarihinde tedavüle sundu.
MARDİN'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve tarihte Yukarı Mezopotamya'nın en önemli yerleşim yerlerinden olan Dara Antik Kenti'nde 12 aya çıkarılan kazı çalışmalarına devam ediliyor.
Mardin'de bulunan Dara Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, İstanbul'daki Bizans eseri Yerebatan Sarnıcı'ndan 6 metre daha derin su sarnıcı ortaya çıkarıldı.
Dara'da ortaya çıkarılan sarnıç, Yerebatan'dan daha derinMARDİN'de bulunan Dara Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, İstanbul'da bulunan ve Bizans eseri Yerebatan Sarnıcı'ndan 6 metre daha derin su sarnıcı ortaya çıkarıldı.
MARDİN'deki 3 katlı Dara Antik Kenti'nde sergilenen ve dünyada benzerine rastlanmayan ölenlerin 2 katta toplu defnedildiği 1500 yıllık galeri mezar, ziyaretçi akınına uğruyor.
Medeniyetler şehri Mardin'de tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla dikkati çeken Dara Antik Kenti, normalleşme sürecinde de ziyaretçilerini cezbediyor.
Zengin tarihi dokusuyla göz kamaştıran medeniyet şehri Mardin'de turizmde yakalanan ivmenin sıcak hava balonu ile daha da artırılması hedefleniyor.
Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan açık hava müzesi görünümündeki tarihi Dara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında, surların gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.
Tarihi sarnıçlar bilime ev sahipliği yapıyor Güneydoğu Anadolu'daki ilk 'Bilim Virüsü' buluşması Mardin'de gerçekleştiMARDİN - Gençlere bilim tutkusu aşılamayı amaçlayan sosyal girişim 'Bilim Virüsü' Mardin buluşması Dara Antik Kenti'nde gerçekleşti.
Güneydoğu Anadolu'daki ilk 'Bilim Virüsü Buluşması' Mardin'de gerçekleşti.
'YÜKSELİYOR Mardin' projesi kapsamında Dara Antik Kenti'nde, Vali Mustafa Yaman'ın katılımıyla ilk sıcak hava balonu serbest uçuşu gerçekleştirildi.
MARDİN'deki Dara Antik Kenti'nde arkeolojik kazı çalışmaları sonucu 9 yıl önce bulunan ve geçen yıl ziyarete açılan 1500 yıllık toplu mezarlık, yapılan yeni düzenlemeyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Mardin Valiliğince "Yükseliyoruz Mardin" sloganıyla başlatılan proje ile hayata geçirilecek balon turizmi kapsamında, Dara Antik Kenti'nde sıcak hava balonunun ilk serbest uçuşu yapıldı.
İZMİR'deki Efes Antik Kenti'ne benzerliğiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 'Efes'i olarak bilinen, Doğu Roma İmparatorluğu'nun, sınırını Sasanilere karşı korumak amacıyla kurduğu Mardin'deki Dara Antik Kenti, yazın gelişiyle birlikte ziyaretçi akınına uğradı.
Mardin'e 30 kilometre uzaklıktaki Dara Köyü'nde bulunan Dara Antik Kenti'nde 'Yeniden Diriliş' inancıyla saklanan yaklaşık 3 bin kişiye ait kemiklerin antropolojik incelemeleri sonucunda, 1400 yıl öncesinde ortalama ömrün 45 yaş olduğu belirlendi.
MARDİN'e 30 kilometre uzaklıktaki Dara köyünde bulunan Dara Antik Kenti'nde, 'Yeniden Diriliş' inancıyla saklanan yaklaşık 3 bin kişiye ait kemiklerin antropolojik incelemeleri sonucunda, 1400 yıl öncesinde ortalama ömrün 45 yaş olduğu belirlendi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.