İki yıldır pandemi sebebiyle başlayan küresel tedarik sıkıntısı, Rusya-Ukrayna savaşıyla zirve yaptı. Uzmanlar, gün geçtikçe büyüyen tedarik sorununun özellikle enerji alanında ciddi emtia krizine dönüşebileceğinin altını çiziyor.
Dünya ekonomisi nasıl oldu da petrole bu kadar bağımlı hale geldi?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 22. Dünya Petrol Kongresi'nin ilk iki gününde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ile başta olmak üzere, bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe Sarayı'nda 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında çok sayıda yerli ve yabancı katılımcıya akşam yemeği daveti verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji alanındaki önceliğinin, doğalgaz, elektrik, nükleer ve yenilenebilir enerjide kaynaklarını çeşitlendirmek olduğunu söyledi.
Pulitzer ödülü sahibi ve IHS Uluslararası Enerji Danışmanlığı Şirketi Başkan Yardımcısı Daniel Yergin, Suudi Arabistan'ın dünyada önemli bir finansal güç olma yolunda ilerlediğini söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Beyci rafinerisinin üretim yapmaması dolayısıyla Irak'ın işlenmiş petrol ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, "O yüzden talep olması halinde yeni katkılar yapılmasına imkan tanınıp tanınmayacağını değerlendireceğiz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak’ın en büyük rafinerisi olan Beyci’nin, IŞİD militanlarının kontrolüne geçmesinin ardından Irak’ın petrol ürünlerine ihtiyaç duyduğunu belirterek, Türkiye’den sevk edilen petrol ürünlerine yeni katkılar yapılıp yapılmayacağını Habur Sınır Kapsının fiziki şartlarına göre değerlendireceklerini söyledi.
21.Dünya Petrol Kongresi, 15-19 Haziran tarihleri arasında Moskova'da gerçekleştirilecek.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.