Kuzey Kore'de koronavirüs etkisini iyiden iyiye göstermeye başlayınca önlemler sıklaştı. 754 bin kişi ateş gibi şikayetler nedeniyle karantina altında tutuluyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da virüsle mücadelede geleneksel tedavi yöntemlerinden olan sıcak su, tuzlu su ve çay kullanılmasını önerdi.
Şüpheli Covid-19 vaka sayısının 2.24 milyona ulaştığı Kuzey Kore'de yüksek ateş olarak adlandırılan hastalıkla mücadele için bitki çayı ve tuzlu su içme önerisinde bulunuldu.
Covid-19 vakalarının yayıldığı Kuzey Kore'de salgınla geleneksel yöntemlerle mücadele edildiği öne sürüldü. İddialara göre devlet medyası, halka çay ve tuzlu suyla virüse karşı korunma çağrısı yapıyor.
BEİJİNG, 11 Mayıs (Xinhua) -- Çin'deki yeni resmi veriler, ülkenin Çarşamba günü itibariyle, çoğu gelişmekte olan ülkeler olmak üzere 120'den fazla ülke ve uluslararası kuruluşa 2,2 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı sağladığını gösterdi.
Liberya Dışişleri Bakanı Dee-Maxwell Saat Kemayah, aşı milliyetçiliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, "Aşı milliyetçiliği sağlık sistemlerinin eşitsizliğinde kilit sorun." dedi.
İsrail'in en üst düzey sağlık danışmanı, Omicron vakalarındaki artışın ülkede sürü bağışıklığına ulaşılmasını beraberinde getirebileceğini söyledi.
Avrupa Birliği'nin (AB) 2021 yılı için hazırladığı ilham veren olaylar listesinin ilk sırasında Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ile Özlem Türeci yer aldı.
Gelen son dakika haberlerine göre - Bakan Koca: "10 milyon doz aşı hibe süreci hızla devam ediyor" Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin pandeminin ilk döneminden itibaren Afrika'daki 45 ülkeye destek verdiğini ve 1 milyon doz aşı hibesini gerçekleştirdiğini belirterek, "Coğu Afrika'ya gönderilmek üzere, 10 milyon doz...
Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna'nın liderleri, Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel ile birlikte dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de "Doğu Ortaklığı Zirvesini" gerçekleştirdi.
İsrail, Afrika ülkelerine gönderilmek üzere, COVAX oluşumu kapsamında 1 milyon Covid-19 aşısı bağışladığını duyurdu.
Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, dün akşam yaptığı açıklamada Dünya Sağlık örgütü aşı programı Covax aracılığıyla Afrika ve Güneydoğu Asya ülkelerine doğrudan 27 milyon Moderna aşısı bağışladıklarını belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Omicron varyantı nedeniyle zengin ülkelerin üçüncü doz aşı yapmak için çok sayıda aşı satın almasının yoksul ülkelerin aşıya erişimini yavaşlatabileceğini söyledi.
DÜNYANIN en büyük çocuk sağlığı kuruluşu olan ve 1 milyon 200 bin çocuk hekimini temsil eden Uluslararası Pediatri Kurumu Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu, Omicron varyantının, adil aşı dağıtımının önemini bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi.
Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afrika ülkelerine aşı gönderme sözü verildi.
Afrika'nın pek çok bölgesinde aşılanma oranı dünyanın geri kalanından düşük. Peki buna aşı yetersizliği mi yoksa aşı olma isteksizliği mi yol açıyor?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Covax oluşumu üzerinden 10 milyon doz aşı hibesi yapacağını duyurdu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki korona virüs durumunu "dramatik" olarak nitelendirdi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önümüzdeki Eylül ayına kadar dünyanın en az yüzde 70'ini adil bir şekilde aşılama hedefini desteklediklerini belirterek, "Salgın ile mücadele kapsamında artık Covid-19 hakkında en son bilgiler tek bir yerde toplanacak" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yoksul ülkeler yeterince aşıya erişemedikler için Covid salgınının "gereğinden bir yıl daha uzun süreceğini" söyledi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, şimdiye kadar 1 milyar dozdan fazla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı ihraç ettiklerini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) koyduğu 'Eylül sonunda ülke nüfusunun en az yüzde 10'unun aşılanması' hedefine ulaşamayan 50'den fazla ülke var. Peki bu ülkeler hedefine neden ulaşamadı?
- Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: "Afganistan'da birçok şeyde başarısız olduk" "BM, dünya güçlerinin emrindeki bir boks ringi değildir" Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, uluslararası güçlerin Afganistan'da birçok konuda başarısız olduğuna dikkati çekerek, "Fakat...
ABD Başkanı Joe Biden gelişmekte olan ülkelere verdiği aşı sözlerine 500 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısı daha ekledi.
Şu ana kadar dünyada üretilen Covid aşılarının yüzde 75'i, 10 ülkede kullanıldı.
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, fakir ve gelişmekte olan ülkeler aşı kıtlığı yaşarken zengin ülkeleri korona virüs aşılarını stoklamakla suçlayarak, "Yoksul ülkeleri kasıp kavuran insan yapımı bir aşı kuraklığı var" dedi.
DÜNYA Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, aşılamanın virüsü kontrol etmek ve pandemiyi durdurmak için en önemli silah olduğunu vurguladı.
Avrupa Birliği (AB) ve İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca, Covid-19 aşılarının tedariki konusunda uzlaştı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Hindistan'da en yaygın kullanılan Covid aşısı olan Covishield'ın sahte versiyonlarını tespit ettiğini duyurdu.
Bir zamanlar koronavirüse karşı mücadelede en başarılı ülkelerden biri olan Küba, şu an bu hastalıktan ötürü en çok zorlanan ülkelerden birine dönüştü.
Özbekistan, ABD'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Moderna aşısından 3 milyon 60 doz teslim aldı.
ABD Başkanı Joe Biden, ABD'ye resmi ziyarette bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.
Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen ve çok sayıda ülkede kullanımı durdurulan AstraZeneca aşısı bugünden itibaren Kırgızistan'da kullanılmaya başlandı.
- Gürcistan COVAX'tan 43 bin 200 doz AstraZeneca aşısı aldı Gürcistan, korona virüsle mücadele kapsamında Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'ndan sağlanan 43 bin 200 doz AstraZeneca aşısını teslim aldı.
Güney Kore Ulusal Güvenlik Stratejisi Enstitüsü (INSS) tarafından hazırlanan raporda, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un COVAX kapsamında ülkeye gönderilecek AstraZeneca Covid-19 aşılarını yan etkileri nedeniyle reddettiği belirtildi.
Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Orta Asya Cumhuriyetlerine gerçekleştirdiği resmi ziyaretine ilişkin "Orta Asya'ya geliş nedenim bu ülkelerin mesajlarını bütün dünyaya iletmek.
Son dakika haberleri... - Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikast düzenleyenlere operasyon: 4 ölü, 2 gözaltı Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin dün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi öldürüldü, 2 kişi gözaltına alındı.
- Dünya genelinde toplam 3 milyar doz aşı uygulanırken, Tanzanya, Batı Sahra, Eritre ve Burundi'ye aşı henüz sağlanmadı Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında dünya genelinde toplam 3 milyar doz aşı uygulanırken, Tanzanya, Batı Sahra, Eritre ve Burundi'ye aşı henüz sağlanmadı.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eşitsizliğin arttığını, herkesin aşıya erişiminin sağlanması, özellikle az gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin ve dünya genelinde mültecilerin desteklenmesi için çabaların...
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yoksul ülkelere aşı yardımında bulunmak için kurulan Covax programının, faaliyetlerine devam edebilmesi için yeterli miktarda Covid-19 aşısına sahip olmadığını duyurdu.
Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) bir araya gelen dünya liderleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve diğer küresel sorunların çözümünde iş birliği ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
G7 ülkeleri, ihtiyaç sahibi ülkelere toplam 1 milyar doz Covid-19 aşısını Covax programı aracılığıyla hibe etme sözü verdi.
İngiltere'de düzenlenen G7 Liderler Zirvesi sona erdi.
İngiltere'de biraraya gelen gelişmiş sanayi ülkeleri liderlerinden gelmesi beklenen 1 milyar doz aşı bağışı, küresel aşı kampanyaları tarafından yetersiz bulunuyor.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'nin önümüzdeki birkaç hafta içinde yoksul ülkelere koronavirüs aşısı bağışlamaya başlayacağını söyledi.
ABD basını, Beyaz Saray'ın gelecek yıl sonuna kadar yaklaşık 100 yoksul ülkeye 500 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısı sağlamaya hazırlandığını yazdı.
Meksika Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD'nin Meksika'ya 1 milyon doz Johnson & Johnson Covid-19 aşısı göndereceğini duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Basın Sözcüsü Tarik Jasarevic, ülkeler arasında Covid-19 aşı eşitsizliği ve salgının geleceği hakkında DSÖ'ün çalışmalarını Demirören Haber Ajansı'na değerlendirdi.
Dünya, iki milyar doz Covid-19 aşısı üreterek önemli bir eşiği aştı.
Türkiye'de de kullanılan Sinovac aşısı Sinopharm aşısının ardından, DSÖ tarafından acil kullanım izni verilen ikinci Çin aşısı oldu.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çinli Sinovac tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen CoronaVac aşısına acil kullanım onayı verdi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Çin merkezli Sinovac şirketinin ürettiği koronavirüs aşısına acil kullanım izni verdi.
Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'de de kullanılan Çin'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı Sinovac'ın acil kullanımına onay verdi. DSÖ'den yapılan açıklamada, aşının 18 yaş üstü kişilerde, ilk doz ile ikinci doz arasında 4-8 hafta olacak şekilde kullanılması tavsiye edildi.
Güney Afrika'ya ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yoksul ülkelerde üretim teknolojisi transferine izin vermek için Covid-19 aşılarının patentlerinin geçici olarak kaldırılması fikrini desteklediğini açıkladı.
- AB Liderler Zirvesi sona erdi AB, yılsonuna kadar COVAX'a 100 milyon doz aşı hibe edecek Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderlerini bir araya getiren AB Liderler Zirvesi dün ve bugün yapılan oturumların ardından sona ererken, liderler yılsonuna kadar COVAX'a 100 milyon doz aşı hibe...
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Covid-19'a karşı aşı olmayı reddeden kişilerin başkalarını enfekte etmemek için evde kalması gerektiğini söyledi.
Endonezya'da hükümet, bir kişinin AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısını olmasının ardından hayatını kaybetmesi nedeniyle aşının söz konusu partisinin kullanımını askıya aldı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Sektreteri Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus zengin ülkelerin çocuklar ve ergenleri aşılamayı bırakıp ellerindeki aşıları yoksul ülkelerle paylaşması gerektiğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelindeki aşı adaletsizliğine dikkat çekti. Ghebreyesus, konuşmasında yüksek gelirli ülkelere seslenerek, "Çocuk ve gençlerinizi aşı programına dahil etmek yerine, o aşıları yoksul ülkelere bağışlayın" dedi.
Dünyanın en büyük aşı üreticisi Hindistan, pandeminin ikinci dalgasıyla mücadele etmeye çalışırken, Covid-19 aşısı imalatındaki hedeflerini tutturmakta zorlanıyor.
Japonya, gelişmekte olan ülkelerin Covid-19 aşısına adil erişimini sağlamayı hedefleyen uluslararası aşı girişimi COVAX'a 700 milyon dolar daha destek sağlayacak.
Japonya hükümeti ve Küresel Aşı ve Aşılama Birliği (GAVI), 2 Haziran'da Covid-19 aşılarına adil erişim hedefiyle düzenlenecek çevrimiçi COVAX Aşı Zirvesine ev sahipliği yapacak.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.