KDENİZ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Coşkun Usta, sahte alkollü içki tüketenlerin sağlık kuruluşuna acil başvuru yapması gerektiğini belirtti. İlk 24 saatte metanolün karaciğerde etkilerini arttırabileceğini vurgulayan Usta, bu süre zarfında hiçbir belirti olmasının tehlikeli olabileceğini açıkladı.
Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Coşkun Usta, sahte alkollü içki tüketiminin tehlikeleri hakkında uyarıda bulunarak, 'ilk 24 saatin çok önemli' olduğunu vurguladı. Metanol zehirlenmesi riski nedeniyle, içki şüphesi olanların derhal sağlık kuruluşuna başvurması gerektiği belirtildi.
Prof. Dr. Coşkun Usta, gereksiz ilaç kullanımının tedaviyi zorlaştırdığını uyardı.
Prof. Dr. Coşkun Usta, vitamin takviyelerinin kalp krizlerini tetikleyebileceğini belirtti.
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Coşkun Usta, takviye gıdalara olan ilginin artmasıyla birlikte merdiven altı üreticilerin dikkatini çektiğini ve bu durumun ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Usta, takviye gıdaların ilaçlar gibi denetimden geçmediğini ve zararlı olabileceğini vurguladı. Ayrıca, Tüm Eczacı İşverenler Sendikası da bu ürünlerin kontrolünün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması gerektiğini söyledi.
AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Coşkun Usta, havuzları dezenfekte etmek için kullanılan kimyasalların kanserojen reaksiyonlara neden olabileceğini belirtti. Prof. Dr. Usta, ozon kullanımını önererek, havuz ve su parklarının yerine denizin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Havuzlarda kullanılan kimyasalların güneşle birleşerek cilt lekelerine yol açtığını ve idrarla birleştiğinde kanserojen maddeye dönüştüğünü ifade etti. Ayrıca, havuzlardan yayılan tehlikeler arasında kulak enfeksiyonları, alerjik reaksiyonlar ve cilt hastalıklarının bulunduğunu belirtti. Tatilcilerin çoğunlukla denizi tercih ettiği ve havuzların hijyenik olmadığı düşüncesinde olduğu da haberde yer aldı.
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, 'Omicron' varyantı ile ilgili, "Hızla yayılıp enfekte ederek aktif bağışıklık sağlıyor.
Son dakika gelişmesine göre Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, Uzamış Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Sendromu'nun bazı hastalıkları tetiklediğini belirterek, "Sendromunuz varsa test sonucu negatife dönse de iş bitmiş değil.
Son dakika gündem haberine göre Prof. Dr. Usta: Koronavirüse karşı nazal aşı ve burun spreyi çok başarılıAKDENİZ Üniversitesi'nden Farmakolog Prof. Dr. Coşkun Usta, koronavirüse karşı üretilen nazal aşı ve burun spreyiyle Covid-19'dan korunmada önemli başarı sağlandığını söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıranlara sağlıklı uyku önerisinde bulunarak, "Sağlıklı beslenin, doğal mineral ve vitaminler alın.
Prof. Dr. Coşkun Usta: "Aşı olunca her şey normale dönmeyecek" Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, aşı karşıtlığının doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen kişilerin "Ben virüsü atlattım, bana artık bir şey olmaz." düşüncesinin yanlış olduğunu belirterek, "Tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor.
Antalya'da litresi 100 liradan satılan ve kanserden astıma, mide hastalıklarından cilt sorunlarına birçok hastalığa şifa olduğu öne sürülen eşek sütünün hiçbir faydasının olmadığı, sütü içen bir kadının ise alerji nedeniyle ölümden dönüp, bilimsel makalelere konu olduğu ortaya çıktı.
Son dakika haberleri: AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, koronavirüsün kişiden kişiye bulaşmasının domino etkisine yol açtığını belirterek, "Koronavirüs ancak domino etkisinden kurtulduğumuz gün biter" dedi.
"Korona virüsü ellerimizle yeneceğiz" Tüm dünya korona virüs ile mücadele ederken tedbir ve korunma yöntemlerini de ardı ardına uygulamaya koyuluyor.
Prof. Dr. Usta: Sıtma ilacı koronavirüse karşı etkiliAKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Usta, sıtma ilacının koronavirüse karşı etkili olduğunu, virüsün mutasyona uğramasının ise ilaç ve aşı çalışmalarını geciktirdiğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi'nde Farmakoloji Uzmanı olarak görev alan Prof. Dr. Coşkun Usta, koronavirüsle mücadelede sıtma ilacının etkili olabileceğini açıkladı. İlacın bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyleyen Usta, virüsün mutasyona uğramasının ise ilaç ve aşı çalışmalarını geciktirdiğini belirtti.
'Koronavirüse karşı bulunduğu söylenen her ilaca inanmayın'AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, koronavirüse karşı bulunduğu iddia edilen her ilaca inanılmaması gerektiğini söyledi.
'Koronavirüse karşı kullanılan greyfurt zehirleyebilir'AKDENİZ Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, koronavirüse karşı iyi geleceği söylenen greyfurtun fazla tüketiminin, ilaç kullanan kişilerde zehirlenmeye neden olabileceğini söyledi.
AKDENİZ Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, koronavirüse karşı iyi geleceği söylenen greyfurtun fazla tüketiminin, ilaç kullanan kişilerde zehirlenmeye neden olabileceğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, virüslerle mücadelede D vitamini ve vücudun savunma mekanizmasını artıran Nrf-2 molekülünün etkili olduğunu bildirdi.
Koronavirüse karşı 4 doğal koruyucuAkdeniz Üniversitesi'nden farmakoloji uzmanı Prof. Dr. Coşkun Usta, koronovirüsten korunmak için vücuttaki NRF2 faktörünün aktif hale getirilmesi ve D vitamininin önemine değindi.
AKDENİZ Üniversitesi'nden farmakoloji uzmanı Prof. Dr. Coşkun Usta, koronovirüsten korunmak için vücuttaki NRF2 faktörünün aktif hale getirilmesinin ve D vitamininin önemli olduğunu söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, beslenmeye ek olarak alınan gıda takviyelerinin 'ilaç' adı altında pazarlanmasına tepki gösterdi.
AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, beslenmeye ek olarak alınan gıda takviyelerinin 'ilaç' adı altında pazarlanmasına tepki gösterdi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, kırmızı etin tam bir kansızlık ilacı olduğunu belirterek, "Kırmızı et, kansızlıkta ve B12 vitamini açısından altın kadar değerli." dedi.
İlk meyvesi bu yıl alınacak olan aronia meyvesinin kanser düşmanı olduğu belirtiliyor.
Gribe karşı kefir, çörekotu ve ekinezya AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, gribe karşı doğal sütten yapılan kefir ile çörekotu, ekinezya gibi bitkilerin tüketilmesini önerdi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, gribe karşı doğal sütten yapılan kefir ile çörekotu, ekinezya gibi bitkilerin tüketilmesini önerdi.
Bonzai bitkisinin kimyasallarla karıştırılarak ölümcül bir bileşim haline getirildiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, bu maddeleri kullananların farkına varmadan vücutlarında bomba taşıdıklarını söyledi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Coşkun Usta, bonzai kullanan kişinin vücuduna saatli bomba aldığını söyledi.
Yabancı menşeli zayıflama çaylarında kanser riski olduğu belirtildi.
Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, çörek otunun alerjinin düşmanı olduğunu söyledi.
Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Coşkun Usta, her tedavinin mutlaka ilaç gerektirmediğine, ilaç tedavisinde de yanlış bilgiler ve gereksiz kullanımlar olduğuna işaret ederek, akılcı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme gerektiğini söyledi.
Kış aylarında hastalıklara karşı alternatif tıp olarak bilinen bitkisel çayları, vatandaşların tüketirken dikkatli olması gerekiyor.
Uzun yıllar keçi sütü konusunda araştırma yaptıktan sonra 3 yıldır Burdur'un Karamanlı ilçesine bağlı Manca köyündeki keçi çiftliğinde üretim yapan iş adamı Osman Pişkinoğlu, ürettiği sütü Antalya'da işleyerek kendi markasını oluşturdu Pişkinoğlu: "Yaptığımız işe sahip çıkarsak ileride ürünlerimizi yurt dışına da satabileceğimizi, yurt dışındaki ihtiyacı bile giderebilecek üretime ulaşacağımızı inanıyorum" Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Usta: "Selenyum, çok yüksek derecede antioksidan, gençleştirici maddedir.
Meyveleri sevilerek tüketilen alıç bitkisi, kalbin dostu olarak da sağlık saçıyor.
Uzmanlar Kafkas halklarının uzun ömürlerinin sırrının altında kefir olduğunu söylüyor.
Mineral açısından zengin bir meyve olan hurmanın birçok hastalıklara faydalı olduğu belirtildi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Öğretim Üyesi Prof.Dr.Coşkun Usta, Aronia bitkisinin sağlığına düşkün ve genç kalmak isteyen, özellikle kadınların düzenli tüketmesi gereken bir meyve olduğunu; içerdiği mineral ve vitaminlerin yanı...
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Öğretim Üyesi Prof.Dr.Coşkun Usta, İngiltere'de yapılan bir çalışma ile aronia meyvesinin (Rus yaban mersini) beyin tümörlü hücre kültürlerinde oldukça yararlı etkileri olduğunun saptandığını...
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.