BASIN BÜLTENİDİR.
Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Rekabet 2010 konferansı için Türkiye’ye gelen Dünya Ekonomik Forumu ve Davos Toplantıları’nın eski yöneticisi Profesör Stéphane Garelli, değişen dünya düzeninde rekabet konulu bir konferans verdi.
Sektörün en iyi bankacılarını yetiştirme vizyonuyla 2008 yılında kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, dünyaca ünlü düşünür, ekonomist ve akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı konferanslar dizisinin ilkinde Prof. Stéphane Garelli’yi konuk etti.
Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Rekabet 2010 konferansının açılış konuşmasını yapan Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, bankacılık alanında daima ilklere öncülük ettiklerini söyledi. Açıkalın, bu geleneği eğitim ve gelişim alanında da sürdürmek amacı ile 2008’de Türkiye’nin en kapsamlı kurumsal üniversitelerinden biri olan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’ni kurduklarını belirtti.
Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin iki yıl gibi kısa bir sürede bilgi ile tecrübenin biriktirilip yeniden üretildiği ve paylaşıldığı bir platform haline geldiğini belirten Açıkalın, bu misyona paralel olarak konferanslar dizisi düzenlemeye başladıklarını sözlerine ekledi.
13 yıl boyunca Dünya Ekonomik Forumu ve Davos Toplantıları’nın yöneticiliğini yapan Garelli sunumunda, duraklama dönemine giren gelişmiş ülke ekonomilerinin yerlerini, içinde Türkiye’nin de yer aldığı ve Güney Kuşağı olarak isimlendirdiği ülkelere bırakacağını anlattı.
"Top Class Competitors - How Nations, Firms and Individuals Succeed in the New World of Competitiveness" isimli Amerika’nın çok satan kitabı ile de iş dünyasının büyük ilgisini çeken Garelli, Meksika ve Moskova hattının güneyinde yer alan bu ülkelerin tarihlerinde ilk kez kendi kendine yeten ekonomiler haline geldiğini belirtti. Bu ülkelerin girişimci orta sınıfı, zengin doğal kaynakları, sermayeye ulaşım imkanları olduğuna değinen Garelli, teknoloji üretme yetenekleri sayesinde yerel markaların globalleşmeye başladığını söyledi. Garelli, Türkiye’nin tarihsel yeri, coğrafi konumu ve ekonomik ilişkileri sayesinde geleneksel dünya ile yeni dünya arasında köprü rolünü üstlenebileceğini sözlerine ekledi.
Sunumunda G20 ülkelerinin aşırı borçlanmalarına da dikkat çeken Garelli, ABD’nin 12,2 trilyon dolarlık dış borcunun hanehalkı borçları da hesaplandığında 54,6 trilyon dolara ulaştığını, bunun da her Amerikan vatandaşı için 177 bin dolarlık bir borç anlamına geldiğini belirtti.
Son Dakika › Basın Bültenleri › Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'nin Konuğu Stephane Garelli: Türkiye Geleceğin Yıldızı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?