Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, kurumsal katılımların artırılmasının BES'in gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kurumların İnsan Kaynakları politikalarına daha kalıcı çözüm arayışlarında da BES'e yöneldiğini söyleyen Mehmet Bostan, böylelikle çalışanların çalıştıkları kurumlara olan güvenlerinin ve bağlılıklarının arttığını, motivasyonlarının da yükseldiğini dile getirdi.
Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Kurumsal BES yaptıran şirketlerin çalışanlarının geleceğine yatırım yaparak, marka gelişimlerine olumlu katkıda bulunduğunu belirtti. Rekabetin yoğun yaşandığı sektörlerde Kurumsal BES'in çalışanların iş değişiklik fikirlerini etkilediğini de söyleyen Bostan, Kurumsal BES'in fark yaratan bir güce sahip olduğunu kaydetti.
Great Place To Work Ceo'su Robert Levering'in en iyi işveren markası olan şirketlerin ortak noktasıyla ilgili olarak "Dünyanın en iyi işverenlerini inceleyerek fark yarattıkları faktörün güven olduğunu öğrendik. Ulusal kültür, sektör, büyüklük veya kuruluş yılı fark etmeksizin bu bütün kuruluşlar için geçerli bir durum" dediğini hatırlatan Bostan, çalışanlarının geleceğini güven altına alan şirketlerin, çalışanlarını ayrıcalıklı hissettirdiğini belirtti. Bostan, Dünyada Great Place to Work Ödülü alan kurumlara baktığımızda çoğunun çalışanlarının geleceğine yatırım yaparak, çalışanlarına özel emeklilik yaptırdığını belirtirken, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin en iyi işveren markası olmak ve rakiplerinden ayrışmak isteyen şirketlerin, çalışanlarının güven ve beğenisini kazanmak için kurumsal BES yaptırması gerektiğine de dikkat çekti.
Türkiye'de kurumsal BES'i sadece uluslararası firmaların yaptırmadığını, sektöründe öne çıkan ve vizyoner bir çok firmanın Kurumsal BES yaptırdığını belirten Bostan, "Vakıf Emeklilik olarak bu yıl gıda, hizmet ve otomotiv sektörlerinden öne çıkan kurumlar ile İşveren Katkılı Emeklilik Sözleşmesi imzaladık. Böylelikle bu kurumlarda işe yeni başlayan her çalışanın ve mevcut çalışanların gelecekleri Bireysel Emeklilik ile güvence altına alınmış oldu" dedi.
Kurumsal katılımların artırılmasının BES'in gelişimine büyük katkı sağlayacağının altını çizen Mehmet Bosan, Türkiye'de ciddi bir kurumsal katılım potansiyeli olduğunu düşündükleri için bu konuda çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, pek çok kurumla iletişime geçtiklerini söyledi.
Kurumların İnsan Kaynakları politikalarına daha kalıcı çözüm arayışlarında Bireysel Emeklilik Sistemine yöneldiklerini vurgulayan Mehmet Bostan, odak noktanın çalışan olduğu bu farkındalık ile çalışanların çalıştıkları kurumlara olan güvenlerinin ve bağlılıklarının arttığını, motivasyonlarının da yükseldiğini gözlemlediğini ifade etti.
Türkiye'de Bireysel Emeklilik Sistemi'nin istenilen ve hedeflenen düzeye gelmesi için kurumsal katılımların artması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Bostan, "2012 yılı itibariyle Kurumsal katılım oranı İngiltere'de yüzde 89, Finlandiya'da yüzde80, Avustralya'da yüzde 70 ve Hollanda'da ise yüzde 69 olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde ise bu oran yaklaşık yüzde 5 mertebesinde. Dolayısıyla diğer sistemlere nispeten kurumsal katılım düzeyi ülkemizde halen düşük seviyelerde" görüşünü kaydetti.
Son Dakika › Basın Bültenleri › Şirketler, İk Politikalarına Kalıcı Çözüm İçin Bes'e Yöneliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?