Sap Ag'nin Türkiye'deki Girişimlere Yönelik Sap Startup Focus Programı Başladı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Sap Ag'nin Türkiye'deki Girişimlere Yönelik Sap Startup Focus Programı Başladı

Sap Ag\'nin Türkiye\'deki Girişimlere Yönelik Sap Startup Focus Programı Başladı

SAP Startup Focus Programı'nın ilk aşaması olan, 2 gün sürecek SAP Startup Forum 29 Nisan tarihinde Teknopark İstanbul'daki SAP İnovasyon Merkezi'nde başladı.

30.04.2014 15:00

SAP Startup Focus Programı'nın ilk aşaması olan, 2 gün sürecek SAP Startup Forum 29 Nisan tarihinde Teknopark İstanbul'daki SAP İnovasyon Merkezi'nde başladı. SAP Startup Forum İstanbul, geçen yıl hizmete giren SAP İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Girişimciler ve yazılım geliştiricilerin iş becerilerini geliştirebilecekleri birçok eğitimi içerisinde barındıran program, büyük veriyi gerçek zamanlı olarak analiz edebilme imkanı tanıyan SAP HANA platformunu katılımcılara tanıtmayı amaçlıyor.

Startup Focus Programı Türkiye'deki girişimlerin dünyaya açılmasını sağlıyor

Girişimlere ücretsiz olan program, SAP uzmanlarının ve sektörlerinde söz sahibi fikir önderlerinin girişimcilerle buluştuğu "Startup Forum", bilgi ve teknik imkanlara erişim sağlayan "Gelişim Hızlandırma" ve SAP HANA platform kullanılarak geliştirilen ürünlerin müşterilerle buluşturulduğu "Pazara Çıkış" aşamalarından oluşuyor. Program kapsamında SAP HANA kullanarak başarılı ürünler ortaya koyan girişimlere SAP'nin 225 binden fazla müşteriden oluşan ağına erişim ve ürünlerini pazarlama imkanı sunuluyor.

SAP Startup Forum'un ilk gününde SAP Innovation Center Türkiye Genel Müdürü Cafer Tosun, Golden Horn Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany ve SAP Ürün ve İnovasyon Araştırma Geliştirme İcradan Sorumlu Başkan Yardımcısı Franz Faerber'in yanı sıra etkinliğe dünyanın en önemli BT merkezleri arasındaki Silikon Vadisi'nden katılan SAP Ürünler ve İnovasyon Platformu Strateji ve Adaptasyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Aiaz Kazi ve SAP Startup Focus Programı Küresel Başkan Yardımcısı Kaustav Mitra, yaptıkları sunumlarla inovasyon ve teknolojinin iş süreçlerinin basitleştirilmesi ve verimli hale getirilmesi üzerine etkilerini katılımcılarla paylaştı. Programın ikinci gününü içeren SAP HANA Bootcamp'te ise büyük veriyi oldukça hızlı bir şekilde kullanılabilir bilgiye dönüştüren SAP HANA platformunun uzmanları, platformun kullanımı ve faydalarını içeren eğitimler verecek.

Türk şirketleri "büyük veriyi" öğreniyor

Amerika'da 2012'de başlatılan SAP Startup Focus Programı, dünyada binden fazla yeni büyük veri (big data) uygulamasının geliştirilmesini sağladı. Program hakkında bilgiler veren SAP Innovation Center Türkiye Genel Müdürü Cafer Tosun şunları söyledi: "Türkiye'deki girişimciliği ve inovasyonu destekleme stratejisinin bir parçası olarak Türkiye'de bir inovasyon Merkezi kuran ilk global yazılım şirketi olduk. Startup Forum İstanbul ve Startup Focus Programı Türkiye'deki girişimlerin gelişimine büyük fayda sağlayacaktır. SAP olarak tüm dünyada şirketlerin gerek kendi iş süreçleri gerekse müşteri ile ilişkileri için hayati önem atfettikleri 'büyük veri'yi ve büyük veriyi işleme açısından en verimli imkanları sunan SAP HANA platformunu, Türk şirketlerine tanıtacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz."

SAP İnovasyon Merkezi bilgi paylaşımının yuvası olacak

Etkinliğin açılış konuşmasını da üstlenen Cafer Tosun, İstanbul'un yeteneği bulma amacı taşıyan herkes için Avrupa'nın en büyük şehri olduğunu söyledi. SAP İnovasyon Merkezi'nin amacının Türkiye'nin inovasyon potansiyelini açığa çıkarmak olduğunu belirten Tosun, SAP'nin tüm dünyaya yayılan laboratuvar ağının bir parçası olacak olan merkezde konuşlanacak 100 kadar geliştiricinin girişimlerle bilgi paylaşacağını ve yeni işbirlikleri oluşturacağını kaydetti. Merkezin eğitim, havacılık ve savunma sanayi, enerji, bankacılık, mobil ödeme, PhD programı, yaşam bilimleri, sağlık, gibi alanlara odaklanacağının altını çizen Cafer Tosun, yeni nesil in-memory ve bulut teknolojilerinin Türkiye'deki ekibin özel çalışmalarıyla şekilleneceğini vurguladı. "Türkiye'deki startup'larla çalışmak istiyoruz" diyen Tosun, startup'ların pazara giriş, pazarlama ve teknoloji konularında SAP İnovasyon Merkezi tarafından destekleneceğini açıkladı.

Verinin 5 boyutunu karşılayan tek çözüm: SAP HANA

Etkinlikte konuşan SAP Ürünler ve İnovasyon Platformu Strateji ve Adaptasyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Aiaz Kazi, SAP HANA platformunun rolünün inovasyon çatısı altında dev bir ekosistem yaratmak olduğunu söyledi. Halihazırda Startup Programı'na dahil olan girişimlere dair örnekler paylaşan Kazi, 18 ayın üzerinde sürenin geride kaldığı programda bugüne kadar toplamda 10 milyon doların üzerinde gelir elde eden bin 300'den fazla girişimin yer aldığını belirtti. "Dünyanın 57 ülkesinde 22 farklı sektörde faaliyet gösteren girişimlerle çalıştıklarını ifade eden Kazi, SAP HANA'nın verinin derinlik, genişlik, hız, etkileşim ve basitlikten oluşan 5 boyutunu aynı anda sağlayan tek çözüm olduğunun altını çizdi.

SAP HANA'nın geleceği Türkiye'de tasarlanıyor

Etkinlikte konuşan bir diğer isim olan SAP Ürün ve İnovasyon Araştırma Geliştirme İcradan Sorumlu Başkan Yardımcısı Franz Faerber, "SAP İnovasyon Merkezi'nde ciddi bir gelişim ekibi kuruldu. SAP HANA platformunun yeni versiyonları ve geleceğinin inşa edilmesine bu merkezin katkısı büyük olacak" dedi. Faerber donanım ekonomisi ve yazılım inovasyonunda yapılan iyileştirmeler sayesinde SAP'nin "Gerçek Zamanlı Girişim" vizyonunu in-memory kurumsal uygulamalarla gerçekleştirme noktasına geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik gücü sürecek

BT şirketlerine yaptığı yatırımlarla tanınan Golden Horn Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany etkinlikte konuşan bir diğer isimdi. Türk Telekom'un eski genel müdürü olan ve 12 yıllık üst düzey şirket yöneticiliğinin ardından kariyerini yatırımcı olarak sürdüren Doany, SAP Startup Focus Programı'nın katılımcıları ile deneyimlerini paylaştı. "Risk almakla bilmeniz gereken ilk unsur doğru risk almaktır" diyen Doany, SAP Startup Focus Programı'nın, sunduğu kaynaklar ve değerle büyük bir fırsat olduğunu, girişimlerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Bir yatırımcı olarak Türkiye'deki internet tabanlı girişimlerin potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Doany, siyasi istikrarın sağlanmasının ardından ekonominin hızlı bir yükselişe geçeceğini, bunun da internet tabanlı şirketlere avantaj yaratacağını ifade etti. Girişimcilerin yatırımcıların bilgi ve deneyimine güvenmesi gerektiğini vurgulayan Paul Doany, girişimlere sabit ve yüksek bir değer biçilmesinin hatalı olacağını, tecrübeli yatırım fonlarına güven duymanın uzun vadede daha faydalı olacağını belirtti.

Startup Focus Programı bir "Win-Win-Win" programı

Startup Forum İstanbul'da ilk günün son konuşmacısı SAP Startup Focus Programı Küresel Başkan Yardımcısı Kaustav Mitra'ydı. Kendisi de girişimci bir geçmişe sahip olan Mitra, program katılımcıları ile deneyimlerini paylaşırken program hakkında da bilgiler verdi. Programa katılan girişimlerin teknoloji, kaynak, müşteri, yatırım ve bir topluluğun parçası olma avantajlarına sahip olacağını ifade eden Mitra, SAP'nin programa katılan girişimlerden herhangi bir hisse talep etmediğini de hatırlattı. "SAP Startup Focus Programı bir 'Win-Win-Win' programıdır" diyen Kaustav Mitra, program sonucunda SAP HANA kullanmaya başlayan girişimlerin başarılı ürünler oluşturduğunu, SAP HANA'nın yaygınlaştığını ve dünya çapında birçok SAP müşterisinin, kendi sorunlarına hitap eden startup girişimlerle tanışabileceğini söyledi.

İkinci gün SAP HANA Bootcamp ile devam edecek olan SAP Startup Forum İstanbul'un ayrıntılı programı için: https://www.eventbrite.com/e/sap-startup-forum-istanbul-tickets-11101164883

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Sap Ag'nin Türkiye'deki Girişimlere Yönelik Sap Startup Focus Programı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement