Netapp 2014 Öngörülerini Açıkladı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Netapp 2014 Öngörülerini Açıkladı

Netapp 2014 Öngörülerini Açıkladı

NetApp, yeni yılda işletmelerin kurumsal depolama sistemlerini mobilden buluta kadar birçok yenilik ile buluşturacaklarının da müjdesini verdi.

15.01.2014 18:00

NetApp, yeni yılda işletmelerin kurumsal depolama sistemlerini mobilden buluta kadar birçok yenilik ile buluşturacaklarının da müjdesini verdi.

Yeni Yılda Pazarı Şekillendirecek Trendler:

1. Hibrit bulut sistemleri Kurumsal BT'de baskın vizyon olarak karşımıza çıkacak

BT'de buluta taşınma ihtiyacının yarattığı genel gerginlik, hibrit bulut modelinin şirketlerin uygulama portföylerinde işe yarayacağının fark edilmesiyle birlikte ortadan kalkacak. CIO'lar uygulama portföylerini bütünüyle denetim altında tutabilecekleri şekilde (yerinde özel bulut platformunda) veya kısmen kontrol edebilecekleri şekilde (kurumsal genel bulut modelinde) düzenleyecekler. Aynı zamanda daha kısa süreli iş yüklerinden (Yüksek Ölçeklenebilirliğe sahip bulut modelinden) ve Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) şeklinde satın alınan modellerden faydalanacaklar. BT ise, çeşitli bulut modelleri arasında bir aracı işlevi görecek. Bu durum, uygulama verilerinin bulutlar arasında taşınmasını kolaylaştıracak ve farklı bulut modelleri arasında istikrarlı depolama hizmet kabiliyetleri sağlayacak.

2. Flash pazarında mücadele başlıyor

Ana akım kurumsal depolama şirketlerinin flash teknoloji trendinin geçerliliğini denetlemesini takiben flash pazarında hızlı bir büyüme gerçekleşecek. Ana akım oyuncular ile yeni flash teknolojilerinin sunduğu fırsatlar arasındaki meydan muharebesi, müşterilerinin ihtiyaçları ve iş yükleri doğrultusunda doğru performansı, güvenilirliği ve ölçeklenebilirliği sağlayan şirketler tarafından kazanılacak. Uluslararası pazarlardaki büyüme, ürünlerini ve hizmetlerini dünya çapında sunabilen eski ve köklü oyuncuların öncülüğünde gerçekleşecek.

3. BT'de çalışıyorsanız, siz de bir hizmet sağlayıcısı olacaksınız

CIO'lar bulut hizmetlerinden oluşan portföylerini yönetmeye soyunurken, kendi BT sistemlerini ek bir hizmet seçeneği olarak değerlendirmeye başlayacaklar. Şirketlerin sahip olduğu tüm BT altyapıları, "özel bulut" olarak görülecek ve hızlı çözüm oluşturma, maliyet rekabet gücü ve hizmet seviyesi anlaşmaları ile ilgili tüm beklentiler, harici bulut seçenekleri ile kıyaslanacak.

4. Yazılım Tanımlı Depolama (SDS) sayesinde gerçekler gün yüzüne çıkıyor

Yazılım Tanımlı Veri Merkezi (Software Defined Datacenter) vizyonu her geçen gün daha fazla benimsendikçe, altyapı bileşenlerinin gelişimi de daha net bir şekilde ortaya konacak. Geleneksel altyapı bileşenlerine karşı, kural bazlı yazılım denetimi baskınlık kazanmaya bşalayacak. Altyapı bileşenlerinin sanal versiyonları (ağ ve depolama denetleyicileri gibi) daha yaygın hale gelecek. En değerli sanal bileşenler, mevcut fiziksel ağ ve depolama sistemleriyle sorunsuz bir şekilde entegre olabilenler olacak. Aynı zamanda geleneksel fiziksel denetleyiciler tarafından sunulan hizmet ve özellikler ile uyumlu olabilen sanal bileşenler olacak.

5. Sanal Depolama Sistemleri veri hareketliliği ve uygulama çevikliği sağlayacak

Sanal Makineler nasıl çalışan uygulamaların fiziksel sunucular arasındaki hareketini mümkün kıldıysa, Sanal Depolama Sistemleri de verileri belirli fiziksel depolama alanlarından çıkarıp ona özgürlük sağlayabilecek. Bu sanal veri taşıyıcıları, iş yüklerinin kümelenmiş depolama sistemleri arasında taşınmasını kolaylaştırıyor ve yoğunluk yaşanan alanlarda kümelenmiş depoları erişilebilir kılıyor.

6. OpenStack yaşıyor ve gelecek nesillere ulaşıyor!

OpenStack 2014'te hız kazanmaya devam edecek ve veri merkezi orkestrasyonuna karşı "açık" alternatif olarak varlığını sürdürecek. OpenStack dağıtımları "proje" bazlı olmaktan çok "ürün" bazlı olacağı için daha fazla sayıda işletme ve servis sağlayıcı OpenStack'ı benimseyecek. Böylece OpenStack, Linux'tan sonra ortaya çıkan en başarılı kurumsal açık kaynak teknolojisi olarak kayıtlara geçmiş olacak.

7. Veri hakimiyeti ile ilgili soru işaretleri Özel ve Genel Bulut Depolama'yı etkileyecek

Bulut bilişimin ve depolama hizmetlerinin yaygın kullanımı, geleneksel coğrafi sınırları zorlar hale geldi. Bu da birçok ülkede faaliyet gösteren büyük işletmelerin, hükümetlerin telif hakkı kanunlarına tabi olan sahip oldukları veriler konusunda endişelenmelerine neden oluyor. ABD dışındaki işletmeler, bu nedenle, hem verinin hakimiyetinin kendilerinde kalmasını hem de bulut bilişim ekonomilerinden faydalanmalarını sağlayan hibrit bulut çözümlerine eğilmeye başlayacaklar.

8. Veri merkezlerindeki 40GbE patlaması

Ethernet evrimindeki bir sonraki aşama olan 40 Gb, veri merkezlerinde daha fazla benimsenecek. Daha yüksek bantgenişliği, daha geniş veri setlerinin daha hızlı ve daha kolay bir şekilde hareket etmesini kolaylaştıracak. Bu da verinin büyümesini teşvik edecek.

9. Büyük Veri artık eldeki verilerin analizinden toplanan ek verilerin etkin kullanımına doğru evrim geçiriyor

Şirketler mevcut veriden analitikler yoluyla değer çıkarmaya çalıştıkça, içgörülerini geliştiren ek veriler de toplamaya başlayacaklar. Müşteri davranışları, endüstriyel süreçler ve doğal fenomenler hakkında daha fazla veri toplayabilen yeni cihazlar piyasaya çıkacak. Bu veri kaynakları, içgörüleri geliştirmek amacıyla mevcut analitikler ile kullanılabilecek ve böylece yeni analitik uygulamalara yol açacaklar.

10. Kümelenmiş Depolama, Tümleşik Altyapılar, Nesne Depolama, Bellek İçi Veritabanları 2014'te ivme kazanacak

2013 boyunca heyecan uyandıran birçok teknoloji, önümüzdeki yıl büyüme ibareleri gösterecek. Kümelenmiş Depolama ve Nesne Depolama kullanımları artarken, Tümleşik Altyapılar veri merkezi altyapılarının yapı taşlarından biri haline gelecek. Bellek içi veritabanları ise SAP Hana'nın popülerliği sayesinde ana akıma dahil olacak.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Netapp 2014 Öngörülerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement