Günümüzün yöneticileri, en çok insan yönetiminde ve bunca belirsizlik içerisinde çalışanları motive etmekte zorlandıklarını belirtiyor. Ülkemizde yaklaşan seçimlerin ve siyasi çalkalanmaların yarattığı belirsizlik ortamı, doğal olarak iş dünyasını ve çalışanları da etkiliyor. İstikrarın kaybına ilişkin kaygılar geleceğe yönelik güvensizlikleri artırıyor. Bu da hem çalışanlar hem de kurumlar adına ileriyi görmenin zorlaştığı, geleceğe dönük karar ve yatırımların ertelendiği bir döneme işaret ediyor. Adım atmaktan çekinme, yeni fırsatları değerlendirmeme ve belirsizliğin geçmesini beklemeye dair eğilimler ortaya çıkıyor. Bu dönemin yarattığı darboğaz, çalışanlar üzerinde de büyük strese sebep oluyor. Flow Leadership Institute, ekonomik ve siyasi belirsizliklerin hakim olduğu zamanlarda lider ve yöneticiler çalışanlarını motive etmek için neler yapabilir? Nelere dikkat etmelidir gibi konularda önerilerde bulunuyor.
Kurumlar çalışanlarının bağlılığını artırmak için ve onları harekete geçirmek için şirketin kültür, vizyon ve misyonuna odaklanabilir. Böylece dönemin değişken yapısı içerisinde şirketle ilgili soru işaretlerini gidermeye yardımcı olabilir. Vizyon ve misyonda yenilikler, değişimler çalışanlarla açıkça paylaşılır ve çalışanların bu değişimler hakkında geri dönüş yapabilmeleri, buna dair katkıda bulunabilmeleri sağlanır. Bunun yanı sıra, zaman ne getirirse getirsin açık bir iletişim şeklini korumak da büyük önem taşır. Çalışanlardan bilgi saklamak yerine, güncel gelişmelerle onları bilgilendirmek ve onlardan gelebilecek sorulara açık olabilmek çalışanların bilinmezlik kaynaklı kaygılarını rahatlatmaya yardımcı olacaktır. Çalışanlardan beklentilerin açıkça belirtilmesi kurum içindeki güven duygusunu pekiştirecektir. Zorlu dönemlerde çalışan katkısına verilen değerin ve takdirin gösterilmesi de motivasyonu güçlendirmeye yardımcı olacaktır.
Yönetici ve liderlerin öncelikli işi ise bu zor zamanlarda bir örnek teşkil edecek şekilde davranmak, böylece çalışanların izinden gitmek isteyecekleri bir lider olmaktır. Bunu yapmak için yöneticilerin erişilebilir ve görünür olması gerekir. Çalışanların diledikleri zaman gelip konuşabilecekleri, kaygılarını paylaşabilecekleri bir yöneticiye ihtiyaçları vardır. Özellikle de zaman belirsizlik içeriyorken çalışanlar kuruma olan bağlılıklarını güçlü tutabilmek için yöneticileriyle kurdukları bağa daha da sıkı sarılacaklardır. Bunun dışında kurumun vizyonunu çalışanlara aktarmak ve her çalışanının ya da departmanın bu vizyon doğrultusunda taşıyacağı rolü netleştirmek de yöneticinin görevlerindendir. İletişim her zaman olduğu gibi, belirsizlik dolu zamanlarda da büyük önem taşır. Dinlemeyi ve takdir etmeyi bilen bir lider, karmaşık dönemlerde bile çalışanlarını korumayı, motivasyonu sağlam tutmayı becerecektir.
Flow Leadership Instiute "İş'te Akış… Hayat'ta Akış"
Vancouver merkezli Flow Leadership Institute, 2009'dan beri Kuzey Amerika, Avrupa, Türkiye ve Orta Doğu'da faaliyetlerini sürdürmektedir. Flow olarak programlarımız ve süreç geliştirme araçlarımız ile ilişki yönetimine odaklanmaktayız. Şimdiye dek, ilişki ve süreç geliştirmenin yanı sıra; yönetimsel performans, gelecek planlaması, integral liderlik karizması ve yaratıcılık ile Perakende Satış/ Strateji Simülasyonları konularında pek çok yerel ve uluslararası kuruma hizmet sunmaktayız. "IBM Canada, RBC Royal Bank Canada, Google Maps, Turkcell, T. İş Bankası, Digiturk, Efes International, Pirelli Tyres, LC Waikiki, Koç Holding, Mercedes Benz, Türk Telekom Sebit, Koç Finans, Roche Türkiye, Kraft Foods, Zeder Group (Lübnan)…" bugüne kadar beraber çalıştığımız ve programlarımıza katılan firmalar arasında yer alıyor.
Son Dakika › Basın Bültenleri › Flow Leadership Institute'ten Belirsizliği Yönetmek Yöneticilere Öneriler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?