Flow Koçluk Okulu Sonbahar Grubu 31 Ekim'de Başlıyor - Son Dakika
Basın Bültenleri

Flow Koçluk Okulu Sonbahar Grubu 31 Ekim'de Başlıyor

Flow Koçluk Okulu Sonbahar Grubu 31 Ekim\'de Başlıyor

Kanada merkezli Flow Coaching International'ın ICF ACTP akreditasyonuna sahip "Profesyonel Koçluk" sertifikasyonu için geri sayım başladı.

09.09.2014 17:55

Kanada merkezli Flow Coaching International'ın ICF ACTP akreditasyonuna sahip "Profesyonel Koçluk" sertifikasyonu için geri sayım başladı.Yepyeni bir teknolojiyle sunulan, tamamı Türkçe modüllerden oluşan programı kaçırmayın ve bir an önce yerinizi ayırtın.

Tüm dünyada olay yaratmış "Flow Modeli" ve "Pozitif Psikoloji" tabanlı Flow Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu için geri sayım başladı. 31 Ekim'de başlayacak olan program, iş ve özel yaşamda bireysel mutluluk ve yaşam tatmini ile sürdürülebilir gelişimi hedefliyor.

Ana dilinizde eğitim fırsatını yakalayın

Flow Coaching International'ın "Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu" Türkçe eğitim modülleri ve ICF onaylı Türkçe sınav yetkisiyle artık İstanbul'da.

Uluslararası tecrübe Türkiye'ye taşınıyor

Flow Koçluk Programı 175 saatlik ICF ACTP akredite saatleriyle dünyadaki en yüksek eğitim saatine sahip ikinci koçluk okuludur. Flow Koçluk Okulu, katılımcıları ICF PCC ünvanı alma süreçlerini destekleme yetkisine sahiptir. Katılımcıların, ICF MCC ünvanını alabilmek için ise eğitim saati olarak sadece 25 saatlik eğitimi tamamlamaları yetecektir. Bu yönüyle diğer gelenekçi yaklaşımlardan ayrılan Flow Koçluk Modeli, çağımız insanının ve günümüz iş yaşamının zorlu koşullarının gelişim ihtiyaçlarını temel alarak, geliştirilmiş en son teknolojiye sahip özgün bir koçluk yaklaşımı olma özelliğini taşıyor.

Neden Flow modeli?

Flow Koçluk Modeli, günümüzün iş yaşamı ve özel yaşamında tatmin ve verimlilik ile sürekli gelişimi yakalamakla ilgilenen bilim adamı Mihaly Csikszentmihalyi tarafından geliştirilmiş Flow modeli prensip ve ilkeleri ile Pozitif Psikoloji'nin yanı sıra; beyin bilimcilerin beyinle ilgili bulgularına ve yaratıcı terapilerin koçluğa uyarlamasıyla oluşturulmuş teknik, metot ve yöntemlere dayanıyor.

Chicago Üniversitesi Psikoloji Bölümü kurucusu Macar asıllı Mihaly Csikszentmihalyi, 25 yılı aşkın süredir 'Yaşamaya Değer Bir Hayatın Nasıl Mümkün Olduğunu' araştırmaktadır. Mihaly, kişilerin yapmaktan mutlu oldukları işlerle uğraşırken akışta olduklarını ve o esnada egodan kopup, neredeyse zamanı unutarak yüksek bir odak ile bilince giren bilgiyi denetlediklerini ve bu sayede yaşam kalitelerinin yükselerek mutluluğa ulaştıklarını ortaya koydu. Burada Mihaly, 'Beceriler' ve 'Zorluk' derecesi arasındaki orantıya dikkat çekiyor. Bu ikisi arasındaki oran optimum düzeydeyse 'akış' yani anlam, yaratıcı sonuçlar ve tatmin sağlanıyor. Ancak zorluğun beceri seviyesinden yüksek olduğu durumlarda endişe, kaygı, stres ya da can sıkıntısı oluşuyor.

Flow Koçluk Modeli; kişiyi kapsamlı olarak duygu, akıl, beden, sezgi, politika ve kültürel alanlarda desteklemenin yollarını öğretiyor: beyin ve yaratıcılık ilişkisini sentezleyerek, yaratıcı terapileri koçluk süreçlerine dahil ediyor. Bilimsel bir yaklaşımla, kişideki işlevsel olmayan inanç sistemlerinin değişimini sağlıyor. Kişi hem yetkinliklerini geliştiriyor, hem de kendisini gelişim için zorlayarak ilerliyor. Bu sayede de sürdürülebilir pozitif sonuçlar ve kişinin potansiyelini deneyimlediği bireysel tatmine ulaşılıyor.

Aynı zamanda pek çok işletmenin 'Çalışan Bağlılığı' oluşturmanın önemini kavradığı günümüzde yetkinlik ve öğrenme düzeyini optimal seviyeye çekebilmenin yöntemleri de Flow Koçluk Modeli'nin temel çıktılarını oluşturan konular arasında yer alıyor.

ICF Akredite Sertifikasyon Program Bilgisi

• M1 Farkındalık Modülü

31 Ekim, 01,02 Kasım 2014 - İstanbul/ Program Dili: Türkçe

Koçluğun Temellerine Giriş: Etkin bir koç olabilmek, terzinin kendi söküğünü dikebilmesiyle başlar. İlk modülde, katılımcılar 'vizyon' ve 'kişisel farkındalık' üzerinde yoğunlaşacak. Bu modül, vizyon, kişisel farkındalık ve koç duruşunun yanı sıra, temel koçluk yetkinliklerinin kazandırılmasını hedeflemekte ve katılımcıyı bu yönde desteklemektedir. Bu modülün sonunda katılımcılar, koçluk seansı yürütebilir becerilerle modülü tamamlayacaklardır.

• M2 Motivasyon

5, 6, 7 Aralık 2014 - İstanbul/ Program Dili Türkçe

Motivasyon hakkında derin bir kavrayış ve bilinç geliştirmeye odaklanan bu modülde, katılımcının kendisini ve başkalarını nasıl motive edebileceği konusuna yoğunlaşılmaktadır. Bu modülden katılımcılar, duyguları harekete geçiren, istek enerjisini çoğaltan ve kalıcı kılan, içsel enerjiyi canlandıran koçluk iletişim becerileri ve donanımını elde etmiş olarak ayrılacaklardır.

• M3 Yaratıcı Planlama Modülü

26, 27, 28 Aralık 2014 - İstanbul/ Program Dili Türkçe

Yaratıcı Planlama Modülü, koç adayının yaratıcı perspektif ve metod uygulama becerilerinin derinleştirilmesini hedefler ve koç adayının, çoklu boyutlara ve seviyelere koçluk yapmasını sağlayan yaratıcı teknik ve metotlarla yüklüdür. Bu modülde koç adayı, artık daha ileri seviyede koçluğa adım atar ve programın bitiminde, pozitif değişimi desteklerken kendi yaratıcı potansiyelinden yola çıkarak başkalarının yaratıcı algı, düşünce ve becerilerini nasıl aktive edeceğinin yüksek farkındalığını edinmiştir. Hedeflere giden yolda, başarının temelinde etkin ve makro pers- pektiften planlama yapmak esastır. Koç adayı, bunu yapmanın pek çok alternatifini öğrenmiş olarak modülü tamamlayacaktır.

• M4 Başarı Modülü

23, 24, 25 Ocak 2015 - İstanbul/ Program Dili Türkçe

Başarı Modülü, başarıyı getiren etkin sonuçlar elde etmekle ilintilidir. Bunun için de etkin bir başarı vizyonu ve modeli oluşturmak gerekir. Bu program, katılımcının vizyon ve hedeflerini rafine etmesinin yollarını öğretir. Bu modülde katılımcılar vadeli hedeflerde kişiyi başarılı bir sona yönlendirecek yaklaşım ve metodolojilerin yanı sıra, FLOW modelinde de derinleşirler.

• M5 Sürdürülebilirlik Modülü

20, 21, 22 Şubat 2015 - İstanbul/ Program Dili: Türkçe

Sürdürülebilirlik konusuna yoğunlaşan bu son modülde, 'Usta Koçluğa' giden yolda odaklanmaya odaklanıl- maktadır. Çağımızın gerçek anlamda insanları zorlayan iki konusu: 'Odaklanmak' ve 'Dayanıklılık' (resilience)'tır. Araştırmalarımıza katılan pek çok kişi gerek iş yaşamında, gerek özel yaşamlarında dikkat dağıtıcılar ve erteleme konusuyla baş etme problemi yaşadığını belirtmekte ve bu sebepten, gerçekten kendileri için önemli konulara zaman ve enerji ayıramadıklarından şikayet etmektedirler. Bu modülde, koç adayı, bu problemleri aşmak üzere kendisine ve başkalarına nasıl yardım edeceğinin yollarını öğreneceklerdir. Kısa, orta ve uzun vadede koç duruşlarını güçlendirerek; etkin ve usta koçlar olma yolunda attıkları büyük adımın tamamlanıyor oluşunu kutlayacaklardır.

• Usta Koçluk Yolu: Praktikum ve Süpervizyon Modülü

Program Dili: Türkçe

Praktikum ve süpervizyon, profesyonel koçların koçluk eğitimleri boyunca edindikleri bilgi, araç ve tekniklerde derinleşmelerini amaçlayan ve pratiğe yoğunlaşan USTALIK modülüdür. Bu programda, öğrenilen tüm yöntem ve yaklaşımlar entegre edilecek ve koçluk tarzları pekiştirilecektir. Türkçe dilde sınav seçeneğiyle uluslararası akreditasyona götüren bu modülde koç adayları, koçlukta başarılı olunmasını sağlayacak özgüven ve desteği bulacaklardır. Praktikum ve Süpervizyon modülünde, praktikum sınıflarına Mentor Koçlar ve Süpervizörler tayin edilir, akredite koç olmanız için almanız gereken mentorluk seansları dahil olmak üzere tüm süreçte koçlar süpervizörler tarafından yakinen desteklenirler.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Flow Koçluk Okulu Sonbahar Grubu 31 Ekim'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement