Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bangladeş Danışmanı Touhid Hossain ile Ankara'da bir araya geldi.
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Bangladeş ile işbirliğini güçlendirmeye hazır olduklarını ifade etti.
Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkede dakikalar sonra 6,4'lük ikinci bir deprem daha meydana gelirken 10 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı Bangladeş, Hindistan, Laos, Tayland ve Çin'de de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre en az 25 kişi hayatını kaybetti.
Ramazan Bayramı öncesi Dakka'da halk alışverişe akın etti, dükkanlarda uzun kuyruklar oluştu.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bangladeş'te Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelere, yetimhanelere, engellilere ve Arakanlı sığınmacılara toplam 3 bin 500 gıda kolisi dağıttı. Dağıtım, yerel yetkililerin katılımıyla çeşitli bölgelerde gerçekleştirildi.
Bangladeş'in Dakka kentindeki Sadarghat Limanı'nda karpuz hasadı sezonu dolayısıyla yoğunluk var.
Bitlis'te jandarma, 10 düzensiz göçmeni yakaladı; Afganistan ve Bangladeş uyruklular var.
Dakka'da düzenlenen fuarda 800'den fazla stant ile 10.000'den fazla ziyaretçi katıldı.
Dakka'da halk, baharın gelişini kutlamak için renkli kıyafetler giyerek Pohela Falgun'u kutladı.
İngiltere'de Yolsuzlukla Mücadele Bakanı Tulip Siddiq, akrabası eski Bangladeş Başbakanı ile mali bağlantılarının incelenmesi üzerine istifa etti.
Yolsuzlukla Mücadeleden Sorumlu Bakan Tulip Siddiq, akrabasıyla mali bağlantıları nedeniyle istifa etti.
Bangladeş'in Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş tarafından üretilen TULPAR tankı almak için görüşmelere başladı. Bu haber, Bangladeş'teki yeni yönetimi kendisine rakip olarak gören Hindistan'ı adeta küplere bindirdi. Hindistan'ın, Bangladeş ile Otokar arasındaki görüşmeleri baltalamaya çalıştığı bildirildi.
Bangladeş'in en büyük ticaret fuarı, Dakka'da başladı. Bir ay sürecek etkinlikte birçok sektör yer alıyor.
2024'te Gazze, Sudan, Bangladeş ve Türkiye gibi ülkelerde ihtiyaç sahiplerine geniş çaplı yardım yapıldı.
Abu Taher, Erzurum'da uygulanan bilgisayar destekli tedaviyle bacağındaki kısalığı giderdi.
Bangladeş Ankara Büyükelçisi Anamul Haq, Beyşehir'i ziyaret ederek yerel yöneticilerle görüştü.
Erzurum'da, 59 düzensiz göçmen yakalanarak Aşkale Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
Büyükelçi Amanul Haq, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Zeybek'i ziyaret ederek işbirliği konularını görüştü.
Avrupa Yetim Eli, Bangladeş'teki Arakanlı mültecilere insani yardımda bulundu ve su kuyuları açtı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Portekiz'in Cascais kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 10'uncu Küresel Forumu'nda Bangladeş Geçici Hükümeti Dışişleri Bakanı Touhid Hossain ile bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş Dışişleri Bakanı Hossain ile Cascais'te bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Portekiz'de Bangladeş Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi.
Koç Holding, 2024'ün 9 ayında 48,7 milyar dolar gelir ve 2,8 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi.
Narayanganj'da Hindulara özgü oruç festivali Rakher Upobash renkli görüntülerle kutlandı.
BayGalata'nın geliştirdiği TUZOQ Anti-dron Sistemi, Bangladeş'e teslim edildi ve Afrika'dan sipariş aldı.
TİKA ve BİSEG, Bangladeş'teki Rohingyalılara sağlık organizasyonu düzenledi, 1937 hasta muayene edildi.
Büyükelçi Haq, depremden etkilenen Nurdağı'nda kaymakamla görüştü, çocuklarla vakit geçirdi.
Dakka'daki grevler, hazır giyim sektöründe büyük kayıplara sebep oldu, fabrikalar normale döndü.
Mymensingh'de şiddetli yağışlar sele yol açtı, yüz binlerce insan mahsur kaldı.
Vali Aygöl, Bangladeş Başkonsolosu Alam ile Bilecik'te bir araya geldi, işbirliği vurgulandı.
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bangladeş Başkonsolosu Mohammed Nore Alam'ı makamında kabul etti.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş'te yaşanan sel felaketi sonrası 5,6 milyon kişiye yardım ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 18 bin kişiye sıcak yemek ve 500 aileye kumanya dağıtılırken, mobil klinikte günlük 200 kişiye sağlık hizmeti veriliyor.
İnsani Yardım Vakfı (İHH), Bangladeş'te 5,6 milyon kişiyi etkileyen sel felaketinin ardından acil yardım çalışmalarına devam ediyor. Yağışlar ve baraj kapaklarının açılması sonucu meydana gelen seller, yerleşim alanları ile tarım arazilerini su altında bıraktı ve en az 67 kişi hayatını kaybetti. İHH, ilk etapta 18 bin kişiye sıcak yemek, 500 aileye gıda yardımında bulundu ve günlük 200 kişiye sağlık hizmeti sunuyor.
AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Bangladeş'teki sel felaketine ilişkin yardım faaliyetlerini açıkladı. Türkiye olarak STK'lerle beraber 20 bin paket yardım dağıtımı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla hareket eden ekip, Bangladeşli arama kurtarma ekibine destek verme kararı aldı. Yardımlar, selin en çok etkilediği bölgelere ulaştırılıyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'te meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere yardım paketlerini ulaştırıyor. AFAD'dan yapılan açıklamada, Bangladeş'te 20 Ağustos'ta meydana gelen selin etkili olduğu bölgelerdeki insani yardım çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. AFAD ekibi, afetten en çok etkilenen ve kara yolu bağlantılarının koptuğu Feni bölgesindeki köylere nehirler üzerinden sandallarla ulaştı. Dağıtımına başlanan 16 bin 750 yardım paketi ile bölgedeki temel ihtiyaçları karşılıyor, afetin yaralarını sarıyoruz.
AFAD, Bangladeş'te meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere insani yardım ulaştırıyor. 16.750 gıda ve hijyen kolisi, sıcak yemek ve içme suyu ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı Bangladeş'te, selde kaybolanlar için acil yardım çalışması başlattığını duyurdu. Çalışmanın ilk etabında bin aileye sıcak yemek, kuru gıda ve acil yardım malzemesi dağıtımında bulunuldu.
Güney Asya ülkesi Hindistan'da muson yağmurlarının yol açtığı selde 23, komşu Bangladeş'te ise 13 kişi hayatını kaybetti. Hindistan'ın doğusundaki Tripura eyaletinde 4 gündür etkili olan muson yağmurları, sel ve heyelanları beraberinde getirdi. Bangladeş'te ise 11 ilde etkili olan şiddetli yağışlar sele yol açtı.
UDEF Genel Merkezi'nde açılan sergide, Türkiye'nin yanı sıra Yemen, Bangladeş, Sudan, Fas ve Suriye gibi ülkelerden sanatçıların 65 tane eseri yer alıyor. Sergi, uluslararası öğrencilerin sanat eserlerini sergilemek ve dünya gündemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenmiştir.
Bangladeş'in eski Başbakanı Şeyh Hasina'ya, hükümet karşıtı protestolarda bir kişinin polis tarafından öldürülmesi nedeniyle cinayet soruşturması açıldı.
Bangladeş'te öğrenci protestolarının ardından istifa ederek ülkeden kaçan eski Başbakan Şeyh Hasina hakkında yaşanan halk ayaklanması sırasında bir kişinin polis tarafından öldürülmesi nedeniyle cinayet soruşturması açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bangladeş Geçici Hükümeti Başkanı olan, Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu üyesi Muhammad Yunus'a başarı dileklerini iletti. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yunus'un yeni görevinde başarılar diledi ve Bangladeş halkına en iyi dileklerini iletti.
Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus, Bangladeş'e gelerek kurulacak olan geçici hükümete başkanlık etmek üzere yemin ederek göreve başladı. Bangladeş'te öğrenci protestolarının ardından Başbakan Şeyh Hasina'nın istifa etmesiyle geçici hükümet kurulmuştu.
Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolar sonrası geçiş hükümetinin başına getirilen Nobel ödüllü akademisyen Muhammed Yunus, yeni hükümetin halkın güvenini tazeleyeceğini söyledi.
Bangladeş'te öğrenci protestolarının ardından geçici hükümet kurulması kararı alındı. Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus, öğrenciler tarafından geçici hükümete liderlik etmesi istendi. Yunus, ülkeye dönerek göreve başlayacak.
Bangladeş'te parlamentonun feshedilmesinin ardından Nobel ödüllü akademisyen Dr. Muhammed Yunus, geçiş hükümetinin başına geçecek. Yunus'un şu anda Bangladeş'te olmadığı, 8 Ağustos'ta ülkeye dönüş yapacağı belirtildi.
ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ben Cardin, Bangladeş'te parlamentonun feshedilmesi sonrası demokratik seçimlerin yapılabilmesi için geçici hükümetin kurulması çağrısında bulundu.
Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in istifası ve ülkeden ayrılmasıyla sonuçlanan protestoların ardından Mucibur Rahman'ın heykelleri hedef alınıyor. Öfkeli kalabalık heykelleri bir bir yıkıyor.
Bangladeş'te parlamentonun feshedilmesinin ardından kurulacak olan geçici hükümete Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus başkanlık edecek. Geçici hükümetin diğer üyeleri ise siyasi partiler ve diğer paydaşlarla görüşüldükten sonra belirlenecek.
Bangladeş'te haftalardır süren hükümet karşıtı protestolar sonucunda Başbakan Şeyh Hasina’nın istifa edip ülkeden ayrılmasının ardından parlamento feshedildi. Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus, Bangladeş'teki geçici hükümetin lideri olarak belirlendi.
Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolarda resmi konutu basılan Başbakan Şeyh Hasina'nın ülkeden kaçmasının ardından yeni lider belli oldu. Parlamentonun feshedildiği ülkede kurulacak olan geçici hükümete Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus başkanlık edecek. Yunus liderliğindeki hükümetin diğer üyeleri ise yakında belirlenecek.
Bangladeş'te halk, yapılan ayrımcılıklara tepki göstererek başlattığı sivil itaatsizlik hareketiyle Başbakan Hasani'nin ülkeyi terk etmesini sağladı. Protestolar sonucunda Başbakan istifa etti ve ülkeden kaçtı. Halkın talepleri arasında liyakate dayalı adil bir istihdam sistemi ve demokratik haklarının korunması yer alıyor.
Bangladeş Devlet Başkanı Muhammed Shahabuddin, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasının ardından parlamentoyu feshederek geçici hükümetin kurulmasının önünü açtı. Öğrenci protestolarının liderleri ise Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus'un geçici hükümetin başına getirilmesini talep etti.
Hükümet karşıtı protestolar sonrası Başbakan Şeyh Hasina'nın görevi bırakmasının ardından Bangladeş parlamentosu feshedildi. Parlamentonun feshedilme kararı, Cumhurbaşkanı, ordudan üç komutan, siyasi parti liderleri, sivil toplum temsilcileri ve protestocuların birlikte aldığı bir kararla gerçekleşti.
Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamuda kontenjan ayrılmasının ardından başlayan ve Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in istifasıyla sonuçlanan protestolarda son iki günde 231 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda resmi binanın ateşe verildiği, çatışma ve yağmalama olaylarının yaşandığı ülkede 500'ü aşkın mahkumun da firar ettiği belirtildi.
Haftalardır devam eden protestolarda göstericilerin resmi konutuna baskın düzenlemesinin ardından ordu helikopteriyle ülkeden kaçan Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın Hindistan'a gittiği, Hint Hava Kuvvetleri subayları tarafından karşılandığı öğrenildi. Hasina'nın birkaç gün Yeni Delhi'de kaldıktan sonra Londra'ya geçmesi bekleniyor. Öte yandan Hasina'nın helikoptere binip ülkeden kaçtığı anların görüntüsü ortaya çıktı.
Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş'teki gelişmeler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, 'Kurulacağı ilan edilen geçici hükümetin, ülkeyi Anayasa'ya uygun biçimde seçime götürmesini ve yapılacak seçimlerin kardeş Bangladeş'in demokrasisine, huzuruna ve istikrarına katkıda bulunmasını temenni ediyoruz' ifadelerine yer verildi.
Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını doğrulayarak, geçici bir hükümet kurulacağını duyurdu. Hükümete kimin başkanlık edeceği henüz belli değil.
Bangladeş'te hükümet karşıtı protestoların hedefindeki Başbakan Şeyh Hasina istifasını duyurup orduya ait helikopterle Hindistan'a kaçarken başkanlık konutunu basan binlerce gösterici mutfaktaki yemekleri yedi, yatağına uzanıp fotoğraf çektirdi.
Bangladeş'te öğrenci protestoları, devlet işlerindeki kota sistemine karşı başladı ancak zamanla Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını talep eden geniş çaplı bir harekete dönüştü. Son iki ayda yaklaşık 250 kişi hayatını kaybetti. Protestocular, şiddet olayları için özür, internet erişimi, üniversitelerin açılması ve tutukluların serbest bırakılmasını istiyor. Hükümet, gösterileri ''terörist eylemler'' olarak nitelendirirken, muhalefet baskı altında olduğunu iddia ediyor. Olaylar, ülkedeki ekonomik v
Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina, liyakate aykırı atamalar nedeniyle başlayan protestoların artması ve hükümetin istifasını talep eden Bangladeşlilerin Başbakanlık sarayını basmasının ardından istifa ederek ülkeyi terk etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Waker Uz Zaman, geçici bir hükümet kurulacağını duyurdu.
Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolar sonucu Başbakan Şeyh Hasina, gece saatlerinde ülkeyi terk etti. Bangladeş Genelkurmay Başkanı General Waqar-uz-Zaman, geçici bir hükümetin kurulacağını duyurdu.
Bangladeş'te hükümet karşıtı protestoların hedefindeki Başbakanı Şeyh Hasina görevinden istifa ederek ordu helikopteriyle ülkeyi terk ederken gerilim henüz dinmiş değil. Ordunun geçici hükümet kurulacağını duyurduğu dakikalarda göstericilerin Hasina'nın babası olan ve ülkede bir kahraman olarak kabul edilen Şeyh Mujibur Rahman'ın heykellerini yıkmaya çalıştığı görüldü.
Bangladeş'te üç haftadır süren hükümet karşıtı protestolar sonucunda Başbakan Şeyh Hasina istifa etmek zorunda kaldı. Hasina'nın Hindistan'a gittiği bildiriliyor. Gösterilerde en az 280 kişi hayatını kaybetmişti.
Haftalardır devam eden ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği protestoların hedefindeki Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, hükümet karşıtı göstericilerin resmi konutuna baskın düzenlemesinin ardından ordu helikopteriyle ülkeden kaçtı. Başbakan Hasina'nın görevinden istifa ettiğini duyuran Bangladeş ordusu, ülkede geçiş hükümeti kurulacağını açıkladı.
Bangladeş'te Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamuda kontenjan ayrılmasının ardından başlatılan protestolarda yaşanan şiddete dikkati çekmek amacıyla düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 93'e yükseldi. Protestocular başbakanın istifasını isterken, başkentte süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal medya platformu Instagram'a erişimi engellemesi pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Instagram kullanıcıları karara tepki gösterirken, dünyada sosyal medya platformlarına yasak getiren ülkeler merak konusu oldu. Kuzey Kore ve Çin, sosyal medyayı yasaklayan ülkeler arasında başı çekerken; bu ülkeleri İran, Rusya, Bangladeş, Suudi Arabistan takip ediyor.
Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina'nın görevi bırakmasını talep eden hükümet karşıtı protestocularla polis arasında çıkan çatışmalarda en az 25 kişi hayatını kaybetti. Son olaylar, öğrenci liderlerinin hükümete karşı sivil itaatsizlik kampanyası ilan ettiği bir döneme denk geldi.
Bangladeş'te üniversite öğrencileri, 1971'deki kurtuluş hareketine katılanların soyundan gelenlere devlet kadrolarının üçte birini ayıran kuralın yeniden yürürlüğe girmesini protesto ediyor. Yüksek Mahkeme'nin Haziran ayında aldığı karar sonrası devlet işlerinin yüzde 56'sı belirli gruplara ayrılmış durumda. Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını talep eden göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalarda en az 12 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.
Bangladeşli öğrenciler, kamuda çalışan personelin liyakat esasına göre seçilmesi talebiyle günlerdir hükümeti protesto ediyor. Bangladeş hükümeti ise protestolar sonucunda toplamda 115 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine cuma günü çıkardığı sokağa çıkma yasağını uzatma kararı alırken, 1971 Bağımsızlık Savaşı’nda savaşan gazi çocuklarına ayrılacak kontenjanın yüzde 30'dan 20'ye düşürülmesi teklifini bugün Yüksek Mahkeme’ye götürecek.
Bangladeş'te 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamu sektöründe kontenjan ayrılmasına yönelik protestolarda can kaybı 114'e yükselirken, Yüksek Mahkeme, kamu sektöründeki kontenjanların çoğunu iptal etti.
Ankara'daki sivil toplum kuruluşları, Bangladeş'te 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından başlayan protestolara katılanlara yönelik şiddeti, Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Protestoya katılan grup, Bangladeş'teki protestoculara destek sloganları atarak, katliamın durdurulmasını ve sorumluların yargılanmasını talep etti.
Bangladeş'te 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamu sektöründe kontenjan ayrılmasını protesto eden üniversite öğrencileri ile polis arasında çıkan çatışmalarda salı gününden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 105'e yükseldi. Hükümet, sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Bangladeş'te 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamu sektöründe kontenjan ayrılmasını protesto eden muhalif üniversite öğrencileri ile polis arasında çıkan çatışmalarda salı gününden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükseldi. Ülke genelinde gerçekleştirilen protestolarda kontenjan hakkının kaldırılması talebiyle düzenlenen gösterilerde toplam can kaybı 25'e çıktı.
Bangladeş'te öğrenciler, 1971 Bağımsızlık Savaşı gazilerinin ailelerine iş önceliği tanıyan kota sistemini protesto ediyor. İkinci gününde de devam eden ve ülke çapına yayılan protestolarda on binlerce öğrenci sokaklara döküldü, yolları ve demiryollarını kapattı. Güvenlik güçlerinin sert önlemleri sonucunda en az altı kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Öğrenciler, hükümet yanlısı öğrenci gruplarının barışçıl gösterilere saldırdığını iddia ediyor.
Bangladeş'te savaşa katılanların ailelerine kamu sektöründe kontenjan ayrılmasını protesto eden muhalif üniversite öğrencileri ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında şiddet olayları yaşandı. Polisin müdahale ettiği olaylarda 407 kişi yaralandı.
Bangladeş'in başkenti Dakka, sürekli yağışların etkisi altında kalarak caddelerin suyla dolmasına neden oldu. Şehirde yaşanan bu durum, ulaşımı olumsuz etkilerken yetkililer önlem almak için çalışmalara başladı.
Güney Asya ülkeleri Nepal ve Bangladeş, muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketiyle mücadele ediyor. Nepal'de son 36 saatte en az 14 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi kayıp olarak bildirildi. Bangladeş'te ise 8 kişi yaşamını yitirdi. Yolların trafiğe kapandığı, evlerin sular altında kaldığı bölgelerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.