AYDIN'ın kırsal kesimleri ile Kuşadası'ndaki Milli Parktan İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak sahiline kadar olan bölgede doğal ortamda yetişen tülüşah, tüylü çan çiçeği, beyaz zambak, kıyı sarımsağı, Aydın ölmez çiçeği, ata nalı gibi endemik türleri koparmanın cezasının 244 bin 315 lira...
Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Kirazlı köyündeki Değirmendere Vadisi’nde, dünyada sadece 11 tane kalan 'Aydın Ölmez’ çiçeklerinin bulunduğu bölgede açılmak istenen jeotermal sondaj kuyuları için valilik tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Nihat Fırat, “Bu, politik bir saldırıdır, ben öyle değerlendiriyorum. Şirketleri zengin etme çalışmasının bir parçasıdır” dedi.”
Bursa'nın Orhaneli ilçesinde çiftçilere yaban mersini budama ve gübreleme eğitimi yapıldı.
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, önemli tarım alanlarının bulunduğu Kirazlı Mahallesi'nde 300 dönüme kurulmak istenilen Güneş Enerji Santrali (GES), 7 Mart'ta yapılacak çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı öncesi protesto edildi.
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, dünyada sadece Kuşadası'nda yetişen ve sadece 11 adet kaldığı tespit edilen Aydın Ölmez Çiçeği'nin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek koruma altına alınmasını istedi.
Bu çiçeği koparmanın cezası 73 bin 747 liraAYDIN'ın Kuşadası ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte dünyada sadece Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın güney kesimlerinde yetişen bir endemik bitki türü olan 'tüylü çan çiçekleri' açmaya başladı.
Kuşadası'nda doğa yüzünü göstermeye başladıAYDIN'ın Kuşadası ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte endemik ve nadir bitkiler arasında yer alan çok sayıda çiçek toprağı süslemeye başladı.
Ağrı Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı tarafından hayata geçirilen, Kodla Ağrı,Bilim Sanat Merkezi, Eleşkirt Aile Destek ve Sanat merkezi projelerinde başarılı performanslarından dolayı öğretmen ve SYDV çalışanlarının bulunduğu 43 personele düzenlenen programla başarı belgesi verildi.
Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD), Pamukkale Üniversitesi işbirliği ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla yürütülen “Kuşadası Bitkileri” envanter çalışması sonucunda dünyada sadece Kuşadası’nda yetişen “Tüllüşah” isimli bitki türü koruma altına alındı.
Anavatanı Kuşadası olan ve halk arasında tüllüşah olarak bilinen, ilk defa Kuşadası'ndan toplanarak bilim dünyasına tanıtılan ve adını Samsun Dağları'nın antik ismi olan Mykale'den alan Aydın Gaşağı (Centaurea mykalea) isimli çiçek yok olma...
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nin endemik bitkileri arasında yer alan 'çan çiçekleri' açmaya başladı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.