AstraZeneca, Brand Week İstanbul'da yapay zeka ile sağlıkta devrim konulu oturum düzenledi.
Esra Bayram, AstraZeneca Türkiye'de Biyofarma Klinik Araştırmalar Ülke Direktörü olarak atandı.
AstraZeneca Türkiye, Bursa Uludağ Üniversitesi ile klinik araştırmalar için stratejik ortaklık kurdu.
İhtiyaç Haritası ile Kanser Savaşçıları Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye'nin desteğiyle yürütülen "Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi" kapsamında Gaziantep'te meme kanseri farkındalık eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde kadınlar meme kanseri görülme sıklığı, risk faktörleri, erken tanının önemi ve tarama yöntemleri hakkında bilgilendirildi. Eğitimlerin ardından kadınlara kanser taraması yapıldı.
Oxford-AstraZeneca Covid aşısı, üç milyar dozdan fazla uygulandıktan sonra ticari bir kararla piyasadan çekiliyor. Aşının pandemi döneminde milyonlarca kişinin hayatını kurtardığı tahmin edilse de nadir görülen kan pıhtılaşmalarına neden olabilmesi ve talebin güncellenmiş aşılara kayması nedeniyle AstraZeneca yeni aşılarla çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.
İlaç devi AstraZeneca, dünya çapında Vaxzevria adlı Covid-19 aşısını geri çektiğini açıkladı. Şirket, satışlardaki düşüş ve yeni Covid varyantlarını gerekçe gösterdi. Aşının kullanıma girdiği ilk yılda 6,5 milyondan fazla hayat kurtarıldığı ve 3 milyarın üzerinde doz tedarik edildiği belirtildi. AstraZeneca, aşının piyasadan çekilmesi sürecini Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde başlattığını duyurdu.
İngiltere Yüksek Mahkemesi'nde onlarca mağdur ve yakını tarafından dava edilen dünyaca ünlü ilaç şirketi AstraZeneca, mahkeme kayıtlarında koronavirüs aşısının "nadir ancak tehlikeli yan etkileri" olduğunu kabul ederek dünya çapında bütün aşılarını geri çekme kararı aldı.
Çin'in doğusundaki Shanghai kenti, İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca'nın beşinci küresel stratejik merkezi olarak seçildi. Şirket, Shanghai'daki merkezin araştırma, geliştirme, ticaret ve üretim faaliyetlerini entegre ettiğini ve AstraZeneca'nın küresel stratejisi için önemli bir rol oynadığını açıkladı. AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot, Shanghai'nin stratejik çabalarının merkezinde yer aldığını belirtti ve Çin'deki klinik araştırma verilerinin uluslararası tanınmasını teşvik etmenin önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
AstraZeneca Türkiye, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile işbirliği yaparak klinik çalışma sayısını artırmayı ve daha fazla hastaya ulaşmayı hedefliyor.
Türk Nefroloji Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye ve Hayat Su desteğiyle hayata geçirilen sagliklibobreksagliklihayat.com web adresi, kronik böbrek hastalığına karşı suyun faydalarına dair toplumda farkındalık sağlamayı amaçlamaktadır. Web sayfasında böbrek hastalığı hakkında bilgiler paylaşılırken, ziyaretçiler basit bir testle böbrek hastalığı riskini öğrenebilmektedir. Proje kapsamında, Hayat Su şişelerinde ve damacalarında yer alan QR kodlarıyla tüketiciler bu siteye yönlendirilmektedir.
Kanada hükümeti, dün Kovid-19 aşısı üreten İngiltere merkezli AstraZeneca'nın bilimsel araştırma faaliyetlerini büyütmek için Kanada'yı seçtiğini duyurdu.
TRABZON'da İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği ile AstraZeneca Türkiye'nin koşulsuz desteğiyle yürütülen 'Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi' kapsamında kadınlara eğitim verildi.
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD), AstraZeneca Türkiye'nin koşulsuz desteği ile 2020 yılında "Akciğerimizi Okuyoruz" internet platformunu akciğer kanseri risk faktörleri hakkında toplumu bilgilendirmek amacıyla hayata geçirdi.
TIBBİ Genetik Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye'nin koşulsuz katkılarıyla hayata geçirilen TRGENTEST arama motoru sayesinde genetik hastalıkların tanısında kullanılan genetik testler ve yapıldıkları laboratuvarlar listeleniyor, böylelikle hastalar Türkiye genelindeki laboratuvarlara...
BOAO, 26 Nisan (Xinhua) -- Çin pazarının uzun vadeli olanakları konusunda iyimser olan İngiliz biyofarmasötik devi AstraZeneca, devam eden Kovid-19 pandemisi ve kırılgan küresel ekonomik toparlanmanın işler üzerine bindirdiği yüklere rağmen olumlu bakış açısını sürdürüyor.
CHENGDU, 25 Nisan (Xinhua) -- Çin'in güneybatısında yer alan Sichuan eyaletindeki yerel yetkililere göre, çok uluslu ilaç devi AstraZeneca, eyalette geleneksel Çin tıbbı (GÇT) endüstri inovasyon merkezi kurmayı planlıyor.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinin AstraZeneca Türkiye'nin desteğiyle hayata geçirdiği "Kalp Yetersizliği Tanısında Yapay Zeka ile Dijital Dönüşüm" projesiyle kalp yetersizliğinde erken tanı konulabileceği belirtildi.
Oxford Üniversitesi ve Brezilyalı araştırmacılara göre Covid-19'a karşı iki doz Sinovac aşısının üstüne yapılan üçüncü doz AstraZeneca, Pfizer-BioNTech veya Johnson & Johnson aşısı vücuttaki antikor seviyesini ciddi oranda artırıyor.
- Nijerya'da 1 milyon dozdan fazla Covid-19 aşısı imha edildi Nijerya'da son kullanma tarihi geçen 1 milyon 66 bin 214 doz AstraZeneca aşısı imha edildi.
Nijerya hükümeti, Kovid-19'a karşı mücadele kapsamında ülkeye yollanan son kullanma tarihi geçmiş bir milyon dozdan fazla AstraZeneca aşısını imha etti. Geçtiğimiz ay, tarihi geçmiş yaklaşık 1 milyon doz aşının vatandaşlara yapıldığı öne sürmüştü, Sağlık Bakanı yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanlamıştı.
İlaç şirketi AstraZeneca Salı günü, koronavirüsün Omicron varyantına karşı aşı üretmek için Oxford Üniversitesi ile birlikte çalıştığını açıkladı.
İngiliz ilaç firması AstraZeneca'nın, bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ya da Corona virüsü aşılarının ağır yan etkiler gösterdiği kişilerde kullanılmak amacıyla geliştirdiği antikor kokteyline, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onay verdi.
Oxford-AstraZeneca aşısını geliştiren bilim ekibinden Profesör Sarah Gilbert, bundan sonra insanlığı etkileyecek büyük salgınların şu an yaşadığımız Covid krizinden daha ölümcül olabileceğini söyledi.
Bilim insanları, çok nadir görülen AstraZeneca Covid aşısı ve kan pıhtılaşması vakaları arasındaki bağı çözdüklerine inanıyor.
İngiliz İsveç ortaklığı AstraZeneca firması Perşembe günü yaptığı açıklamada enfekte olmayanlar için önleyici Covid-19 tedavisinin altı ay boyunca yüzde 83 koruma sağladığını belirtti. Tedavinin koldan art arda iki şırıngayla tek seferde uygulanması planlanıyor.
İngiltere merkezli ilaç şirketi, AstraZeneca, Covid-19 aşılarını kâr etmeden satma politikasından vazgeçeceğini açıkladı.
Avrupa Birliği (AB) ve İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca, Covid-19 aşılarının tedariki konusunda uzlaştı.
Tüm dünyada aşılama çalışmaları hızla sürerken Brezilya'da 5 kez aşılanmış bir kişi, 6'ıncı dozu yaptırmaya çalışırken yakalandı. 10 hafta içinde 2 Coronavac, 1 AstraZeneca ve 2 doz da Pfizer/BioNTech aşısı olan şahısın elektronik sistemin arızalanmasından yararlandığı ortaya çıktı.
İngiltere hükümeti, Kenya'nın Covid-19 ile mücadelesine destek vermek amacıyla 817 bin doz AstraZeneca aşısının gönderileceğini duyurdu.
Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen ve çok sayıda ülkede kullanımı durdurulan AstraZeneca aşısı bugünden itibaren Kırgızistan'da kullanılmaya başlandı.
İngiltere'de Covid vakalarının sayısı hızla artıyor ve hastaneye yatmak zorunda kalanların bir çoğu aşı olmayı reddedenler.
Tayland hükümeti, korona virüse (Covid-19) karşı korumayı arttırmak adına, ilk aşı dozu olarak Sinovac uygulanan vatandaşlarına 2. doz olarak AstraZeneca Covid-19 aşısı uygulama kararı aldığını duyurdu.
- Gürcistan COVAX'tan 43 bin 200 doz AstraZeneca aşısı aldı Gürcistan, korona virüsle mücadele kapsamında Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'ndan sağlanan 43 bin 200 doz AstraZeneca aşısını teslim aldı.
Güney Kore Ulusal Güvenlik Stratejisi Enstitüsü (INSS) tarafından hazırlanan raporda, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un COVAX kapsamında ülkeye gönderilecek AstraZeneca Covid-19 aşılarını yan etkileri nedeniyle reddettiği belirtildi.
ABD'nin gönderdiği 2 milyon 395 bin 300 dozluk AstraZeneca üretimi Covid-19 aşısının Meksika'ya ulaşması ile ülkeye yapılan şu ana kadarki en büyük Covid-19 aşısı sevkiyatı gerçekleştirildi.
- Pakistan'da AstraZeneca ve Pfizer/BioNTech aşılarının bulunmaması protesto edildi Pakistan'da yüzlerce kişi, toplu aşılama merkezinde AstraZeneca ve Pfizer/BioNTech korona virüs (Covid-19) aşıları bulunmamasını protesto etti.
Geçen yıl küresel Covid-19 salgınından kendisini büyük oranda korumayı başarabilen Avustralya, Delta varyantının ülkede yayılması nedeniyle yeniden kısıtlamalara gitti.
Bilim dünyası, koronavirüs aşılarıyla ilgili farklı çalışmalar denemeye devam ediyor. Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından yapılan son çalışmada, 1. doz ile 2. dozda farklı aşıların uygulanmasının daha etkili olduğu ortaya konuldu. Bilim insanları, ilave doz konusunda henüz herhangi bir önerileri olmadığını da söyledi.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, ilk ve ikinci dozda iki farklı marka Covid-19 aşısı olmak koronavirüse karşı iyi bir koruma sağlıyor.
İngiltere'de üretilen ve ağırlıklı olarak bu ülkede kullanılan koronavirüs aşısı AstraZeneca son zamanlarda yan etki ve ölüm haberleriyle gündemden düşmüyor. Aşı olduktan 2 hafta sonra beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren Zion isimli rock müzisyeni AstraZeneca aşısının bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yaşayan 39 yaşındaki İngiliz model Stephanie Dubois de aşı olduktan günler sonra yaşamını yitirmişti.
Dünya genelinde devam eden aşılama çalışmalarına liderler de dahil oluyor. Şu an için iki doz şeklinde uygulanan koronavirüs aşısının ilk dozunu AstraZeneca olarak yaptıran Merkel'in ikinci dozda Moderna'yı tercih ettiği ortaya çıktı.
İtalya'da Covid aşı kampanyasında ilk dozu AstraZeneca yaptıran 60 yaş altı kişilerin ikinci dozu Pfizer ya da Moderna aşısı yaptırmasına yönelik karar kafa karışıklığı ve tartışmalara neden oldu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.