Uzman, elma ve domatesin solanin içeriği nedeniyle artrit ağrılarını artırabileceğini belirtti.
Atipik pnömoni tedavi edilmezse ölüm riski taşır; belirtiler hafif olsa da ciddiye alınmalı.
Çanakkale'de 13 günlük prematüre bebek, septik artrit ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.
Bursa'da, Dünya Artrit Günü vesilesiyle yapılan etkinlikte halk bilgilendirildi ve muayeneler yapıldı.
Uzman Zeynep Ateş, eklem kireçlenmesinden korunmak için egzersiz ve hareketli yaşamı önerdi.
Uzmanlar, artritin iç organları etkileyebileceğini ve erken tanının önemini vurguladı.
Doç. Dr. Akyol, artrit ve romatizmal hastalıkların erken teşhisinin kalıcı hasarları önleyebileceğini vurguladı.
Yeni bir çalışmaya göre kafein, kalp sağlığını artırabilir ve damar sağlığını destekler.
4. Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi İstanbul'da, sedefin bulaşıcı olmadığını vurguladı.
Atopik dermatit, doğru tanı ve tedavi ile uygun bakım sayesinde kontrol edilebilen bir hastalıktır.
ABD'nin New Hampshire eyaletinde, nadir görülen ve sivrisinek ısırığı ile bulaşan Doğu At Ensefaliti (EEEV) virüsü nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Virüsün belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verildi.
ABD'nin New Hampshire eyaletinde, sivrisinek ısırığı ile bulaşan ve oldukça nadir görülen Doğu At Ensefaliti (EEEV) virüsü nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bu vakanın 2014 yılından bu yana eyalette tespit edilen ilk EEEV vakası olduğu belirtildi. EEEV virüsü, grip benzeri semptomlara ve ciddi nörolojik hastalıklara neden olabiliyor. Virüsten enfeksiyon kapıp ensefalit geliştiren tüm insanların yaklaşık üçte biri hayatını kaybediyor.
Türkiye'de son yıllarda yapılan bir çalışmada 50 yaş üstündeki kişilerin dörtte birinde kemik erimesinin saptandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuğba Baysak Tunçay, "50 yaşından sonra, her üç kadından birinde osteoporoz saptanmaktadır.
Belçika'da koyun, keçi, sığır ve ineklerde 'mavi dil hastalığı' olarak bilinen virüs kaynaklı hastalık giderek yayılıyor. Hastalık nedeniyle şu ana kadar 874 hayvan enfekte oldu ve ölümler gerçekleşti. Virüs insanlara bulaşmıyor.
İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkisiyle hayvan kaynaklı virüs hastalıklarında artış gözlemleniyor. Lyme hastalığı, bu hastalıklardan biri olarak dünyanın bazı bölgelerinde endişe yaratıyor. Covid-19 ve maymun çiçeği sonrası yeni bir hayvan kaynaklı virüs hastalığı olan Lyme, kenelerden bulaşıyor ve 300'den fazla hastalığı taklit edebiliyor. ABD'de binlerce insanda tespit edilen bu hastalığın yeni bir salgına sebep olabileceği endişesi taşınıyor.
Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) "küresel acil durum" ilan ettiği maymun çiçeği hastalığına ilişkin "2024 yılı M Çiçeği (mpox) Rehberi"ni yayımladı.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Yıldırım, yaz aylarında tatil yerlerinde ortopedik yaralanma vakalarının arttığını belirtti. Kazalar sonucu meydana gelen yaralanmaların yanı sıra, su sporları, bisiklet kazaları ve dağ yürüyüşleri gibi açık hava aktivitelerinde de yaralanmaların sıkça görüldüğünü ifade etti. Yaralanmalardan korunmak için uygun önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, tedavi edilmeyen yaralanmaların ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi.
ABD'nin başkenti New York'ta düzenlenen açık artırmada, Apex adı verilen Stegosaurus türü dinozor fosili 44,6 milyon dolara alıcı buldu. Fosil, 3.4 metre boyunda ve 8 metre uzunluğunda olup sergilenmeye hazır durumdadır. Fosilin keşfi 2022 yılında Colorado'da yapılmış ve paleontolog Jason Cooper tarafından titizlikle kazılmıştır.
Galler rugby yıldızının babası Kevin Davies, sağlık sorunu olan kadın çalışanın yüzüne kasıtlı öksürdüğü için 26.000 sterlin tazminata mahkum edildi. Hakim, Davies'in kadını aşağılamak için bu davranışı sergilediğini belirtti. Olay sonrası istifa eden kadın, Davies'in durumunu bildiği halde bunu yaptığını söyledi. Mahkeme, işverenin ayrımcı davranışını cezalandırdı.
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 8 milyon liraya ihale edilen sentetik saha yenileme, çitlerin yenilenmesi ve 3 kulvarlı atletizm tartan pist ihalesi yapım işi tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevlileri tarafından saha teslimi gerçekleştirildi. Bölgedeki en güzel tartan piste sahip olan tesisler, herkese kullanım olanağı sağlayacak şekilde inşa edildi. Müdür Muhammed Keskin, tesislerin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, tartan pistin sporculara sağlıklı ve düzgün bir spor zemini sunduğunu belirtti. Ayrıca, atletizm tartan pisti ve uzman antrenörler eşliğinde sporcuların çalıştığı Murat Dağı Kamp Merkezi'nin Gediz'e önemli bir tesis kazandıracağını ifade etti.
Bağırsağımız ruhsal ve fiziksel sağlığımızı nasıl etkiler?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Konya'nın Seydişehir ilçesinde artan 'bulantı ve kusma' şikayetleriyle ilgili hastane önünde basın açıklaması yaptı. Şahbaz, salgının nedenini ve nasıl gerçekleştiğini açıklanmasını istediklerini belirtti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta 'Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi'ni hizmete açtı. Merkezde fizyoterapist, diyetisyen ve psikolog eşliğinde hizmet verilecek.
Gümüşhacıköy'de düzenlenen programda köy ve mahalle muhtarları, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirildi. Toplum Sağlığı Merkezi doktoru Taha Hançerli tarafından yapılan sunumda, KKKA'nın tanımı, belirtileri, bulaşma yolları ve korunma yöntemleri anlatıldı. Hançerli, KKKA'nın kene ısırmasıyla bulaşan bir hastalık olduğunu ve ateş, baş ağrısı, kas ağrısı ve eklem ağrısı gibi belirtilere yol açtığını vurguladı. Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı ise KKKA'nın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.
Gaziemir Belediyesi ile Sağlıklı Yaşıyoruz platformunun işbirliğinde düzenlenen 'Sağlıklı Yaş Alma' temalı toplantıda tiroid ve depresyon hastalıkları ile tedavi yöntemleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Tiroid bezi çalışmadığında ortaya çıkan olumsuzluklar ve depresyonun belirtileri anlatıldı. Ayrıca, tiroid hastalığının göze etkileri ve tedavi yöntemleri ile depresyonun nedenleri ve başa çıkma yöntemleri de ele alındı.
Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim insanları, uzun Covid hastalarının bir alt grubunda sürekli olarak yüksek seviyelerde bulunan interferon-gama adlı bağışıklık molekülünü keşfetti. Bu keşif, uzun Covid hastalarının teşhis edilmesi ve tedavilerinin izlenmesinde önemli bir ilerleme sağlayabilir.
Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim insanları, uzun Covid hastalarının bir alt grubunda sürekli olarak yüksek interferon-gama seviyeleri bulunduğunu keşfetti. Bu bulgu, uzun Covid'in teşhisi ve tedavisi için önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat çeken uzmanlar, grip, Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının ardışık olarak yaşandığını belirtiyor. Beslenme ve bağışıklık güçlendirme önemli.
Son günlerde solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarının artması üzerine Kovid-19 döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen önlemleri öneriliyor. Grip vakalarının da arttığı belirtilirken, özellikle riskli gruplara grip aşısı yapılması gerektiği vurgulanıyor. Hastanelerdeki yoğun başvuruların ise sağlık hizmetini aksattığı ve bulaş riskini artırdığı ifade ediliyor. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması önem taşıyor.
TÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, grip ve Kovid-19'un halen riskli gruplar için tehlike arz ettiğini belirterek, grip aşısı olanların da grip olamayacağını vurguladı. Prof. Dr. Yavuz, ayrıca çocuklarda Beta bakterisinin artış gösterdiğini söyledi.
TÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, grip ve Kovid-19'un riskli gruplar için hala tehlike arz ettiğini belirterek, grip aşısı ve maske kullanımının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Kovid-19'un halen mevsimsel bir hastalık olmadığını ve testlere erişimde sorunlar olduğunu ifade etti.
Romatoid artrit hastalığında öksürük ve akciğer sorunlarının ortaya çıkabileceği belirtildi. Romatoid artritin akciğerlere olan etkileri ve hastalığın belirtileri hakkında bilgi verildi.
İngiltere'de yapılan son denemeler, Anastrozol adlı ilacın meme kanseri görülme sıklığını neredeyse yüzde 50 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Bu ilaç, önleyici bir tedavi olarak kullanılmak üzere onaylandı ve risk altındaki 289 bin kadın için uygun olabileceği belirtiliyor. İlacın kullanılması halinde, İngiltere'de 2000 meme kanseri vakası önlenebilir ve sağlık hizmetlerinin tedavi masraflarında 15 milyon sterlin tasarruf sağlanabilir. Anastrozol, patent dışı bir ilaç olduğu için ucuza dağıtılabilir ve mevcut tedavilere göre daha az yan etkiye sahip olduğu belirtiliyor.
Dünyada en sık görülen eklem ağrısı sebeplerinden biri kıkırdak aşınması halk arasındaki tabiri ile kireçlenmedir.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji Bölümü öğretim üyeleri, Talas Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikle Ali Dağı'na ağaç dikti. 12 Ekim Dünya Artrit Günü çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte 100 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu. Romatoloji bölümü başkanı ve öğretim üyelerinin yanı sıra doğaseverler de etkinliğe katıldı. Etkinlikte konuşan ERÜ Romatoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Soner Şenel, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın destekleriyle bu programı gerçekleştirdiklerini belirterek teşekkür etti. Ağaçlandırmanın önemine değinen ERÜ Çocuk Romatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşenur Paç Kısaarslan da Başkan Yalçın'ın duyarlı projeler ürettiğini vurguladı ve ağaçlandırmanın artmasının güzel olduğunu ifade etti.
Şeker hastalığından ameliyatla kurtuldu: 108 kilodan 75'e düştü Tuçe GÖLCÜ-Hami YEŞİLYURT/İSTANBUL, (DHA)- Almanya'da yaşayan 2 çocuk annesi Hayriye Kuru (54), şeker hastalığı nedeniyle ağız kuruluğu, öfke, halsizlik ve kilo gibi sorunlar yaşıyordu.
Almanya'da yaşayan 2 çocuk annesi Hayriye Kuru (54), şeker hastalığı nedeniyle ağız kuruluğu, öfke, halsizlik ve kilo gibi sorunlar yaşıyordu.
Lupus, vücudun bağışıklık sisteminin kendi dokularına ve organlarına saldırdığı bir hastalıktır. Çeşitli belirtileri vardır ve herkesi farklı şekillerde etkileyebilir. Peki, Lupus hastalığı nedir, belirtileri neler? Lupus hastalığı tedavisi var mı? İşte detaylar...
İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, 15 Eylül'den itibaren gece gündüz arasındaki ısı farklarının artmasıyla birlikte solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuruların arttığını belirterek, "Hastalıkları ayırt etmek için ateş, kas, eklem ağrısı olup olmadığına bakmalıyız.
Tallulah Clark, büyürken arkadaşlarından farklı olduğunu anladı.
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, estetik kaygılarla obezite cerrahisi olmak isteyenlere çağrıda bulundu. Çetinkünar, obezite hastalığının yaşam tarzı değişiklikleriyle halledilebileceğini ve cerrahi operasyonun ciddi riskler taşıdığını belirtti. Ayrıca, obezite cerrahisinin sadece estetik bir operasyon olmadığını vurgulayarak, kilo vermenin hastanın ömrünü uzattığını ifade etti.
İSTANBUL, –Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurten Korkmaz, "Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde destek olarak yararlanılan ozon tedavisi vücut direncini artırmaktadır.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener'den Eris ile ilgili önemli açıklamalar Prof. Dr. Şener'den 65 yaş üstü vatandaşlara maske önerisi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Covid-19'un yeni varyantı Eris'in Türkiye'de 9 kişide tespit edildiğini açıklamasının ardından vatandaşlar yeni önlemler...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50'den fazla ülkede saptanan koronavirüsün Eris varyantının ülkemizde 9 kişide tespit edildiğini duyurdu. Eris'in belirtileri ise öksürük, ateş, kas ve baş ağrısı olarak sıralanıyor.
Eris varyantının, Omicron varyantının alt türü olarak 50'yi aşkın ülkede görüldüğünü ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, "Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı.
Sepsis konusunda farkındalık ve bakım konusunda büyük ilerleme kaydedilmesine rağmen sepsis hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde yaygın ve az tanınan hastalıklardan biri olmaya devam ediyor.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan Erdinç Yaman, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Hava ambulansı ile Konya Şehir Hastanesine sevk edilen hasta, tedavi altına alındı.
Omuz ağrısının toplumda sık görülen kas iskelet sistemi problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Özlem Solak, "Safra kesesi, karaciğer, akciğer gibi organlardaki bir sorun nedeniyle omuza yansıyan ağrılar olabilir.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış olmadığını ve Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi. Şener, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısında artış olduğunu belirtirken, Türkiye'de hibrit aşılama stratejisinin uygulanmasının vaka sayılarını kontrol altında tutabileceğini söyledi. Eris varyantının belirtilerinin Kovid-19 ile aynı olduğunu vurgulayan Şener, semptomları olan kişilerin PCR testi yaptırmasını önerdi. Dünya Sağlık Örgütü, Eris varyantının izlenmesi gereken bir varyant olduğunu açıklamıştı.
Myanmar Sağlık Bakanlığı, ülkede bu yıl dang humması vakalarında ve ölümlerinde keskin bir düşüş görüldüğünü duyurdu. 15 Temmuz itibarıyla 6.685 vaka kaydedildi ve hastalıktan 30 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık, geçen yıla göre rakamların kayda değer seviyede düşük olduğunu açıkladı. Dang virüsüyle mücadele önlemleri sayesinde düşüş sağlandı. Sağlık Bakanlığı, hastalığın yayılmasını önlemek için çocukların derhal hastaneye getirilmesini tavsiye etti ve tedavi için rehberler dağıttı. Dang humması, baş ağrısı, yüksek ateş, halsizlik, kas ve eklem ağrısı, şişmiş salgı bezleri, kusma ve deri döküntüsü gibi semptomlarla kendini belli ediyor. Myanmar'da dang humması salgını yağmur sezonunda en üst düzeye çıkıyor.
Antalya'nın Demre ilçesindeki Burguç şifalı su kaynağı, sıcaktan bunalanların tercih ettiği bir mekan haline geldi. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen tatilciler, son derece soğuk olan suya en fazla 5 dakika dayanabiliyor. Aşırı sıcaklardan dolayı rahatsız olanlar, suya girdikten sonra titreyerek evlerine dönüyor. Burguç'a gelenler aynı zamanda çamur sürerek şifa ve güzellik arayışına da giriyorlar.
Bangladeş'te dang humması salgınında can kaybı 62'ye, toplam vaka sayısı ise 9 bin 871'e yükseldi. Ülkede dang humması vakaları her geçen gün artarken, hastanelerde tedavi gören hastaların sayısı da artmaktadır. Salgının semptomları arasında baş ağrısı, döküntü, ateş, eklem ağrısı ve kusma yer almaktadır.
OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İsmail Büyükceran, Covid-19 tedavisi için kullanılan kortizon sonrası 'Avesküler Nekroz' hastalığının artış gösterdiğini ve görülme yaşının da düştüğünü belirtti. Dr. Büyükceran, 20'li yaşlardaki bazı hastalara ise protez tedavisi uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi. Avesküler nekroz hastalığı, kemik dokusunu besleyen kan damarlarının hasar görmesi sonucu kemiğin canlılığını yitirmesi durumudur. Covid-19 dönemi sonrasında hastalığın görülme oranında artış yaşandığı ve tedavi için kök hücre tedavileri veya protez uygulamalarının gerektiği belirtilmektedir.
p>Toplumda çok bilinmeyen Myastenia Gravis'in aslında ciddi bir kas güçsüzlüğü hastalığı olduğunu belirten Nöroloji uzmanı Dr. Yüksel Dede, "Toplumda görülme sıklığı nispeten nadir olmakla birlikte yıllık insidansı milyonda 7 ila 23 yeni vaka arasında gerçekleşiyor.
Halk arasında 'zengin hastalığı' olarak bilinen gut hastalığının genellikle çok fazla et tüketimi ve kötü beslenme ile ilişkili olduğu düşünülür.
- Uzmanı bakterilere karşı uyardı: "Beta, damlacık yoluyla bulaşıyor" Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Tanır: "Enfeksiyondan korunmak için maske kullanılmalı" Acıbadem Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.
Nevşehir'deki doğa, tarih, kültür turizminin gözde merkezlerinden Kapadokya ile şifalı termal kaplıcalara sahip Kozaklı ilçesi, yarıyıl tatilinde yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.
Nemrut'un yazın kuruyan "Buhar Bacaları" yeniden aktifleşmeye başladı Bitlis'in Tatvan ilçesinin 2 bin 948 rakımdaki volkanik Nemrut Dağı'nın zirvesinde yer alan ve yazın tamamen kuruyan "Buhar Bacaları" kışın yeniden aktifleşmeye başladı.
Her kadın menopozu yaşıyor ve bunun semptomları genellikle 40'lı yaşların ortasında başlıyor.
Uzmanlardan üçlü salgın uyarısı Kış aylarında üçlü salgına dikkat Gaziantep'te kış mevsiminde grip vakaları arttı.
Sağlık turizmi alanında yetki belgesini aldı, şimdi yurt dışından hastalar bekleniyor Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta: "Sağlık turizmi ülkemizin önemsediği bir konu" "Tüm açılımlarımızı sağlık turizmi anlamında yaptık.
Sudan'da kronik rahatsızlığı bulunanların, modern tıbbın yanında arı iğnesi uygulanarak geleneksel tıp yöntemiyle tedavileri amaçlanıyor.
Akdeniz ülkelerinde sık görülen genetik hastalık Ailevi Akdeniz Ateşi'nin hızlı teşhisine odaklanan Türk bilim insanları, yarım saatte sonuç veren bir teknoloji geliştirdi.
- Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener: 4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener: Grip aslında kış uykusundan uyandı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr.
- Efeler'de 'Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonu' konuşuldu Efeler Belediyesi, Efeler'de Sağlıklı Günler Etkinlikleri çerçevesinde vatandaşları alanında uzman hekimlerin sağlık konulu söyleşileri ile buluşturmaya devam ediyor.
- Havalar soğudu kelle paçaya talep arttı Siirt'te kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilinen kelle paça yemeğine talep iki kat arttı.
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, domuz gribi ve Covid-19'u semptomlara bakarak ayırt etmenin mümkün olmadığına değinerek, 'Grip enfeksiyonlarında kullandığımız antiviral ajanla Covid-19'da kullandığımız antiviral ajan birbirinden farklı, bu yüzden bunları ayırt...
ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Etem Pişkin, yataklı çocuk servisleri ile yoğun bakımlarda artış olduğunu belirterek, Son dönemde viral enfeksiyonlarda belirgin artış görüyoruz.
Bireylerin günlük yaşamında normal aktivitelere katılımını önemli ölçüde engelleyen "Görünmez Engellilik" kavramıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Öğr.
Üçlü virüse dikkat Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop: "Vücut virüsü yense bile virüsün verdiği hasarların tedavisi biraz zaman alıyor" Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr.
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kış ayları ile solunum yolları enfeksiyonuna sebep olan bakteri ve virüslerin artış gösterdiğini, bunların birbiri ile karışabilen hastalıklar olduğunu söyledi.
Kaz yumurtası ile kaz yağı tam bir şifa kaynağı 10 gün boyunca güneşte veya gölgede kurutularak çeşitli aşamalardan geçen Ardahan kazı farklı bir tat kazanıyor.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzm.Op.Dr.Güngör: "Tütünün zarar vermediği organ yok"MUĞLA Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl dünyada yaklaşık 6 milyon kişinin ölümüne neden olan sigaranın vücutta zarar vermediği organ bırakmadığını söyledi.
Profesör açıkladı: "Şu an herkeste hastalık yapmayacak kadar bir korona virüs mevcut" "Bu kış gerçekten ölümcül olmayacak düzeyde ama iş hayatımızı, ev hayatımızı etkileyecek bir salgınla karşı karşıya kalabiliriz" "Maskenin zamanı tekrar geri geldi" Son günlerde toplumu ciddi anlamda etkileyen...
Kilometrelerce yol gelen turistler Kleopatara'da şifa arıyor Şifayı Kloepatra Havuzunda aradılar Beyaz Cennet Pamukkale'nin yanı başında bulunan Antik Kleopatra Havuzu, romatizma, eklem ağrıları ve çeşitli cilt rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanan turistlerin akınına uğruyor.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, kış öncesi Kovid-19 salgınında bir tırmanış yaşanabileceğini belirterek, hatırlatma dozu gelenlerin mutlaka aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.
Akciğer iltihaplanması olarak bilinen zatürre (pnömoni), enfeksiyonlara bağlı olarak gelişen yaşam kayıpları içinde hala ilk sırada yer alıyor.
Hakkari'de ilk defa GETAT Polikliniği hizmete açıldı- Uzm. Dr. İrem Önlen: "Çevre illerden ve ülkelerden hasta bekliyoruz" Hakkari Devlet Hastanesi bir ilke daha imza atarak Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniğini halkın hizmetine açtı.
Karşıyaka'da tek hedef 8 önemli eksikle gideceği Yomraspor deplasmanından 3 puanla İzmir'e dönmek.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.