SAMSUN İl Sağlık Müdürü Mustafa Uras, halk dilinde sarı serum olarak bilinen ilacın aslında B vitamini içeren bir serum olduğunu belirterek, "Bu vitaminler ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor.
Halk arasında atom ya da sarı serum olarak yayılan serumların ölüme neden olduğu iddiaları gündemdeki yerini korurken uzmanlardan bir uyarı daha geldi. Doç. Dr. Burak Demirci, "Hiç de masum değil, bu kadar meşhur ve kullanılıyor olması üzücü. Çok tehlikeli olabiliyor. Sağlık kabinlerinde, evlerde uygulanmasını cidden hayretle izliyoruz. Ölümle sonuçlanabilir" dedi.
- Uzmanlar uyarıyor: "Son 10 yılın alerji salgını: Besin alerjileri, giderek artıyor" Açık alanlardan besin alırken dikkat, uzmanlar uyarıyor: "Besin alerjilerinde kazara karşılaşma riskini artıyor" Uzmanlar uyarıyor: "Alerjik şok giderek artmaya devam ediyor, ölümle sonuçlanabiliyor" Son...
İSTANBUL'da ele geçirilen binlerce sahte saç boyasıyla ilgili uyarıda bulunan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Merdiven altı yerlerden bu tarz ürünleri almamaları lazım.
Fındığın içerdiği yüksek orandaki yağ ve proteinin sindirim sistemine de faydası olduğunu söyleyen Diyetisyen Aslıhan Kara, "Fındıktaki yüksek lif içeriği, bağırsak sağlığı açısından da yararlı bir rol üstlenir.
p>Günümüzde görülme sıklığı artan alerjinin milyonlarca insanın hayatını etkilediğini belirten Doç. Dr.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde geliştirilen yazılımla, tıp fakültesi öğrencilerinin deneyimleri artırılarak fakülteden donanımlı şekilde mezun olmaları hedefleniyor.
Medicana International İstanbul Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, çocuklarda sık görülen alerjileri ve nedenlerini anlattı.
Bahar aylarında özellikle gözlerde kaşınma, hapşırma, burunda kaşıntı veya su gibi akıntı bahar nezlesi olabileceğinın akıllara getirilmesi gerektiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.
TÜRKİYE genelinde 26 üniversite ve eğitim araştırma hastanesinde 1248 çocuğun dahil edildiği bir çalışmayla çocuklardaki gıda alerjisi haritası belirlendi.
Çocuklarda alerjik tablonun ağırlığı sonucu okul başarısı düşüklüğü veya sürekli nezle haline bağlı dikkat dağınıklığı varsa, alerji aşısı yaptırılarak bahar alerjisinin önlenebileceğini dile getiren Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.
İlaç alındıktan sonra dakikalar veya saatler içinde deri döküntüsü, ürtiker, kaşıntı, nefes darlığı, hırıltılı solunum, burun akıntısı, gözlerde kaşınma ve sulanma, karın ağrısı gibi belirtilerin ilaç alerjisi işareti olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.
Ambalajsız keklerde ölümcül risk İstanbul'da bulunan farklı yerlerden alınan ambalajlı ve ambalajsız toplam 84 adet kek örneği üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında çıkan sonuç şaşırttı.
Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, kişilerin alerjik bir bünyesinin olmasının, aşıya engel teşkil etmediğini bildirdi.
BİLİM Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, aşı karşıtlığının eskiden beri varlığını sürdürdüğünü belirterek, Bugün aşı karşıtlığı nedeniyle neredeyse her ülkede aşıyla önlenebilir ölümlerde önemli bir artış var dedi.
Bolu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Filiz Bolu, vatandaşlara mantar zehirlenmesi konusunda uyarıda bulundu.
Gıda Bilimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, özellikle esmer etli balıkların alerji ve zehirlenme gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini söyledi.
Son dakika haberleri: İlaç alerjisi olan çocuklara dikkat; Kovid-19 aşısı için 'hekim' ve '30 dakika' uyarısıİlaç alerjisi olan çocuklar dikkat: Hekiminize danışmadan aşı olmayınŞerife Berna KOCABAŞ - Doğan GÜNDOĞDU / ?
Böcek ısırması sonrasında görülen anafilaksinin hayati risklere neden olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Taner Has, yaşanabilecek tehlikeli durumlara karşı zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi.
Lokal anestezi, vücudunuzun bir kısmının lokal anestezik adı verilen bir ilaçla uyuşturulmasıdır.
Hollyoaks dizisiyle yıldızı parlayan İngiliz oyuncu Stephanie Davis'in, koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda baş ve göğüs ağrısı şikayeti olduğunu belirten Davis, "Oksijen seviyem çok iyi değil. Morfinle acılarım diniyor" ifadelerini kullanarak sevenlerini üzdü.
Son dakika haberi: ANKARA'da İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, "Kovid-19 aşıları ile çok nadir de olsa anafilaksi (alerjik reaksiyon) olguları bildirilmiştir.
Glütenin başta çölyak olmak üzere birçok hastalıkla ilişkili olduğunu belirten Prof. Dr. Esin Korkut, "Çölyak dışı glüten duyarlılığının tek belirtisi olabilen ekstra-intestinal semptomlar baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, eklem ve kas ağrısı, bacak veya kollarda uyuşma,...
Yüzü etkileyen alerjik reaksiyonlar şişlik, kızarıklık, kaşıntı veya yırtılmaya neden olabilir.
Bir besin alerjisi vücudun bağışıklık sisteminin bir yiyeceğe karşı olumsuz bir tepki vermesi sonucu oluşmaktadır.
Adalara giden kişilerde tırtıl alerjisi oldukça yoğun bir şekilde görülmektedir.
Tarçın alerjisi, dokunarak veya tüketilerek ortaya çıkabilen reaksiyon durumudur.
Turunçgil alerjisinin vücudunuzda dokunduğu yeri gözle görebilirsiniz.
Muzdaki protein oral alerjiye neden olabilir.
Mantar alerjisi en kısa tanımıyla, mantar yedikten sonra meydana gelen alerjiye denir. Pek çok belirtisi ve nedeni bulunur.
Lateks alerjisi, lateks içeren ürünlere cilt yolu ile temas edildikten sonra ciltte kızarıklık ve kaşıntı gibi şikayetlerle ortaya çıkıyor.
Kestane alerjisi sebze ve meyve ile tüketildiğinde de görülebilen bir alerji çeşididir.
İncir alerjisi, en kısa tanımıyla incir yedikten sonra ortaya çıkan bir durumdur.
İnek sütü alerjisi, çocukluk dönemlerinde çok sık görülür.
İlaç reaksiyonlarının sadece bazıları ilaç alerjisinden kaynaklanır. İlaç alerjileri değişik bulgularla karşımıza çıkabilir.
Fındık alerjisi en yaygın görülen alerji türlerinden biridir.
Çikolata pek çok ürünün yer aldığı bir karışımdan meydana gelir. Ana bileşeni kakao çekirdeğinin işlenmiş bir versiyonu olan kakao tozudur.
Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan böceklerin insanları sokmalarıyla oluşan birçok rahatsızlıktan biride böcek alerjisi olmaktadır.
Baharat alerjisi bazı kişilerde alerjik reaksiyonların ortaya çıkmasına neden olabilir.
Ananas alerjisi, vücuda girdiği anda ananasın bağışıklık sistemiyle zıtlaşması ve bağışıklık sisteminin bu besine karşı savaş açmasıyla birlikte semptomlar ve reaksiyonlar gösteren bir alerji türüdür.
Son dakika haberlerine göre SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Covid-19 aşısı tercihinde önemli kriter olmadığını söyledi.
Türkiye'de aşılama çalışmalarına dahil edilen Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği korona aşısının ilk dozu uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı, aşının uygulanmasıyla ilgili kılavuz yayımladı. Kılavuza göre, ciddi alerjik reaksiyon gösterenlere aşının 2. dozu yapılmayacak.
Bir son dakika haberine göre Renkli maskelerde ölümcül tehdit Virüsten korunmak için takılan renkli maskeler alerjik reaksiyon riski taşıyor Renkli maskeler konusunda uyarılar yapan Dr.
Gürcistan'ın Ahıska kentinde, Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca şirketinin ortaklaşa ürettiği korona aşısı uygulandıktan sonra komaya giren hemşire hayatını kaybetti. DSÖ, tartışmalı aşının incelemesini yaparak zararından çok yararının olduğunu söyleyerek kullanılmaya devam edilmesini önermişti.
Avrupa İlaç Ajansı, uygulanan bazı kişilerde kan pıhtılaşmasına yol açtığı gerekçesiyle Avrupa Birliği üyesi 13 ülkede kullanımı askıya alınan Oxford-AstraZeneca aşısının güvenli olduğunu ve aşılamayı durdurmak için bir neden bulunmadığını açıkladı. Ancak Gürcistan'da AstraZeneca aşısı uygulanan bir hemşirenin komaya girmesi endişeleri iyice artırdı.
Gürcistan'ın Ahıska kentinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen AstraZeneca aşısı uygulanan bir hemşirenin komaya girdiği bildirildi.
Japonya'da bir sağlık çalışanının Covid-19 aşısı olduktan sonra anafilaksi olarak bilinen ciddi bir alerjik reaksiyon geliştirdiği açıklandı.
Edinilen son dakika haberine göre Covid-19 aşılama programına yarın sağlık çalışanları ile başlayacak Japonya'da hükümet, alerjik reaksiyon riski nedeniyle aşılanan kişilerin 15 dakika süresince gözlenmesini isteyecek.
Gıda alerjileri son 10 yılda 2 kat attı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu: "En yüksek artış kırmızı ete olan alerjide" "Arı sokması sonrası kırmızı et alerjisi ortaya çıkabilir" Son 10 yıl içerisinde gıda alerjisinde 2 kata yakın bir artış olduğunu ifade eden...
Son dakika sağlık haberine göre Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri üzerine Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 14 Ocak Perşembe günü ülke genelinde başlatılan aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Kış ayları birçok hastalığı da beraberinde getiriyor.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Su Küçük, 1 Ekim dünya Ürtiker Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.
Özellikle Covid-19 salgını döneminde çocuklar için grip aşısı yapılmasında herhangi bir sakınca olmadığını belirterek grip aşısının vücut direncinin düşmesini engellediğine dikkat çeken Dr.
Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya çocukları yaz mevsiminde artış gösteren 3 alerji etkeninden korumanın son derece önemli olduğuna dikkat çekti.
Doç. Dr. Kozacı akrep ve yılan sokmalarına karşı uyardı Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nalan Kozacı: "Akrep zehirlenmelerinde 10 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük yaralılarda şiddetli zehirlenme ve ölüm riski yüksektir" Havanın ısınması ile birlikte yılan ısırıkları ve akrep...
Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, son yıllarda alerjik rinit, gıda alerjisi, alerjik egzama ve astımın giderek arttığına dikkat çekerek, "Bazı tedaviye yanıtsız, spesifik bir alerjene karşı duyarlılığı deri testi ve kan testleri ile belirlenmiş, klinik bulguları da testlerle uyumlu olan...
Her besinin alerjiye neden olabileceği uyarısında bulunan Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Son yıllarda çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığı arttı.
Sık sık kullandığınız ilaçların bile alerji yapabileceğine vurgu yapan Avrasya Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık ilaç alerjisiyle ilgili bilinmesi gerekenleri tüm detayları anlattı.
ADANA'da Cildiye Uzmanı Dr. Fatma Menteş, güneşin yakıcı etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte, alerjik deri hastalıklarının arttığını bildirdi.
Arı ve kene sokması kırmızı et alerjisine yol açabilir İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.
Prof.Dr. Cengiz Beyan'ın konuşmacı olduğu "Kan Transfüzyonu ve Reaksiyonları" konulu konferans Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi.
TÜRKİYE Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, hastalıklarda enjeksiyon ile ilaç kullanımının daha çabuk etki gösterdiğini ancak bu tedavi yönteminin daha riskli olduğunu söyledi.
TÜRKİYE Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) İkinci Başkanı Prof. Dr. Can Kocabaş, yılbaşının olmazsa olmazları olan çam ağaçları, süsleme ve kokuların alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.
Mantarların dış görünümü ile zehirli olup olmadığı ayrımının yapılamayacağını belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bilinçsiz mantar tüketiminin organ yetmezliği hatta ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.
AKDENİZ'de toksin içeren 7'si balık, diğerleri denizkestanesi, denizanası ve benzeri organizma olan 10 yabancı türe dikkat edilmesi istendi.
Hindistan cevizi yağı çok tartışılan besinler arasında yerini almış durumda. Hindistan cevizi yağının yararları kadar zararları da çok konuşuluyor. Günümüzde artık yemekler için zeytinyağı ve sıvı yağ yerine kullanılan Hindistan cevizi yağının zararlarını sizler için araştırdık. Peki, Hindistan cevizi yağının zararları nelerdir? İşte tüm detaylar...
Günde 3 tane bu meyveden tüketmek karaciğer ve böbrekleri temizliyormuş!
Kayseri'de et yiyen örümcek paniği Apartman sakinleri: "Diken üstündeyiz"KAYSERİ - Kayseri'de 'sarıkız' adı verilen ve et yiyen örümceğin görüldüğü Talatpaşa Mahallesinde panik var.
Kayseri'de 'sarıkız' adı verilen, et yiyen örümceğin görüldüğü Talatpaşa Mahallesi'nde panik var. Evlerine giren örümcekleri engellemek için balkonlarını tel örgülerle çeviren mahalle sakinleri "Diken üstündeyiz, çocuklarımızı sokağa salamıyoruz" dedi.
Kayseri’de ‘sarıkız’ adı verilen, et yiyen örümceğin görüldüğü Talatpaşa Mahallesi’nde panik var. Evlerine giren örümcekleri engellemek için balkonlarını tel örgülerle çeviren mahalle sakinleri "Diken üstündeyiz, çocuklarımızı sokağa salamıyoruz" dedi.
Besin Alerjisi Farkındalık Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Çocuk Alerji ve İmmünolojisi Uzmanı Doç. Dr. Zeynep Arıkan Ayyıldız, besin alerjisinin dünyada ve ülkemizde her geçen yıl artığını ve her 13 çocuktan birinde besin alerjisi görüldüğüne dikkat çekti.
Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere çeşitli ülkelerde mayıs ayı içerisinde besin alerjisi farkındalık haftası kutlanıyor ve toplumu besin alerjisi hakkında bilgilendirecek etkinlikler düzenleniyor.
MEDICANA Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Erkan Arslan alerjinin ailesel geçişli olduğunu ve mevsim geçişlerinde sık sık hapşıran, öksüren, vücudunda sıkça kaşıntılı kızarıklık ve kabarık döküntüler görülen çocuklarda alerji olabileceğini belirtti.
Özellikle uzun süre tok tutmasıyla ilk dönem beslenmede annelerin kahvaltı listesinde ilk sıralarda yer alan yumurta, bebekler için zengin bir demir, çinko ve kalsiyum kaynağı.
Johanna Scott'un ender bir hastalığı var, bu nedenle kocasını değil öpmek, elini bile tutamıyor.
KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde yapılan iğne sonrası hayatını kaybeden 6 yaşındaki Yalçın Efe Kabasakal'ın sınıfındaki sırasına çiçek bırakıldı.
KAHRAMANMARAŞ Halk Sağlığı Müdürlüğü, iğne yapıldıktan sonra fenalaşan ve tedaviye alındığı hastanede ölen 6 yaşındaki Yalçın Efe Kabakal'da aniden başlayan ve önceden bilinmesi mümkün olmayan enjeksiyona alerjik reaksiyon olan 'anafilaksi' geliştiğini belirtti.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hikmet Aydemir, dişlerini çektirdikten sonra fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden polis memuru Yalçın Ağca ile ilgili yaptığı açıklamada, "İşlem öncesi anamnez alınarak sistemik rahatsızlıkları, alerji hikayesi ve kullandığı ilaçlar sorgulanmış olup, genel sağlık durumu ve lokal olarak müdahale alanının sağlıklı olduğu belirlenen hastadan lokal anestezi altında üst ön bölgeden yan yana 5 değil 4 diş çekimi yapılmıştır" dedi.
Bahar dönemi, her 3 dakikada bir acil servislere alerji nedeni ile başvuru yapılıyor. Her 13 çocuktan birinde besin alerjisi bulunuyor.