McDonald's'ın ''Quarter Pounder'' hamburgerlerinden yiyenlere bulaşan ölümcül bakteri satışların ciddi bir şekilde düşmesine neden oldu. Hamburgerlerle bağlantılı E. coli salgınında en az 1 kişi hayatını kaybederken enfeksiyon sayısı ise 75'e ulaştı.
Mahkeme belgeleri, Matthew Perry'nin on yıllar boyunca mücadele ettiği uyuşturucu bağımlılığına ve Hollywood'un ketamin uyuşturucu ağına ışık tutuyor.
Bu yılın başlarında gen düzenlenmiş bir domuz böbreği nakli yapılan 54 yaşındaki Lisa Pisano, hayatını kaybetti. Pisano, standart bir nakil için uygun olmadığı için bu alternatif yaklaşıma başvurmuştu. Ancak, organın sınırlı kan akışı nedeniyle başarısız olması üzerine Mayıs ayında organ çıkarıldı. Uzmanlar, bu tür nakillerin yalnızca ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) izniyle ve nadir durumlarda yapıldığını belirtiyorlar.
Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Neuralink şirketinin ilk kablosuz beyin çipini bir insana başarıyla yerleştirdiğini açıkladı. Bu teknolojinin uzun vadede insanlığı kurtarabileceğini söyleyen Musk, beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) teknolojisinin gelişimiyle ilgili bilgiler verdi. Ancak uzmanlar, bu tür ileri teknolojilerin yaygın kullanıma geçmesi için daha uzun bir süreye ihtiyaç olduğunu belirtiyor.
ABD'li nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk, ilk kez bir insana beyin çipinin yerleştirildiğini duyurdu. İlk kullanıcıların uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybetmiş kişiler olacağını kaydeden Musk, "Stephen Hawking'in hızlı bir katipten daha hızlı iletişim kurabildiğini hayal edin. Hedef bu." dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), anne sütü alternatiflerinin istismar derecesinde pazarlanmasına karşı kampanya başlattı. WHO, bebeklerin altı aylık olana dek sadece anne sütüyle beslenmesini tavsiye ediyor. Ancak mama endüstrisi bu kampanyaya karşı çıkıyor. Sosyal medyada yapılan reklamların anne kararlarını etkilediği belirtiliyor. DSÖ, hükümetlere bu tür pazarlamaları denetlemesi tavsiyesinde bulunuyor.
Bozulmuş kavun kaynaklı salmonella salgını nedeniyle ABD'de 3, Kanada'da 5 olmak üzere toplamda 8 kişi hayatını kaybetti. 38 eyalette 230 kişi salmonella salgınından etkilendi ve 96 kişi hastaneye kaldırıldı. CDC ve Kanadalı sağlık yetkilileri, kaynağı bilinmeyen kavunları satın almama ve tüketmeme çağrısı yaptı. FDA, salgınla bağlantılı markaların ürünlerini geri çağırdı. Salmonella belirtileri arasında ishal, mide bulantısı, istifra ve ateş yer alıyor.
SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink, bağımsız bir inceleme kurulundan onay alarak felçli insanlar için beyin implantının klinik deneylerde test edilmesi için hastalar aramaya başladı.
Elon Musk'un sahibi olduğu Neuralink firması, beyin çipi projesinin insanlar üzerinde denenmesi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden onay aldı. Firmanın açıklamasında, deney aşaması başvuruları için gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi. Maymunlar üzerinde deneylerin başarıyla tamamlandığı söz konusu projeyle, beyne yerleştirilecek mikroçipler sayesinde felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavi edilmesi ve engelli kişilerin hayat kalitesinin arttırılması hedefleniyor.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) bünyesinde yetiştirilen, NASA bilim insanları tarafından astronotların sağlıklı beslenmesi için kullanılan ve "süper besin" olarak adlandırılan spirulina, bir firma aracılığıyla yurt içi ve yurt dışı pazarına gönderiliyor.
BERLİN, 24 Ağustos (Xinhua) -- BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının üreticileri tarafından Salı günü yayınlanan bir araştırmaya göre, aşı, altı ay ile dört yaş arasındaki çocuklar için yüzde 73,2 koruma sağlıyor.
LOS ANGELES, 14 Temmuz (Xinhua) -- ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) son verilerine göre, ABD'de Çarşamba günü itibarıyla 43 eyalette 1000'den fazla onaylanmış maymun çiçeği vakası bildirildi.
Çileklerden geçtiği tahmin edilen bir hastalık vatandaşları endişelendirdi. Bazı zincir marketlerde satılan organik çileklerden bulaştığı iddia edilen virüs, Hepatit A'ya sebebiyet veriyor. Diğer yandan şu ana kadar 17 vaka olduğu bunların da 12'sinin hastaneye yatışı olduğu belirtildi.
Uzmanlar, kadınların regl dönemlerini takip eden uygulamaları kullanırken kişisel bilgi paylaşımı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade ediyor, bu bilgilerin ileride kullanılmasının ihtimaller arasında olduğunu söylüyor.
İngiltere, Covid semptomlarının tedavisinde kullanmak üzere Pfizer'ın geliştirdiği antiviral Paxlovid ilacının kullanımına onay verdi.
ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD'li ilaç firması Merck tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen hap formundaki Molnupiravir adlı ilaca acil kullanım onayı verdi.
- FDA'dan Pfizer'ın Covid-19 hapına acil kullanım onayı FDA, Covid-19 tedavisindeki ilk hapı onayladı ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ilaç şirketi Pfizer'ın antiviral Covid-19 hapı Paxlovid'e acil kullanım izni verdi.
ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD'li ilaç firması Pfizer'ın Covid-19'a karşı geliştirdiği ağızdan alınan ilaca 12 yaş ve üzerindeki riskli kişiler için kullanım onayı verdi.
ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ilaç şirketi Pfizer'ın antiviral Covid-19 hapı Paxlovid'e acil kullanım izni verdi.
Koronavirüs aşısı olmak için hastaneye giden bazı vatandaşlar, kendilerine son kullanma tarihi geçmiş BioNTech aşılarının yapıldığını iddia etti. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarihi geçmiş aşı şişelerinin fotoğraflarını paylaştı. İddialarla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı ise, aşıların ömrünün uzatıldığını ancak bunun şişe üzerindeki etiketlere işlenmediğini aktardı.
Son dakika: Sağlık Bakanlığı, Biontech aşılarının son kullanma tarihinin geçtiği iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü onaylı Paul Ehrlich Enstitüsü tarafından Biontech aşılarının raf ömrü 9 aya çıkarılmıştır." denildi.
Son dakika gündem haberi: Sağlık Bakanlığı, aşıların son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak vatandaşların gönül rahatlığıyla aşılarını olabileceklerini duyurdu.
Pfizer, koronavirüse karşı geliştirilen hapın faz iki ve üç denemelerinde hastaneye yatışları veya ölümleri yüzde 89 oranında düşürdüğünü açıkladı.
ABD, 8 Kasım'dan itibaren kapılarını yabancılara açıyor.
ABD'li ilaç şirketi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısının 5 ila 11 yaşındaki çocuklarda yüzde 90.7 etkinlik gösterdiğini açıklandı.
ABD'li ilaç firması Merck tarafından koronavirüs için geliştirilen ilk ilaç olan Molnupiravir, enfeksiyonun erken evresindeki kişilerde hastaneye yatış ve ölüm oranlarını yüzde 50 oranında düşürüyor. ABD hükümetinin 1 milyon 700 bin doz alacağı ilacın bir paketinin fiyatı ise 700 dolar yani 6,200 TL olarak açıklandı.
Pfizer, kasım ayında 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklara koronavirüs aşısı yapılması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) başvuracak. Şirket daha önce de 5-11 yaşlarındaki çocuklara aşı uygulanmasına yönelik onay başvurusu yapacağını dile getirmişti. Ayrıca, Pfizer'in aşı yaşını 6 aylık bebeklere kadar düşürmesinin kamuoyunda büyük bir tartışma yaratacağı ifade ediliyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.